Anna; Grosmanová

Babí léto a Sacherův dort (252)

28. 09. 2012 13:17:53
O vinobraní v Litoměřicích a návštěvě sestřenky. Studená chalupa - hořící krb - bunda - teplá chalupa –tlachání – burčák – klobásy – sýry - středověk – burčák – víno – burčák - vyhaslý krb - ořechy – česnek - studená duchna - telpoučko pod duchnou – hrušky – cval – koně - les a návrat do Prahy.

Tak to je můj začátek babího léta...

pani_usmev.jpg

baca.jpg

zabujute.jpg

padly.jpg

popelnice.jpg

cesnek.jpg
orechy.jpg

trhani.jpg

ja_te_snim.jpg

Sacherův dort (252):

Ingredience: 6 dkg másla, 12 dkg cukru, 6 žloutků, vanilka, citronová kůra, 6 dkg čokolády, 6 bílků. 6 dkg mandlí, 6 dkg polohrubé mouky, 12 dkg rybízové zavařeniny

Do umíchaného másla zamícháme cukr, žloutky, citronovou kůru, tlučenou vanilku a třeme do zhoustnutí. Pak přidáme strouhanou čokoládu. Naposled tuhý sníh, neloupané strouhané mandle a mouku. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme zvolna 3⁄4 - 1 hodinu. Pečený studený dort rozkrojíme, naplníme zavařeninou a polijeme čokoládovou nebo mramorovou polevou.

Dort je možné také naplnit tímto krémem: 10 dkg cukru svaříme v 1/8l vody na husto. Pak přidáme 2 lžičky silní černé kávy, necháme přejít var, a dáme vychladnout. V míse zatím utřeme 12 dkg másla, do toho bedlivě míchajíce přilijeme prochladlý cukr s kávou a krém necháme ztuhnout. Pak naplníme dort.

sacher.jpg

Moje poznámky:

Představovala jsem si Sacherův dort dost jinak. On totiž asi i dost jinak vypadá a jinak se dělá. Ale co tenkrát považovala Sandtnerka za Sacherův dort, je rozhodně také docela dobrý zákusek. Jen není tak čokoládový, jak byste čekali.

Můj fACEBOOK

Autor: Anna; Grosmanová | karma: 14.35 | přečteno: 2207 ×
Poslední články autora