Anna; Grosmanová

grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Anna; Grosmanová

Bretagne

Pondělní příspěvek na blog. TO MUSÍ být, když jsem to slíbila! Tentokrát dokonce dvojitý příspěvek! Dvoustý recept (úžasný recept) a ještě k tomu lehká cestopisná reportáž (spíš jídlo-táž) z Francie (blablíBretagne), kraje, kde vznikaly recepty, jako je právě soufflé, můj dvoustý recept. Rozhodla jsem se (krom toho, že budu přidávat pravidelně příspěvky v pondělí ((a v pátek)), že je na čase začít používat skrytá jména pro místa kam jezdím (a píši o nich) a stejně tak tajná jména mých kamarádů (pro které vařím). Za prvé, člověk nikdy neví, za druhé už se začínají rojit neznámí blázni, dychtiví po pokrmech z kynutého těsta, kteří jsou ochotní mě (a moje kamarády) sledovat a za třetí, bude to myslím legrace.

19.9.2011 v 16:10 | Karma: 21,69 | Přečteno: 2717x | Diskuse| Cestování

Anna; Grosmanová

Povalíte se domů na svých vykrmených pupcích! (195-198)

Gastroorgie na chatě pokračovaly párky v bramborovém těstě a buchtami. Pecka mazec a žrádlo jak blázen v jednom. Musíte rozhodopádně zkusit a ještě dneska se tím přejíst. Neříkám, že máte vzít igelitku a vyrazit pro levné kuřecí párky z hypermarketu, ale když stihnete ještě dneska potkat nějakého řezníka a koupíte si vynikající párky, můžete se těšit na neobvyklou večeři. (a pokud máte děti tak se nemusíte bát že udělají - fůůj zeleniná, to nejíím). Není to sice nejzdravější jídlo na světě, ale jednou za čas, proč ne :)

16.9.2011 v 15:15 | Karma: 17,84 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

"Přemejšlim, jak ty knedlíky oplodním, aby se rozmnožily." (194)

Pondělí nechť se stane dnem, kdy sem budu pravidelně něco dávat. Doteď vládl na blogu chaos a bezvládí, ale přičtěme to všem seznamovacím kurzům, výletům do Francie, Chorvatska aj. Takže dnešním pondělkem zavádím pravidlo, že nejpozději vždy v pondělí sem něco píchnu (pokud né dříve).

12.9.2011 v 14:00 | Karma: 20,74 | Přečteno: 2059x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Polévka z čerstvých hříbků (193)

Projekt Sandtnerová. Houbičky houbičky houbaři jedou! Omáčky, řízečky, polévky smaženičky, pojďte k nám!

5.8.2011 v 12:03 | Karma: 23,36 | Přečteno: 2874x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Kmínová polévka s třenými nočky a květákové karbanátky (190 - 192)

Ta hloupá dvoustovka furt né a né se přiblížit. Já si to malovala, že budu mít dvě stě receptů za sebou už tak někdy v květnu no a hle, už je skoro srpen a já furt nic. Ono se to také těžko vaří, když třeba zrovna není pro koho. Sám pro sebe asi člověk těžko bude vařit jelení kýtu nebo pečeného krocana. Občas se tedy musí člověk zvednout z místa a vyrazit hostům naproti. Tak například karbanátky jsme vařili pro nemocnou Ondrovu babičku a kmínová polévka zase putovala do žaludku mé pětileté sestře, která bydlí u Žebráka. Naštěstí o prázdninách je na všechno spoustu času, takže i tomu blogu se teď dá o něco víc věnovat a vaření jde tak nějak snáze.

29.7.2011 v 14:40 | Karma: 19,21 | Přečteno: 2651x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Višňový piškotový koláč a vyprávění (189)

To jsem vám ještě nevyprávěla zážitky z tábora. Letos jsme měli tábor ve stylu středověku, takže bylo potřeba sehnat všemožné rekvizity jako je například brnění, ovčí rouna, svícny, košile, meče, luky, pečetící vosky, pergameny, hliněné ucháče, kovadlinu, dřevěné lžíce, jó a taky slepici. Slepici? Cože? Slepici. No jo, slepici. Zkrátka rozhodli jsme se letos vzít na tábor nějaké zvíře a zapojit ho do programu. Nakonec rozhodnutí padlo na slípku (děti jí pojmenovaly Klotylda), která snášela zlatá vejce.

27.7.2011 v 13:00 | Karma: 22,87 | Přečteno: 2674x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Co se nestihlo před táborem (183-188)

Měsíc v divočině a mně toho po návratu na hrb spadlo zase víc než dost. Recepty, které jsem před táborem uvařila a nestihla dát na blog jsou ukrutně nudné a tak jsem se je rozhodla dát všechny do jednoho příspěvku. Je jich sice víc, ale co, hlavně ať už je to z krku.

25.7.2011 v 13:00 | Karma: 13,47 | Přečteno: 2022x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Jahodová zmrzlina a rebarborový koláč (181,182)

Další z receptů projektu Sandtnerová. Zmrzlina nebo rebarborový koláč. Mňam! Předprázdninové recepty, které zvládne každý.

21.6.2011 v 15:15 | Karma: 17,24 | Přečteno: 3218x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Ty máš husu kryso!? (180)

Aneb projekt Sandtnerová pokračuje... Narozeniny se přehnaly jako povodeň a já ani nemrkla a bylo mi dvacet. Ve všem tom shonu s přijímačkami a maturitou jsem se nenadála a heleme se byl tu rok blogaření pryč a k tomu dvacka let na světě. Co jsem si uvařila k narozeninám? Husu.

17.6.2011 v 14:10 | Karma: 32,44 | Přečteno: 9239x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Nadívaní holubi (179)

Státní maturita za mnou, příjmačky přede mnou, holub za mnou, fíkové víno přede mnou, střední škola za mnou, vysoká škola přede mnou, 180 receptů za mnou, něco přes tisíc předemnou. Achich achich.

6.6.2011 v 13:30 | Karma: 20,46 | Přečteno: 3763x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Jahodový dort (178)

Pro vás, kteří za vařením tuší více než jen "dojdi do Lidlu a kup nejlevnější šunku" nebo "pojďme na nedělní oběd do mekáče", doporučuji podívat se na stránky hnutí/organizace slow food. Začátkem roku jsem se stala jejich členem a není zas takové překvapení, že se organizaci snažím pomoci. Podpora lokálních zemědělců, biodiversity a pomalejšího stylu produkce než jsou kuřata rostoucí do krychle nebo foliovníky ve Španělsku je podle mě důležitá a s vařením souvisí - NO HODNĚ! Nebudu lhát, ale filosofie slow foodu je mi hodně blízká, takže ještě jednou, pokud by vás o Slow Foodu zajímalo více, ZDE jsou jejich stránky.

24.5.2011 v 13:01 | Karma: 18,41 | Přečteno: 4074x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Královská polévka (177)

Dej do toho brzlík, čtvrt kuřete, telecí jazyk, vejce, smetanu, vař to a nes to na stůl. Aneb projekt Sandtnerová pokračuje. Královská polévka. Tím se nemyslí polévka pro krále, ale králem zaplacená. Tuhle polévku myslím stačí dělat jednou za život.

23.5.2011 v 13:00 | Karma: 18,18 | Přečteno: 3637x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Mandlové řezy ve tvaru třídní knihy (176)

Vypadá to sice jako dort, ale ve skutečnosti jsou to jen mandlové řezy I. potažené marcipánem. Bylo to poprvé, co jsem se musela s marcipánem vypořádat. Povím vám, čekala jsem to trošku jednodušší. Lepilo se to, trhalo a vůbec. Nakonec to ale musím říci, nevypadalo to zas tak špatně. Dort ve tvaru třídní knihy si Anička opravdu zasloužila. Možná právě díky ní jsme totiž všichni do toho čtvrťáku prolezli. Mých patnáct pozdních příchodů za měsíc by jinak bývalo dopadlo asi trochu jinak.

21.5.2011 v 11:40 | Karma: 14,12 | Přečteno: 2833x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Žabí stehýnka (175)

Mnoho se událo za poslední měsíc. Před třemi týdny se mi narodila úplně fungl nová sestra Terezka a v pondělí jsem úspěšně odmaturovala (a to jak státně tak školně :). Zkrátka a dobře za posledních pár týdnů seběhlo se toho opravdu dosti. Na vaření nebylo ani pomyšlení a na psaní zase čas. Jediná událost týkající se jídla, která stojí za řeč je, že jsem se stala scukařem nováčkem a taky mi přišla pozvánka k přijímací zkoušce z biologie a chemie na obor: „kvalita produkce“ (ať žije čzu). Což je obojí poměrně chabé na to, že se tu nic neobjevilo téměř mesíc a půl. Můžu vám ale říct, že mě maturita naučila několik věcí...

13.5.2011 v 14:00 | Karma: 18,84 | Přečteno: 3942x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Telecí brzlík brzlík BRZLÍK!!! (173, 174)

Konečně!!! Ta mrcha telecí je za mnou! Vyčmucháno, koupeno, uvařeno, vyfoceno, snědeno - HOTOVO!!! uff

7.4.2011 v 12:20 | Karma: 26,29 | Přečteno: 23099x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Bramborové knedlíky s krupicí, třený svítek (171, 172)

Svítek. Ha, a kdo ví co to je? No! No! Kdo ví? Jen se ukažte, zda-li pak víte co je to svítek...pokračování projektu SANDTNEROVÁ (aneb 1500 receptů, jedna kuchyň, online)

18.3.2011 v 13:10 | Karma: 18,35 | Přečteno: 2657x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Uzená polévka s praženou krupicí (170)

1500 receptů, jedna malá kuchyň, online! Projekt Sandtnerová na idnes.cz! Všem nápadníkům, co mi v diskuzích nabízejí sňatky:

16.3.2011 v 13:55 | Karma: 14,67 | Přečteno: 2851x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Pomorančový koláč (169)

Jde na mě jaro. Takovéhle krásné koláče bych mohla dělat každý den! Mrkněte na něj a určitě se do něj taky budete chtít hned pustit. Je poměrně jednoduchý a díky dobré šlehačce vypadá přímo profesionálně.

15.3.2011 v 13:10 | Karma: 15,44 | Přečteno: 2337x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

1500 receptů, jedna kuchyň, online: Doposud nejlepší kňodle 167/8

Budete je chtít, budete je milovat, budete se po nich olizovat - uděláte si je ještě dnes! Jsou to nejlepší knedlíčky co jsem doposud dělala! Tak mrkejte jak se dělají! No MRKEJTE!!!

14.3.2011 v 12:30 | Karma: 18,40 | Přečteno: 3689x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

1500 receptů, jedna kuchyň, online: Mléčná bramborová polévka (166)

Máte doma někoho nemocného, bezzubého nebo remcavého? Tadá, dejte mu tuhletu báječnou polívčičku :) Projekt Sandtnerová pokračuje!

13.3.2011 v 16:05 | Karma: 16,74 | Přečteno: 2838x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Jeden knedlík prosím! (163)

Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat Horstu Fuchsovi. A to né proto, že jsem vždycky ráno, než začali dávat Jů a Hele musela trpět jeho řezání hřebíků a betonu nerezovou ocelí a smažení vajec na karoseriích nebo jeho supervlezdozadkózní asistentku Gábi Ressler, ale proto, že jeho V5 kráječ je úplně ale úplně hrůzná a na nic věc. Respektive, možná že kdysi to byla fakt jednička prodejních pultů, ale když jsem se rozhodla na něm v úterý nakrájet zelí, málem jsem si přivodila smrt (a to nejen důsledky svého vztekání). Horste, pošli mi raděj pár VS Buttlerů a tuhleten vražednej nástroj si odvez zpátky do Frankfurtu nad Mohanem!

10.3.2011 v 12:30 | Karma: 19,22 | Přečteno: 2869x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Velmi originální bábovka se šlehanou smetanou (162)

Než se přihrnula ta popeleční středa, tak jsem včera ještě udělala bábovku a bůček se zelím a knedlíky. Zhruba tak v 23:50 jsem to snědla a teď už mě čekají jen samá postní jídla. Takže hurá do nich!

9.3.2011 v 14:20 | Karma: 19,64 | Přečteno: 3057x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Duhové řezy (161)

Jak trávím poslední dny? Pod závaly starých kuchařek a receptářů hledám staré zapomenuté recepty. Na stole se mi kupí knihy, které se hlásí k zakladatelským pro naší kuchyni. Od Kejřové, Rettigové, Hájkové až ke všem vydáním Sandtnerky, které mám doma. Tuny a tuny receptů, staročeština a zažloutlý papír už mi lezou ušima :) No uvidíme, jak chutná Praha...

4.3.2011 v 13:00 | Karma: 16,03 | Přečteno: 3540x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Jemná bramborová polévka, špenát s výpečky (159, 160)

Bydlet v Praze není vůbec ale vůbec jednoduchý! Jen vykročíte ze školy a už na vás za rohem číhá láhudkárna "Moje kredenc", o sto metrů dál Gourmet Gornitzki, pak se stěží vyhnete gourmet cheesům a ani se nenadáte a ocitli ste se v paté du chef delicatessen. To je vážně zkouška vůle

3.3.2011 v 13:20 | Karma: 15,77 | Přečteno: 3406x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Plňená omeleta a vepřové s vejci (157, 158)

Další z receptů v rámci projektu Sandtnerová. Ó jak snadno se píše o jídlech dobrých. Ó jak těžko se píše o jídlech méně dobrých...

28.2.2011 v 12:50 | Karma: 16,21 | Přečteno: 2318x | Diskuse| Ostatní