Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Anna Grosmanová

Žít, abych mohla vyprávět (246)

A ani nevím kde začít. Narozeninová šílenství na začátek, letní tábor s přehršlí zodpovědnosti ale i zábavy hned na to, pak sem tam nějaké ty zkoušky, houbaření v Čechách, potom Bavorsko a cestování po hradech, na to Černá hora a národní parky Chorvatska, no a hle – jsme zde, na konci léta. Tři měsíce v trapu, foťák přetéká fotkami, hlava zážitky a je na čase se na chvíli zastavit, sednout si na zadek a něco málo napsat.

7.9.2012 v 15:05 | Karma článku: 15.26 | Přečteno: 1892 | Diskuse

Anna Grosmanová

Bez práce nejsou buchty! (245)

Každý přeci ví, že bez práce, nejsou koláče. Ale co teprve buchty. Ty už vůbec ne! Tři dny plení záhonů, si vyžádaly svou daň. Docházely síly, mozoly se množily a hladu bylo mnoho. A tak nezbylo, než si na plac přinést trochu buchet.

28.5.2012 v 12:00 | Karma článku: 18.29 | Přečteno: 3049 | Diskuse

Anna Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Smetanový dort (244)

Druhý díl vyprávění o jednom smetanovém dortu. Jak se mele mouka, o tom už bylo dosti včera. Pro ty z vás, kteří nezaregistrovali, odkaz ZDE. Dnešní díl je pouze a jedině o pečení!

22.5.2012 v 13:18 | Karma článku: 18.40 | Přečteno: 3627 | Diskuse

Anna Grosmanová

Víte jak se mele mouka?

Aneb jak se "projekt Sandtnerová" tentokrát vydal až za kořeny mletí mouky. Malá exkurze v Bohutínském mlýně a pokus o to pochopit, jak se mouka mele. Toť první část příspěvku o jednom narozeninovém dortu.

21.5.2012 v 14:32 | Karma článku: 20.02 | Přečteno: 2761 | Diskuse

Anna Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Paštika z pašíka (243)

Aneb jak jsem poprvé v životě udělala domácí paštiku. Moje játrová premiéra dopadla dobře a mně tak konečně spadl obří kámen ze srdce. Teď se můžu pustit do těch složitějších! Tahle paštika je takový vstupní test do světa výroby domácích paštik. První level - checked.

18.5.2012 v 14:03 | Karma článku: 18.19 | Přečteno: 4090 | Diskuse

Anna Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Jak jsem potkala mloky (242)

Neuvěřitelné čtyři desítky mloků skvrnitých v jeden den! O zážitek na celý život se postaraly páteční deště, výprava do podzemních štol a také lehké zabloudění. Bez trošky posilnění na cestu by to ale nešlo. Příprava tataráku pro začátečníky, je tu pro vás spolu s fotkami z dalšího povedeného výletu!

14.5.2012 v 13:00 | Karma článku: 17.22 | Přečteno: 2739 | Diskuse

Anna Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Karboše s sebou a hurá na výlet! (240, 241)

Výlety, sluníčko, spaní pod širákem, pečení buřtů a kamínky v botě. To všechno bylo posledních pár dní, slunečného počasí, vedra a svátků. Válení se v pampeliškách, fandění hokejistům a vaření všech možných dobrůtek, to všechno v posledních dvou týdnech!

11.5.2012 v 13:02 | Karma článku: 22.61 | Přečteno: 4153 | Diskuse

Anna Grosmanová

Chřestu a slepičkám třikrát (na)zdar! (238, 239)

Ještě jste letos neměli chřest? Nepořídili si slepičky? Sezóna chřestu je v plném proudu a slepičí trendy volají – no tak vezměte svoje zlaté ručičky, zbouchejte kurníček a šup slípky jsou na zahradě ani nemrknete. A že jste ještě letos neměli chřest? Nevadí. Seženete ho teď skoro všude a navíc uvařit si takovou chřestovou polévku je prostě hračka!

7.5.2012 v 12:35 | Karma článku: 15.15 | Přečteno: 2091 | Diskuse

Anna Grosmanová

Stali jsme se obětí Facebooku a "lajkování".

Malé pozastavení nad facebookem. Jeho vlezlou potřebností a zároveň nesympatickou snadnouživatelností. Nad tím, jak velmi "opěrná a věrohodná" data nám poskytuje a jak moc jsme na něm závislí. Na odlehčení také příspěvek ze světa kulinářského - jak upéci JANOVSKÝ DORT plus fotorománek z oslavy prvních narozenin mojí malé ségry!

16.4.2012 v 12:37 | Karma článku: 20.41 | Přečteno: 2738 | Diskuse

Anna Grosmanová

Tak to byl maz(an)ec! (235, 236)

Velikonoce na českých vesnicích. Svátky vajec, kořalky a vrbového proutí. Jak jste je prožili vy? Ochutnávali jste jehněčí a trávili ho pak celý pátek při hlubokém půstu, nebo jste Velikonoce smrskli na pondělní šupaní a popíjení?

12.4.2012 v 14:40 | Karma článku: 17.83 | Přečteno: 1881 | Diskuse

Anna Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Mocca dort (234)

Moje vaření začíná se chovati dle grafu odpovídajícímu dodržitelnosti novoročních předsevzetí, což mě značně znepokojuje. Proto odhodlala jsem se tedy a naplánovala si přesný týdenní plán. Ani ho snad nebudu prozrazovat, ale vězte, Projekt Sandtnerová, to byl daleko větší oříšek, než jsem si to malovala ku začátku. Teď kupříkladu mě v noci honí noční můry o shánění husích jater a co nejlevnější formy na paštiku a mletí (Jak? Shánět mlýnek? Ejch?) a vůbec – hrozné sny!

2.4.2012 v 12:30 | Karma článku: 16.92 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Anna Grosmanová

Březen, trhanec snězen! (233)

Co Vám mám pořád povídat, už aby tu bylo léto. Z března na mě dýchla jenom oranice, nějaké to kvítí a to je tak asi vše. Nemůžu se dočkat, té zelené revoluce, která bdí kdesi pod zemí. Jojo. Všechna ta zelenina a kytičky. Šup šup sluníčko, čiň se!

19.3.2012 v 11:10 | Karma článku: 14.39 | Přečteno: 1777 | Diskuse

Anna Grosmanová

Mrkvový nákyp a vepřová pečeně s ledvinkou (231, 232)

Usoudila jsem, že už se dlouho neudála žádná řeznická estráda. A tak jsem se zase jednou vydala za Huderou. Vepřová pečeně s ledvinkou. Ach už ten název mě strašil. A co teprve první řádek: „Vepřovou pečeni s ledvinkou lehce opereme...“. Jak jako s ledvinkou?! Jak jako? Poď sem teta Janků a vysvětli mi, co tím jako myslíš! ÁÁÁch.

5.3.2012 v 13:00 | Karma článku: 16.65 | Přečteno: 1814 | Diskuse

Anna Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Resty z mojí vesty (227-230)

Jednou za čas se nahromadí ty recepty, které se mi prostě nechce psát, nebo se jimi jakkoliv zabývat. Jsou to resty z minula, které jsou buď nenafocené, nebo se mi nepodařily, nebo zkrátka nejsou úplně super lákavé.

20.2.2012 v 12:55 | Karma článku: 16.57 | Přečteno: 2508 | Diskuse

Anna Grosmanová

Čokoládové kostky, zázvorky a mysli (na) placky (224 -226)

Za poslední měsíc se událo mnoho (jako už obvykle). Avšak některé momenty vybízejí k zamyšlení, jiné k filozofování a jiné zase třeba k povzdychnutí a postěžování si. A tak taky občas přijde chvíle, kdy vám tohle všechno chci napsat na blog. Zatím ale vždycky, když jsem se o nějaké to filozofování a sepisování mouder (pozor hlubokýýých mouder) pokusila, tak to dopadlo asi nějak takhle:

13.2.2012 v 12:45 | Karma článku: 15.74 | Přečteno: 2872 | Diskuse

Anna Grosmanová

Bábovička jako z písku, sázená vejce a lanýže (222, 223)

Lanýže. Jedlé zlato, podzemní bohatství. Tak jim ledaskdo přezdívá, avšak nedávno se pár těhle drahých houbiček u nás doma vyskytlo... Hm, asi je vyhrabalo z půdy nějaké prasátko, nebo nějaký hledací pejsek... Nevím. Ale řekli jsme si, že je tedy ozkoušíme. Po pročtení Julie Child a francouzské encyklopedie Larousse, jsme usoudili, že na sázená vejce to bude přímo ideální...a tady máte výsledek.

16.1.2012 v 13:37 | Karma článku: 15.16 | Přečteno: 2433 | Diskuse

Anna Grosmanová

Všemožné úpravy telecích jater (219, 221)

Přišel čas rozmrazit telecí játra, která jsem měla v mrazáku schovaná na později. A náhodou mile mě to překvapilo. Ač nejsem velký jaterní fanda, moc jsem si pošmakovala. V poslední době nejsem ze Sandtnerčiných receptů nějak dvakrát nadšená, a tak musím přiznat, jsem se docela bála, jak to dopadne. Možná je moje povánoční anti-Sandtnerovost způsobena přívalem nových zajímavých kuchařek, ale na druhou stranu, i Sandtnerka občas překvapí s něčím naprosto nečekaným. Jako například s telecími játry na cibulce! Ách! :)

9.1.2012 v 12:00 | Karma článku: 17.30 | Přečteno: 5359 | Diskuse

Anna Grosmanová

Perlička na másle

Dneska k ránu se mi zdálo, že mě honí banda zombíků. Chtěli po mě článek na blog a jídlo. Celou dobu snu mě pronásledovalo, že jim musím dát najíst, ale já neměla kde to sehnat! Jídlo nikde nebylo! Krom toho taky nikde nebyly počítače ani elektřina. Prostě mě pronásledovali článkuchtiví a hladoví zombíci a já jenom přibržděně utíkala (takovýto jak utíkáte, ale nemůžete, jako byste běhali ve vodě). Takže jsem se ráno probudila, došla si pro zápočet z němčiny a pak sedla k počítači a naťukala všechny svoje resty z listopadu. Perlička a recepty na Slezské bramborové placky, zelí a fazolky, drazí zombíci, je tady.

2.1.2012 v 12:40 | Karma článku: 17.86 | Přečteno: 2134 | Diskuse

Anna Grosmanová

VÁNOČNÍ BLOG: Vánočka a podrobný postup jak jí uplést

V tomto článku se můžete naučit jak vánočku uplést buď z fotek, nebo z videa, které by se během dneška mělo objevit na mém facebooku i zde. (grosmanova.blog.idnes.cz).

20.12.2011 v 12:30 | Karma článku: 19.93 | Přečteno: 7524 | Diskuse

Anna Grosmanová

Vánoční blog: Cukroví aneb Diabetikova smrt, zubařovo potěšení!

Tak jsem se přeci jen nakonec rozhodla nějaké to cukroví upéct. Monopoly na cukroví u nás v rodině vlastní babičky, takže by byla skoro až drzost si dovolit upéct lepší linecké, nebo snad pracny podle jiného receptu. A tak jsem musela zvolit takové cukroví, které žádná z babiček nepeče. Jsou to především recepty z mandlí a čokolády.

19.12.2011 v 16:08 | Karma článku: 16.65 | Přečteno: 2176 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3017
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.