Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Ospalé neděle a kynutá bábovka (277)

11. 02. 2013 15:26:25
Další díl ze seriálu "projekt Sandtnerová". V neděli se nedělá, v neděli se spí. A tak velmi stručně. Žádné zdlouhavé povídání, jen fotky a kynutá bábovka :)

sleepy_kitty.jpg

V neděli odpočívá každý. Obzvlášť, když skrz mraky prokoukne sluničko a my se na něm můžeme vyhřívat...

soft_kitty.jpg

snow.jpg

A že je venku sníh? To nám vůbec nevadí, my jsme totiž v posteli. Nerušit - mám svoje "Odpoledne s Krtkem".

chill_out_terez.jpg.

Kynutá bábovka (277):

Ingredience:

Na 45 dkg krupičkové nebo hladké mouky: sůl - 8 dkg cukru - citr. kůra - tlučená vanilka - 2 a 1⁄2 dkg droždí – 1/4 I mléka - 3 žloutky - 12 dkg másla - 5 dkg hrozinek – 2 a 1/2 dkg másla na formu - 3 dkg strouhané housky

Do ohřáté mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, citr. Kůru a utlučenou vanilku. Pak tam nalijeme vykynutý kvásek, připravený z droždí, trochu cukru, mouky a vlahého mléka, načež přidáme ve zbytku vlahého mléka umíchané žloutky a rozehřáté máslo a vy pracujeme

řidší těsto. Pak přidáme hrozinky a dobře je zamícháme. Bábovkovou kamennou neb železnou formu vymažeme dobře syrovým máslem, vysypeme houskou, těsto do ní nalijeme a dáme vykynouti na 3/4 hodiny. Potom bábovku pečeme v mírnější troubě asi jednu hodinu. Prochladlou bábovku vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrem.

babovka_vymaz.jpg

just_you_and_me.jpg

Just you and me... Falling in love together (and falling asleep together).

sleepy_anna.jpg

Moje poznámky:

Bude vám to možná trošku připadat, jako že se pokoušíte upéct vánočku v bábovkové formě, ale výsledek, dle slov mé maminky je: „Chutná jako Panettone“.

Pokud chcete, můžete mně sledovat na FACEBOOKU, čus a HIGH FIVE!

high_five.jpg

Autor: Anna Grosmanová | pondělí 11.2.2013 15:26 | karma článku: 18.29 | přečteno: 2021x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1740 | Diskuse

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1649 | Diskuse

Anna Grosmanová

Hamburská kýta opravdu vařená v Hamburku (292)

Projekt Sandtnerová se vydal v lednu na cestu po Evropě a to rovnou po proudu Labe až k Severnímu moři. No a není přeci nic jednoduššího, než v Hamburku upéct rovnou Sandtnerčinu Hamburskou kýtu!

7.1.2015 v 14:15 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 1647 | Diskuse

Anna Grosmanová

Žloutkový krém v osmipatrovém dortu (291)

Žloutkový krém je radost. Miluju tu chvíli, kdy se „tak akorát teplé“ máslo smíchá se žloutky a cukrem. Nejen že to evokuje vánoce, ale je to prostě STRAŠNĚ dobrý.

10.11.2014 v 11:10 | Karma článku: 19.57 | Přečteno: 2244 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Pavlíková

Proč EU nařizuje kvóty? Protože Merkelová uzavřela bombastický zbrojní kontrakt s SA

Přečetla jsem si dnešní blog europoslance Petra Macha o českých poslancích, kteří v Evropském parlamentu hlasovali pro uvalení sankcí na ČR za nepřijímání běženců podle kvót.

23.5.2017 v 23:35 | Karma článku: 12.90 | Přečteno: 126 | Diskuse

Radomila Antošová

Pohádka o Víle pralesní, Mecháčcích a Ptakopyskovi

Kapitola I. O setkání Ptakopyska a Víly pralesní. Funěl, dupal, už mu bylo jedno, že dělá rámus. Hlavně, říkal si, ať už jsem konečně ve vodě. Dvě srnky udiveně sledovaly toho podivného tvora,který vypadal jako ...

23.5.2017 v 22:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Jana Majová

Malí velcí filharmonici

Jsou různé způsoby, jak trávit volný čas. Můžeme sedět na gauči, na rybách, v hospodě. Můžeme číst, vyšívat, malovat, pěstovat kytky, chodit, jezdit, běhat. A taky se můžeme stát součástí velkého a barevného světa hudby.

23.5.2017 v 22:33 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 36 | Diskuse

Karel Trčálek

Dnes jsem si do práce oblékl manšestrové sako na znamení smutku

Abych uctil památku, jak jinak. A dal evropským elitám červenou kartu, jak jinak. A z toho, co se stalo v Manchesteru (Berlíně, Nice, Bruselu atd.) obvinil Halíka, jak jinak

23.5.2017 v 18:17 | Karma článku: 11.78 | Přečteno: 618 | Diskuse

Lucie Hejnalová

Když kocour není doma…..

Letos se mi poštěstilo mít volno na jeden hokejový zápas naší repre na mistrovství světa v hokeji. Vydala jsem se do naši hospůdky, kde se málokdy stane, že bych tam nepotkala někoho známého.

23.5.2017 v 18:09 | Karma článku: 10.66 | Přečteno: 230 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3001
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.