Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294):

Ingredience:  6 dkg slaniny - 45 dkg housek - 12 dkg másla - 2 vejce - 2 žloutky - sůl – 2/3 I mléka - ze 2 bílků sníh - 25 dkg mouky - 2 dkg másla na ubrousek - 2 dkg másla na politi - 2 dkg strouhané housky 

Slaninu nakrájíme na kostečky, dáme ji do kastrolu jenom rozehřáti. Pak do ní vložíme na kostečky nakrájené housky, usmažíme je do bledě růžova a dáme vychladnouti. V míse si zatím umícháme  do pěny máslo se solí, přidáme celé vejce a žloutky, jeden po druhém, po lžicích mléko, krupičkovou mouku, z bílků tuhý sníh a naposled lehce zamícháme prochladlou housku. Knedlík dáme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme jako obrovský knedlík a také tak jej uvaříme. Vařený knedlík tenkou, režnou niti nakrájíme, pokapeme máslem, posypeme málo strouhanou houskou a podáváme k zajíci.

Moje poznámky: Naprosto v pořádku, vynikající knedlík. Ubrousková technika se osvědčila ovšem potravinářská folie je k nezaplacení. Za prvé tak nějak pořád vidíte co se tam děje a hlavně, není třeba složitě utápět v hrnci velké kusy utěrky. 

Pro dnešek stačilo, up-to date věci dávám na svůj blogový FB.

Autor: Anna; Grosmanová | úterý 16.6.2015 11:30 | karma článku: 20,21 | přečteno: 2547x