Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Babí léto a Sacherův dort (252)

28. 09. 2012 13:17:53
O vinobraní v Litoměřicích a návštěvě sestřenky. Studená chalupa - hořící krb - bunda - teplá chalupa –tlachání – burčák – klobásy – sýry - středověk – burčák – víno – burčák - vyhaslý krb - ořechy – česnek - studená duchna - telpoučko pod duchnou – hrušky – cval – koně - les a návrat do Prahy.

Tak to je můj začátek babího léta...

pani_usmev.jpg

baca.jpg

zabujute.jpg

padly.jpg

popelnice.jpg

cesnek.jpgorechy.jpg

trhani.jpg

ja_te_snim.jpg

Sacherův dort (252):

Ingredience: 6 dkg másla, 12 dkg cukru, 6 žloutků, vanilka, citronová kůra, 6 dkg čokolády, 6 bílků. 6 dkg mandlí, 6 dkg polohrubé mouky, 12 dkg rybízové zavařeniny

Do umíchaného másla zamícháme cukr, žloutky, citronovou kůru, tlučenou vanilku a třeme do zhoustnutí. Pak přidáme strouhanou čokoládu. Naposled tuhý sníh, neloupané strouhané mandle a mouku. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme zvolna 3⁄4 - 1 hodinu. Pečený studený dort rozkrojíme, naplníme zavařeninou a polijeme čokoládovou nebo mramorovou polevou.

Dort je možné také naplnit tímto krémem: 10 dkg cukru svaříme v 1/8l vody na husto. Pak přidáme 2 lžičky silní černé kávy, necháme přejít var, a dáme vychladnout. V míse zatím utřeme 12 dkg másla, do toho bedlivě míchajíce přilijeme prochladlý cukr s kávou a krém necháme ztuhnout. Pak naplníme dort.

sacher.jpg

Moje poznámky:

Představovala jsem si Sacherův dort dost jinak. On totiž asi i dost jinak vypadá a jinak se dělá. Ale co tenkrát považovala Sandtnerka za Sacherův dort, je rozhodně také docela dobrý zákusek. Jen není tak čokoládový, jak byste čekali.

Můj fACEBOOK

Autor: Anna Grosmanová | pátek 28.9.2012 13:17 | karma článku: 12.76 | přečteno: 2161x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1833 | Diskuse

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1713 | Diskuse

Anna Grosmanová

Hamburská kýta opravdu vařená v Hamburku (292)

Projekt Sandtnerová se vydal v lednu na cestu po Evropě a to rovnou po proudu Labe až k Severnímu moři. No a není přeci nic jednoduššího, než v Hamburku upéct rovnou Sandtnerčinu Hamburskou kýtu!

7.1.2015 v 14:15 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 1711 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Mirka Součková

Rozhodnutí vladaře (nad svým životem)

Když odchází síly, nechce se už být, nechtěl jsem přežívat, jen naplno žít. Zářit a milovat a naplno hrát, cítit a pracovat - dělat, co mám rád.

24.9.2017 v 21:55 | Karma článku: 9.66 | Přečteno: 196 | Diskuse

Jitka Štanclová

Děcka, hybaj do kanafasu!

Nebo taky "do cích, na kutě, do peřin". Všechny výrazy směřovaly do míst, kam se nám, děckám, ale vůbec nechtělo.

24.9.2017 v 20:05 | Karma článku: 11.57 | Přečteno: 171 | Diskuse

Lenka Šnajdrová

Nic nechtít

Už jste se setkali s návody na zaručeně spokojený život, které vám naprosto nefungovaly? A vašim známým také ne? Přitom některé z nich vypadaly velice rozumně a lákavě. Jak to?

24.9.2017 v 16:28 | Karma článku: 9.39 | Přečteno: 355 | Diskuse

Ivana Dianová

Jak jsem se seznamovala a seznamovala a seznamovala...

Lidé se seznamují všelijak. Kamarádka si například dala inzerát. Byla jsem zděšená, když mi to volala. "Co když ti na rande přijde úchyl? vydechla jsem roztřeseně. Být to já, mám úchyla stoprocentně! Nebo i dva!

23.9.2017 v 21:05 | Karma článku: 30.50 | Přečteno: 4868 | Diskuse

Daniela Bulířová

Jak snadné je BÝT ŽENOU?

Byla-li naše matka ženou ve své pravé podstatě, pak pro nás není obtížné projevovat svoji ženskost. Ukazovat světu svoji jemnou stránku. Být silnou a zároveň křehkou.

22.9.2017 v 22:54 | Karma článku: 7.11 | Přečteno: 315 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3032
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.