Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Grilovačka, ředkvičky a makovníčky (286)

27. 05. 2013 13:35:18
U nás na škole teď bouří zkouškové, tak je ideální čas na to, si dodělat praxe na pozemcích. Posledně jsme svazkovali ředkvičky, sázeli pórek a také pleli mrkev. Já s oblibou říkám, že kdo se zemědělcem nenarodil, stane se jím na ČZU. Fotoreport ze Suchdola níže.

guma.jpg

redkvicky.jpg

redkvicky_pohromade.jpg

splash.jpg

milujuje.jpg

Čerstvější ředkvičky jsem si snad už nemohla přát a tak jsem svolala bleskovou grilovačku u nás na zahradě. Kuřecí polévka, vinná klobása, ryby, salát právě z ředkviček (a fenyklu) a dokonce i sladká tečka na konec. Možná nejsme normální, ale nás prostě tohle venkovní hodování strašně baví. Obzvláště, sejde-li se dobrá parta a trocha dobrého zlatavého moku.

lovemfriends.jpg

salat.jpg

klobna.jpg

art.jpg

Makovníčky (286):

Ingredience: 50 dkg mouky - sůl - citr. kůra - 10 dkg cukru - vanilka - 2 dkg droždí – 3/16 I vlahého mléka - 2 žloutky - 10 dkg másla - 2 dkgmásla na plech - 1 žloutek na potření - vanilkový cukr na posypání

Připravíme si tužší kynuté těsto jako na české koláče a dáme vykynouti. Z vykynutého těsta nakrájíme menší kousky, uděláme bochníčky, které dáme na pomoučené prkénko vykynouti. Pak každý bochníček poněkud vyválíme, do poloviny naplníme makovou nádivkou, uděláme makovníčky a dáme je na pomaštěný plech opět vykynouti. Pak je potřeme žloutkem, nastřiháme čistými nůžkami, aby mák bylo vidět, a v horké troubě je upečeme do červena. Pak je posypeme vanilkovým cukrem. Nádivku si připravíme jako na koláče.

Moje poznámky:

Je to taková buchta, kterou jste nenaměstnali do pekáče jednu vedle druhé, ale dali jste jí prostor. Takže není hranatá, ale kulatá. Vcelku nic nového. Pro milovníky máku, vynikající záležitost. Já osobně, jsem si pochutnala.

Makovníčky jsme v té tmě nezvládli vyfotit, ale vypadaly asi takhle makovnicky_01.jpg

Můj Facebook

Autor: Anna Grosmanová | pondělí 27.5.2013 13:35 | karma článku: 16.12 | přečteno: 1567x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1774 | Diskuse

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1667 | Diskuse

Anna Grosmanová

Hamburská kýta opravdu vařená v Hamburku (292)

Projekt Sandtnerová se vydal v lednu na cestu po Evropě a to rovnou po proudu Labe až k Severnímu moři. No a není přeci nic jednoduššího, než v Hamburku upéct rovnou Sandtnerčinu Hamburskou kýtu!

7.1.2015 v 14:15 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 1661 | Diskuse

Anna Grosmanová

Žloutkový krém v osmipatrovém dortu (291)

Žloutkový krém je radost. Miluju tu chvíli, kdy se „tak akorát teplé“ máslo smíchá se žloutky a cukrem. Nejen že to evokuje vánoce, ale je to prostě STRAŠNĚ dobrý.

10.11.2014 v 11:10 | Karma článku: 19.57 | Přečteno: 2276 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Kateřina Lužná

Chovejte se k těhotným hezky, jinak bude zle! Jim.

Krátký monolog volně zpracovaný podle vyprávění mé kolegyně, která v autobuse narazila na obzvláště vypečený exemplář nevychovaného exota. Nepustíš (sednout)? Zaplatíš.

25.6.2017 v 10:17 | Karma článku: 35.86 | Přečteno: 1373 | Diskuse

Barbora Pangrácová

Když Brok a já cvičíme jógu

Příběhy ze života s bláznivým štěnětem Brokem, který nikdy nespí a jeho životním zájmem je udělat co největší lumpárnu. Ty příběhy, které zná asi každý klasický pejskař.

23.6.2017 v 11:36 | Karma článku: 9.05 | Přečteno: 238 | Diskuse

Iva Votočková

Z deníku Bridget Jonesové: Sluníčko svítí, vzduch krásně voní a bagry štěbetají

Objevil se u nás nový živočišný druh. Je větší než slon a štěbetá jako hejno ptáků. Obývá vyschlé rybníky a s největší pravděpodobností se živí romantickými dušemi. Tedy tu moji málem sežral. ;-)

23.6.2017 v 10:57 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 245 | Diskuse

Alice Kopřivová

Je stále děsný horko.....

a moje mamka je chalupě sama, telefon už má tři dny nedostupný. Je jí přes sedmdesát. Ne, nemám o ni strach. Při její vitalitě? Jenže co kdyby...

22.6.2017 v 19:01 | Karma článku: 19.99 | Přečteno: 730 | Diskuse

Aneta Nováková

Nepodvádím! Jde čistě o fyzickou potřebu.

Kdybych přestal chodit do bordelu, zničil bych své manželství. Našel bych si milenku a možná se i zamiloval. Tohle je bezpečnější.

22.6.2017 v 18:00 | Karma článku: 16.30 | Přečteno: 1256 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3009
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.