Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pusinky, hubičky, hubinky a podzim na venkově (267, 268)

30. 11. 2012 13:30:27
Projekt Sandtnerová, tentokrát rozdává pusinky. Co s bílky? No přeci sněhové, slaďoučké hubinky. Vězte, že jsem je již zkoušela několikrát a teď poprvé vyšly. Snad vám tedy moje rady budou alespoň k něčemu dobré. Anebo naopak, vaše rady mně. Na FACEBOOKU se o ně můžete s námi podělit. Jako bonus ještě malé okénko do světa, kam se jezdím vyblbnout se sestrou a bráškama.

sezona_jablek.jpg

flowers.jpg

kuk_anez.jpg

utikej_1.jpg

kvok.jpg

kus_hus_kvok.jpg

jablka_det.jpg

rozsocha.jpg

prazdne.jpg

Sněhové kopečky (267)

Ingredience: 3 bílky - 15 dkg cukru - 5 dkg fíků - 5 dkg datlí - 5 dkg vlašských ořechů - vosk na plech. - místo ovoce můžeme zamíchati do sněhu celkem 15 dkg oříšků.

Do kotlíku na sníh dáme bílky, hned přisypeme cukr, postavíme do kastrolu s vařící vodou a na plotně šleháme, až hmota mírně zhoustne. Poté do ní rychle přisypeme drobně nakrájené ovoce, lehce zamícháme a na povoskovaný plech děláme lžicí malé kopečky. Nejdříve kopečky ve vlažné troubě (150°C) osušíme, načež je dáme do teplejší trouby (asi 175°C) zarůžovět. - Hotové složíme na mísu mezí různé cukrovinky.

Moje poznámky:

Chuťově dobré, doporučuji. Co se „osušíme“ týče, tak na cca 150°C hubinky necháme v troubě po dobu 15 minut. Pak zvýšíme teplotu o dvacet, až třicet stupňů a pečeme ještě asi dalších dvacet minut. Pokud je nedopečete, tak se stane to, co je vidět na obrázku u hubinek kávových. Vevnitř budou nedodělané, tudíž lepkavé a budou ulpívat na papíře.

Kávové hubinky

Ingredience: ze 3 dkg pražené kávy si připravíme 1/8 I odvaru (kávy), kterým polijeme 32 dkg cukru a uvaříme. Sníh ze 3 bílků - na špičku nože vanilky

Kusový neb kostkový cukr polijeme silnou černou kávou a povaříme na silnou nitku. Z bílků si ušleháme hodně tuhý sníh, do kterého zašleháme hodně horký cukr a tlučenou vanilku. Hustým krémem vystříkáme pomocí kornoutu a trubičky hubinky na povoskovaný plech a v mírné troubě je usušíme.

rozvar.jpg

Moje poznámky:

A zase moje oblíbená nitka! Konečně jsem vymyslela způsob, jak odvar vyzkoušet, aniž bych si zmrzačila prstíky. Vezměte dvě vařečky, na jednu z nich kápněte trošku odvaru a druhou to na to přilepte a začněte pomalu táhnout od sebe. Když se utvoří pevná nit – jste tam! Wohoo. Taková věc se velmi těžko fotí, tak snad zase příště ;)

Co se chuti týče, tak super. Jinak opravdu je třeba dodržet ty doby (alespoň 15 minut sušit,pak teprve péct na plno - jinak se nedodělají a pak se stane to, co mně při první várce). Druhá várka už byla naprosto s přehledem. Uvnitř hotová.

hovinka.jpg

Autor: Anna Grosmanová | pátek 30.11.2012 13:30 | karma článku: 19.15 | přečteno: 2026x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1793 | Diskuse

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1683 | Diskuse

Anna Grosmanová

Hamburská kýta opravdu vařená v Hamburku (292)

Projekt Sandtnerová se vydal v lednu na cestu po Evropě a to rovnou po proudu Labe až k Severnímu moři. No a není přeci nic jednoduššího, než v Hamburku upéct rovnou Sandtnerčinu Hamburskou kýtu!

7.1.2015 v 14:15 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 1675 | Diskuse

Anna Grosmanová

Žloutkový krém v osmipatrovém dortu (291)

Žloutkový krém je radost. Miluju tu chvíli, kdy se „tak akorát teplé“ máslo smíchá se žloutky a cukrem. Nejen že to evokuje vánoce, ale je to prostě STRAŠNĚ dobrý.

10.11.2014 v 11:10 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 2314 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Radka Kielbergerová

Čas táborových letních lásek

Na vnitřek víka sbaleného kufru na tábor si nalepit seznam věcí, přibalit krémy, čepici proti slunci a do seznamu to připsat. Ale žádná holka tam nepřipíše sbalenou tajnou naději, že by se na táboře mohl vyloupnout kluk...a láska

22.7.2017 v 11:07 | Karma článku: 15.93 | Přečteno: 316 | Diskuse

Libuse Palkova

Podobá se současná vlna protiislamismu dřívějšímu antisemitismu?

Vše se opakuje jen pokaždé trochu jinak. Když pročítám blogy o burkinách a muslimech a soudy lidí všeobecně, mám pocit, že něco podobného jsem už někdy někde četla...jen v bleděmodrém.

22.7.2017 v 9:53 | Karma článku: 17.38 | Přečteno: 2001 | Diskuse

Lucie Hejnalová

Blondýnka v kabriu

Je letní hezké odpoledne. Provoz jako vždy hustý. Přijedu ke křižovatce. Mám signál stůj. Tak se tak rozhlížím kolem a kousek přede mnou a díky výšce umístění mé kabiny i pode mnou, si stojí zlatý mercedes kabriolet.

22.7.2017 v 9:45 | Karma článku: 9.10 | Přečteno: 383 | Diskuse

Jiří Turner

Neúprosné zákony trhu fungují

Václav Klaus senior a možná i junior by ze mě mohli mít konečně radost, protože jsem po letech pochopil, že s neúprosnými zákony trhu se nedá nic dělat. Je nutné je akceptovat a smířit se z jejich důsledky, ať jsou jakékoli.

22.7.2017 v 9:35 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 293 | Diskuse

Helena Vlachová

Rodiče a děti

Děti tak rychle dospějí, vylétnou z hnízda a bývají rády, že jsou samostatné. To je bezesporu můj případ

22.7.2017 v 7:19 | Karma článku: 12.27 | Přečteno: 351 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3016
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.