Březen, trhanec snězen! (233)

Co Vám mám pořád povídat, už aby tu bylo léto. Z března na mě dýchla jenom oranice, nějaké to kvítí a to je tak asi vše. Nemůžu se dočkat, té zelené revoluce, která bdí kdesi pod zemí. Jojo. Všechna ta zelenina a kytičky. Šup šup sluníčko, čiň se!

Tvarohový trhanec (233):

Ingredience: 3 dkg másla, trošku soli, 6 dkg cukru, 3 žloutky, vanilka, citronová kůra, 45 dkg tvarohu, 1/16 l metany, ze 3 bílků sníh, 6 dkg polohrubé mouky, máslo na vy maštění, vanilkový cukr na posypání, rybízová, nebi malinová šťáva

Do umíchaného másla se solí dobře zamícháme cukr, žloutky, vanilku, citronovou kůru a po lžících prolisovaný nebo ustrouhaný tvaroh a smetanu, načež přidáme z bílků tuhý sníh a mouku. Pak těsto nalijeme do dobře vymaštěného pekáče a pečeme asi půl hodiny. Pak těsto roztrháme dvěma vidličkami a dáme je ještě na chvíli do trouby. Poté trhanec urovnáme na mísu a podáváme s malinovou nebo rybízovou šťávou.

Moje poznámky:

Doporučuji všem. Jednoduché, vynikající, ách. Teplé úplně ideální :)

Pokud koupíte klasický, měkký, vaničkový tvaroh, není třeba nijak lisovat. Šup tam s ním, žádné štráchy.

FACEBOOK BLOGU ZDE

 

Autor: Anna; Grosmanová | pondělí 19.3.2012 11:10 | karma článku: 15,90 | přečteno: 1824x