- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tvarohový trhanec (233):
Ingredience: 3 dkg másla, trošku soli, 6 dkg cukru, 3 žloutky, vanilka, citronová kůra, 45 dkg tvarohu, 1/16 l metany, ze 3 bílků sníh, 6 dkg polohrubé mouky, máslo na vy maštění, vanilkový cukr na posypání, rybízová, nebi malinová šťáva
Do umíchaného másla se solí dobře zamícháme cukr, žloutky, vanilku, citronovou kůru a po lžících prolisovaný nebo ustrouhaný tvaroh a smetanu, načež přidáme z bílků tuhý sníh a mouku. Pak těsto nalijeme do dobře vymaštěného pekáče a pečeme asi půl hodiny. Pak těsto roztrháme dvěma vidličkami a dáme je ještě na chvíli do trouby. Poté trhanec urovnáme na mísu a podáváme s malinovou nebo rybízovou šťávou.
Moje poznámky:
Doporučuji všem. Jednoduché, vynikající, ách. Teplé úplně ideální :)
Pokud koupíte klasický, měkký, vaničkový tvaroh, není třeba nijak lisovat. Šup tam s ním, žádné štráchy.
Další články autora |
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...