Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak se studuje na zemědělce a jak se peče Apple pie (254)

5. 10. 2012 12:11:02
Školní rok začal teprve před týdnem, ale na demonstračním pozemku na České zemědělské univerzitě v Praze se sklízí už několik týdnů. Roste tam od všeho trochu. Přes kukuřici, brambory, celer a mrkev se můžete dostat i k cibuli, řepě, chmelu nebo JABLKŮM.

jablka_kuk.jpg

Všechno co se na pozemku vypěstuje, pak putuje do “stánku“, kde se všechna zeleninu prodává.

Já náš demonstrační pozemek navštěvuji, pouze když mám od školy povinnou praxi, ale zrovna včera jsem se na něj šla podívat proto, že se u celeru mořila moje kamarádka. A tak jsem vzala foťák a nestačila mačkat spoušť.

brambor.jpg

Sklízeči brambor div mě neukamenovali (neubramborovali), protože po celém dni ohýbání už jakože prý toho mají dost nebo co. Prej jakože kluci se jenom pořád vozej a holky musej makat. Pff

sbirej_brambor.jpg

kluci_jedou.jpg

brambor_marti.jpg

U celeru bylo o něco veseleji. Ve dvou tam seděly holky mezi řádky celeru a vyřezávaly je ze země. Nožem vždy zajely pod zem, vylouply bulvu ven, očistily jí, ořezaly zbytečné kořeny, listy a nakládaly to rovnou do beden. Myslím, že už toho taky měly plné zuby, ale na rozdíl od sběračů brambor se smály.

celer_ni.jpg

rezej.jpg

Nebudu říkat že ne, ale u jablek to byla asi největší pohodička. No posuďte sami.

jabka_wtf.jpg

Jablka teď frčí. A tak bylo na čase se pustit do Apple pie od Sandtnerky. Nenechte se zaskočit zdánlivou složitostí receptů. Z rozpisu č. 1 jsem vzala těsto (jak radí Sandtnerka) a z rozpisu č. 2 nádivku z jablek.

kolac1.jpg

ovocnykolac2.jpg

Moje poznámky:

Mně koláč moc nechutnal se přiznám. Možná je to tím, že obecně nejsem moc fanda tohohle suchého, v podstatě slaného křehkého těsta. Jinak nádivka je v pořádku. Té není co vytknout.

kolacky_final.jpg

MŮJ FACEBOOK

Autor: Anna Grosmanová | pátek 5.10.2012 12:11 | karma článku: 12.74 | přečteno: 1976x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1797 | Diskuse

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1685 | Diskuse

Anna Grosmanová

Hamburská kýta opravdu vařená v Hamburku (292)

Projekt Sandtnerová se vydal v lednu na cestu po Evropě a to rovnou po proudu Labe až k Severnímu moři. No a není přeci nic jednoduššího, než v Hamburku upéct rovnou Sandtnerčinu Hamburskou kýtu!

7.1.2015 v 14:15 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 1676 | Diskuse

Anna Grosmanová

Žloutkový krém v osmipatrovém dortu (291)

Žloutkový krém je radost. Miluju tu chvíli, kdy se „tak akorát teplé“ máslo smíchá se žloutky a cukrem. Nejen že to evokuje vánoce, ale je to prostě STRAŠNĚ dobrý.

10.11.2014 v 11:10 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 2317 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Jitka Štanclová

A já se tak snažila!

"Fakt, holky! Málem jsem dnes duši vypustila. Ale co bych neudělala na to naše výročí. Čtyřicet let pospolu, to je dneska až nenormální jev, že jo!"

26.7.2017 v 21:16 | Karma článku: 21.82 | Přečteno: 785 | Diskuse

Karla Bennett

Nikdy neni pozde zmenit svuj zivot.

"Laska kvete v kazdem veku a nikdy neni pozde zmenit svuj zivot," rekla mi moje kamaradka "S", kdyz pred dvanacti lety potkala o devet let starsiho 59ti leteho cerstveho vdovce.

25.7.2017 v 21:29 | Karma článku: 12.11 | Přečteno: 616 | Diskuse

Daniela Bulířová

Jak uskutečnit své sny

Jak přijít na to, co vlastně od života chci? Jak najít odpověď na otázku, kterým směrem se vydat pokud zrovna stojím na rozcestí osudu?

25.7.2017 v 8:40 | Karma článku: 5.50 | Přečteno: 205 | Diskuse

Aneta Nováková

Prostituce? Snadná práce!

Ty holky se nemají vůbec špatně. Jezdí si za vydělané peníze na dovolené, kupují značkové oblečení, šperky a užívají života plnými doušky.

24.7.2017 v 19:00 | Karma článku: 20.25 | Přečteno: 1359 | Diskuse

Ivana Dianová

Sviňucha

Nejdřív jsem si ji prohlížela z dálky, no, ze tří metrů, upřesním, a zezadu. Ten účes by se mi moc líbil: rafinovaně několika odstíny téže barvy zkrášlené vlasy do půli zad, střih tip tip. Fakt paráda!

24.7.2017 v 16:24 | Karma článku: 25.96 | Přečteno: 952 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3017
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.