- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jedno z prázdninových dobrodružství odehrávalo se na chatě. Slíbila jsem, že se z chaty kluci po třech dnech odvalí na svých vykrmených pupcích. A tak jsem do nich rvala jeden sladký, nebo alespoň kynutý pokrm za druhým. Začalo to borůvkovými knedlíky.
„Borůvky pod 1200 m.n.m. letos zmrzly, Aničko, musíme na Dvoračky!“ (bylo mi opakováno desetkrát za hodinu)
A tak jsme v tom ukrutném vedru vyrazili na pěší túru. K večeři prý že mám udělat borůvkové knedlíky. Proč ne, ale oni se takové borůvkové knedlíky bez borůvek docela špatně dělají. Jenže Mach ty brýle měl, a tak ty borůvky našel! Když jsme se tedy vyškrábali nad těch „1200 metrů ANIČKO!“, tak jsme opravdu narazili na borůvky. Za hodinu jsme nasbírali skoro plné tři nádobky a mohli vesele vyrazit ku domovu.
Hotové sice byly až někdy kolem půl dvanácté večer, ale chutnaly úžasně. Ještě jsme k tomu všemu udělali uzenky (párky) obalené v bramborovém těstě (to aby toho nebylo málo), takže žranice to byla vskutku hříšná. Zde také zazněla slavná hláška: „Přemejšlim, jak ty knedlíky oplodním, aby se rozmnožily!“
(naštěstí k žádnému oplodňování nedošlo)
Recept na knedlíky:
Tvarohové knedlíky (194):
(původně se jmenují třešňové)
Ingredience: 3 dkg másla, sůl, 1 vejce, 6 dkg strouhaného tvarohu, 25 dkg polohrubé mouky, 1/8 l mléka, 50 dkg ovoce (višně, borůvky nebo švestky), tvaroh a cukr na posypání, máslo na polití
Do umíchaného másla se solí a vajíčkem zamícháme ustrouhaný tvaroh, přisypeme prosátou mouku, přilijeme podle potřeby mléko a poté vláčné těsto dobře propracujeme. Poté těsto na pomoučeném vále vyválíme na 1 cm silně, nožem nakrájíme malé čtverečky, do každého zabalíme přiměřené množství ovoce, smáčkneme těsto k sobě a zakulatíme. Poté je uvaříme ve vařící osolené vodě podle velikosti asi 5-8 minut. Vařené vyndáme, polijeme rozehřátým máslem, posypeme tvarohem a cukrem a podáváme. Do těsta můžeme zabalit ovoce dle svého vlastního výběru
Je to jednoduché jak facka! Pusťte se do toho taky :)
Další články autora |
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...