Žabí stehýnka (175)
1) Mohla jsem mít celé čtyři roky samé jedničky, kdybych se v prváku jeden týden v kuse učila. Pak bych na to nemusela celou střední už ani sáhnout. (Jinak řečeno ó jak jsme byli hloupí)
2) Kdo říká, že o svaťáku se nesmí koukat na hokej? Haha
3) Kdo říká, že první to má nejhorší? Odmaturovat hned v pondělí, no – je pravdou, že každý večer v hospodě se docela prodraží...
4) A za čtvrté to nejdůležitější zjištění. Už nikdy nemůžu být v ničem originální. Všechno už někdo někdy napsal, vymyslel, nebo si nad tím zoufal. Všechno co napíšu, je ve srovnání s ostatními totální brag. Už si nikdy nebudu moct jako první postěžovat nad zmechanizováním lidských životů, protože hádejte kdo - KAFKA UŽ TO UDĚLAL! Už nikdy nebudu moct nadávat na zbytečnost lidského snažení a vylévat svoje existenční problémy na blog, protože hádejte – NO CAMUS UŽ TO UDĚLAL! Už nikdy nebudou moje „aghr“ a „humpf“ výrazy originální, protože ve srovnání s DADAISTY JSEM TOTÁLNÍ SUCHAR! Takže asi tak. Nula nula nula. Absolutní nula nuloucí.
A nejhorší na tom je, že na téma „být originální je prakticky nemožné“, si už taky určitě někdo v minulosti stěžoval.
Takže co z toho plyne/plynulo: aspoň se naučím ale vážně dobře vařit a hezky fotit. HAHA! To byl můj stav v pondělí odpoledne. Pak jsem se podívala na blogy svých zahraničních kolegů, dala si oběd u bílého lva a propadla depresi ještě mnohem hlubší :D
Podívejte se na 50 světově nejlepších foodblogů. Bylo mi z toho mizerně a vůbec prostě nedobře. Vím, že moje fotky nikdy nebudou vypadat TAKHLE a že můj skill v krájení cibule nebude nikdy šahat Gordnu Ramsayovi ani po kotníky a co se bílého lva týče, nebudu snad ani raději komentovat luxusnost jejich houskových knedlíků.
Takže jsem se rozhodla. Je mi jedno co kdo kdy už vymyslel a udělal, budu si to dělat dál a budu si ty svý v podstatě už ohraný kecy psát dál. Třeba pak jednou přijde Britská královna a dá mi Nobelovku za to, že sem s tim nesekla. Klidně si budu dál vařit svý obří knedlíky a je mi jedno, že vo dva bloky dál je maj kdesi v restauraci třikrát lepší.
Ještě jsem si chvíli hrála s ideou, že se díky své nevzdělanosti a jalovosti můžu stát zajímavá tím, jak mi to všechno nepůjde a jak jsem nešikovná. Budu psát o tom, jak se mi rozpadl reveňový koláč a jak jsem vysušila hovězí. JENŽE O TOM UŽ PSALA JULIA POWEL V KNIZE JULIE A JULIA..ááááááághr íííííííííík ííííííííík.
Takže víte co. Jdu na hokej. Tady (dole) máte žabí stehýnka a TADY si můžete stáhnout můj příspěvek do soutěže jak chutná Praha (fotky, které k tomu byly jsem nechávala vyvolat, takže byly přiloženy jako originály -tzn. v elektronickém dokumentu nejsou).
Smažená žabí stehýnka (175)
Ingredience: na půl kopy stehýnek – sůl – 6 dkg mouky – 2 vejce – 15 dkg housky – 20 dkg převařeného másla
Žabí stehýnka stáhneme, dobře vypraná osolíme a necháme asi 10 minut odležeti. Potom je napícháme na dřevěné špejle vždy dvě, nebo čtyři k sobě, osušíme je utěrkou, obalíme je v mouce, vejci a strouhané housce a usmažíme je do červena v rozpáleném másle. Pak vytáhneme špejle, stehýnka složíme na mísu a ozdobíme nakrájeným citronem. U nás se požívají časně z jara před oplodňováním vajíček. Francouzi zvláště rádi požívají žáby na podzim, kdy jsou nejtučnější a nejchutnější.
holkám děkuji a pomoc :)
Moje poznámky:
Přiznám se, zprvu mi obalování žabích stehýnek nepřišlo jako to nejpřirozenější aktivita pod sluncem. Upřímně, docela jsem se toho štítila. Když jsem ale jejich poměrně jemné, krátké a měkoučké maso ochutnala, můj postoj se lehce změnil. Maso je to věru lahodné a tak můžu jedině doporučit. Možná že právě žabí stehýnka se jednou prosadí a v Praze bude speciální restaurace věnovaná právě jim, stejně tak, jako je ta na židovském městě jedna věnována mušlím a humrům. Sandtnerová se asi opravdu nezalekla jen tak ničeho. Nejen že si troufla obalovat žáby, ale dokonce tento ryze francouzský recept procpala do české, dnes již dá se říci národní kuchařky. Ale což, třeba už tenkrát tušila, že podle archeologických nálezů, se v Evropě žabí pochoutky jedí už tisíce let…A to nejen ve Francii!
Anna; Grosmanová
Proč už Česko není soběstačné v produkci potravin? A hrozí jejich nedostatek?
Já sama nevím. Ale ze zpráv nejen ze zahraničí je zjevné, že je třeba nastražit uši a vznést dotazy. Jaká je tedy situace ve světě a v Česku?
Anna; Grosmanová
„Co mám pořád vařit?“
Po prvotním šoku z přepadové virové okupace, přichází, jak se dalo čekat zákopová válka. Zákopová válka je ovšem jen pro vytrvalé. A tak jestli mezi vytrvalé typy nepatříte a připadáte si paralyzovaní nabízím inspiraci.
Anna; Grosmanová
Skladování jídla doma? Desetkrát větší šance, že se vyhodí.
Nikdy více, za posledních 30 let, nebylo třeba dávat pozor na to, aby se nám doma potraviny nekazili jako dnes. Jak na skladování potravin? A předně těch momentálně nejohroženějších? V tomto popisném návodu.
Anna; Grosmanová
Jídelníček na 14 dní, aneb jak nakoupit rozumně
Doma je nečekaně celá rodina, a tak to asi bude měsíc. Jak si naplánovat jídelníček a podle toho nákup, aby to mělo smysl, nestálo to moc peněz a času? Abyste nenakupovali zbytečnosti, co se zkazí a co nikdo nebude chtít jíst.
Anna; Grosmanová
Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)
Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!
Další články autora |
Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl
Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...
Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný
Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...
Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování
Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...
Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci
Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...
Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce
Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...
Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily dva lidi
Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na východoukrajinský Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy a...
Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem
Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...
V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany
Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...
Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis
Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz