- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Rozhodla jsem se mrknout na úrodu exotických plodů. Každý den nové exotické, dosti neznámé ovoce pěkně z blízka! Dnes je to khakikurma/persimmon. Jak tento speciál vznikl čtěte zde.
Původem z Číny, velmi rozšířené i v Japonsku
Využití: kompot, zavařenina, ozdoba salátů, nebo jen tak samotné
Co o ní říkám já:
V sezóně (v Čechách) jsou jen krátce (říjen-listopad). Ze začátku sezóny jsou vybledlé a tvrdé. Proto je třeba počkat tak 10 dní a pak se začnou objevovat už takové ty pěkně oranžovoučké, sladké a trošku měkčí. A nebo si je můžete zavřít doma do papírového sáčku a nechat ethylen udělat své :) Khakikurma nemá pecku, je to taková sladká hmota strukturou připomínající blumu, ale bez toho tvrdého otravného překvápka uvnitř a navíc mnohem sladší. Jedna stojí zhruba dvacku a dá se koupit i všude jinde možně po čínských ovozeleninách a nebo v supermarketu v sekci exo-ovoce. Je to slaďoučká šťavnatá mňamka, která je ještě k tomu zdravá (vitamin A, vysoký obsah pektinů).
Na těchto stránkách se dají nalézt podrobné informace dokonce i s recepty: novinky.cz,
Zde zase najdete přesné biologické informace: crfg.org
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |