Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

16. 06. 2015 11:30:00
Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294):

Ingredience: 6 dkg slaniny - 45 dkg housek - 12 dkg másla - 2 vejce - 2 žloutky - sůl – 2/3 I mléka - ze 2 bílků sníh - 25 dkg mouky - 2 dkg másla na ubrousek - 2 dkg másla na politi - 2 dkg strouhané housky

Slaninu nakrájíme na kostečky, dáme ji do kastrolu jenom rozehřáti. Pak do ní vložíme na kostečky nakrájené housky, usmažíme je do bledě růžova a dáme vychladnouti. V míse si zatím umícháme do pěny máslo se solí, přidáme celé vejce a žloutky, jeden po druhém, po lžicích mléko, krupičkovou mouku, z bílků tuhý sníh a naposled lehce zamícháme prochladlou housku. Knedlík dáme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme jako obrovský knedlík a také tak jej uvaříme. Vařený knedlík tenkou, režnou niti nakrájíme, pokapeme máslem, posypeme málo strouhanou houskou a podáváme k zajíci.

Moje poznámky: Naprosto v pořádku, vynikající knedlík. Ubrousková technika se osvědčila ovšem potravinářská folie je k nezaplacení. Za prvé tak nějak pořád vidíte co se tam děje a hlavně, není třeba složitě utápět v hrnci velké kusy utěrky.

Pro dnešek stačilo, up-to date věci dávám na svůj blogový FB.

Autor: Anna Grosmanová | úterý 16.6.2015 11:30 | karma článku: 17.57 | přečteno: 1740x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1649 | Diskuse

Anna Grosmanová

Hamburská kýta opravdu vařená v Hamburku (292)

Projekt Sandtnerová se vydal v lednu na cestu po Evropě a to rovnou po proudu Labe až k Severnímu moři. No a není přeci nic jednoduššího, než v Hamburku upéct rovnou Sandtnerčinu Hamburskou kýtu!

7.1.2015 v 14:15 | Karma článku: 13.99 | Přečteno: 1647 | Diskuse

Anna Grosmanová

Žloutkový krém v osmipatrovém dortu (291)

Žloutkový krém je radost. Miluju tu chvíli, kdy se „tak akorát teplé“ máslo smíchá se žloutky a cukrem. Nejen že to evokuje vánoce, ale je to prostě STRAŠNĚ dobrý.

10.11.2014 v 11:10 | Karma článku: 19.57 | Přečteno: 2244 | Diskuse

Další články z rubriky Hobby

Stisk

Starost o zvířata bereme jako koníček, říká majitelka útulku

Být matkou dvou dětí a k tomu se starat o více než stovku zvířat. To zvládá Alžběta Humlíčková, která považuje péči o zvířata za svůj koníček, ne povinnost.

15.5.2017 v 10:04 | Karma článku: 10.70 | Přečteno: 177 | Diskuse

Vlastimil Fürst

Skládáme počítač - AMD edice.

AMD Zen je už dva měsíce venku a už vyšly i mírně ořezané verze. Samotný procesor ale počítač nedělá, takže kromě článku o volbě procesoru si můžete přečíst i zbytek sestavy, zde.

14.5.2017 v 15:15 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 333 | Diskuse

Vlastimil Fürst

Ryzen - povstalo AMD z popela?

Možná si ještě pamatujete doby, kdy se AMD s Intelem přetahovali o prvenství. Možná jste mladší a od AMD znáte jen levné procesory, které mimo jiné také dobře topí. Teď je tady ale nová architektura. AMD has Ryzen ... really?

14.5.2017 v 10:00 | Karma článku: 11.47 | Přečteno: 387 | Diskuse

Dana Adámková

Pozdrav k duhovému mostu

Pes je štěstí, radost kus lásky, zarmoutí nás jen jednou v životě. A to tehdy když musí odejít mají velmi krátky život uživejme si každou chvíli s přítelem.

30.4.2017 v 8:34 | Karma článku: 23.04 | Přečteno: 681 | Diskuse

Stisk

Ledová voda, ostnatý drát a vzájemná pomoc. Takový byl Predátor race

Překážkové závody jsou posledních několik let čím dál častější. Organizátoři dávají lidem možnost otestovat své fyzické a někdy i psychické možnosti. Takovou soutěží je i Predátor race.

29.4.2017 v 19:41 | Karma článku: 4.57 | Přečteno: 187 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3001
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.