Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak se studuje na zemědělce a jak se peče Apple pie (254)

5. 10. 2012 12:11:02
Školní rok začal teprve před týdnem, ale na demonstračním pozemku na České zemědělské univerzitě v Praze se sklízí už několik týdnů. Roste tam od všeho trochu. Přes kukuřici, brambory, celer a mrkev se můžete dostat i k cibuli, řepě, chmelu nebo JABLKŮM.

jablka_kuk.jpg

Všechno co se na pozemku vypěstuje, pak putuje do “stánku“, kde se všechna zeleninu prodává.

Já náš demonstrační pozemek navštěvuji, pouze když mám od školy povinnou praxi, ale zrovna včera jsem se na něj šla podívat proto, že se u celeru mořila moje kamarádka. A tak jsem vzala foťák a nestačila mačkat spoušť.

brambor.jpg

Sklízeči brambor div mě neukamenovali (neubramborovali), protože po celém dni ohýbání už jakože prý toho mají dost nebo co. Prej jakože kluci se jenom pořád vozej a holky musej makat. Pff

sbirej_brambor.jpg

kluci_jedou.jpg

brambor_marti.jpg

U celeru bylo o něco veseleji. Ve dvou tam seděly holky mezi řádky celeru a vyřezávaly je ze země. Nožem vždy zajely pod zem, vylouply bulvu ven, očistily jí, ořezaly zbytečné kořeny, listy a nakládaly to rovnou do beden. Myslím, že už toho taky měly plné zuby, ale na rozdíl od sběračů brambor se smály.

celer_ni.jpg

rezej.jpg

Nebudu říkat že ne, ale u jablek to byla asi největší pohodička. No posuďte sami.

jabka_wtf.jpg

Jablka teď frčí. A tak bylo na čase se pustit do Apple pie od Sandtnerky. Nenechte se zaskočit zdánlivou složitostí receptů. Z rozpisu č. 1 jsem vzala těsto (jak radí Sandtnerka) a z rozpisu č. 2 nádivku z jablek.

kolac1.jpg

ovocnykolac2.jpg

Moje poznámky:

Mně koláč moc nechutnal se přiznám. Možná je to tím, že obecně nejsem moc fanda tohohle suchého, v podstatě slaného křehkého těsta. Jinak nádivka je v pořádku. Té není co vytknout.

kolacky_final.jpg

MŮJ FACEBOOK

Autor: Anna Grosmanová | pátek 5.10.2012 12:11 | karma článku: 12.74 | přečteno: 1981x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1833 | Diskuse

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1713 | Diskuse

Anna Grosmanová

Hamburská kýta opravdu vařená v Hamburku (292)

Projekt Sandtnerová se vydal v lednu na cestu po Evropě a to rovnou po proudu Labe až k Severnímu moři. No a není přeci nic jednoduššího, než v Hamburku upéct rovnou Sandtnerčinu Hamburskou kýtu!

7.1.2015 v 14:15 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 1711 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Mirka Součková

Rozhodnutí vladaře (nad svým životem)

Když odchází síly, nechce se už být, nechtěl jsem přežívat, jen naplno žít. Zářit a milovat a naplno hrát, cítit a pracovat - dělat, co mám rád.

24.9.2017 v 21:55 | Karma článku: 9.66 | Přečteno: 196 | Diskuse

Jitka Štanclová

Děcka, hybaj do kanafasu!

Nebo taky "do cích, na kutě, do peřin". Všechny výrazy směřovaly do míst, kam se nám, děckám, ale vůbec nechtělo.

24.9.2017 v 20:05 | Karma článku: 11.57 | Přečteno: 171 | Diskuse

Lenka Šnajdrová

Nic nechtít

Už jste se setkali s návody na zaručeně spokojený život, které vám naprosto nefungovaly? A vašim známým také ne? Přitom některé z nich vypadaly velice rozumně a lákavě. Jak to?

24.9.2017 v 16:28 | Karma článku: 9.39 | Přečteno: 355 | Diskuse

Ivana Dianová

Jak jsem se seznamovala a seznamovala a seznamovala...

Lidé se seznamují všelijak. Kamarádka si například dala inzerát. Byla jsem zděšená, když mi to volala. "Co když ti na rande přijde úchyl? vydechla jsem roztřeseně. Být to já, mám úchyla stoprocentně! Nebo i dva!

23.9.2017 v 21:05 | Karma článku: 30.50 | Přečteno: 4868 | Diskuse

Daniela Bulířová

Jak snadné je BÝT ŽENOU?

Byla-li naše matka ženou ve své pravé podstatě, pak pro nás není obtížné projevovat svoji ženskost. Ukazovat světu svoji jemnou stránku. Být silnou a zároveň křehkou.

22.9.2017 v 22:54 | Karma článku: 7.11 | Přečteno: 315 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3032
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.