Prague Food Festival

29. 05. 2010 14:30:41
Reportáž přímo z místa. Food festival 2010, co jsme jedli, co jsme viděli, co nám chutnalo a také fotografie s popisky.

Všem milovníkům jídla a také pražského festivalu, který právě probíhá na Pražském Hradě, je určen tento článek o včerejší návštěvě PFF 2010.

Atmosféra festivalu se na nás valila už cestou po Starých zámeckých schodech (protože jsme se začali potit jako ta selátka ze Lvího dvora). U vchodu jsme vyfasovali každý 10 Grandů a mohlo se začít! Jako první jsme prošli celým areálem, a zmapovali na co máme největší chuť. Všechno vypadalo lákavě a musím přiznat, že lepší místo na konání festivalu si pořadatelé už opravdu nemohli vybrat. Zmíním se snad jen o panoramatu Prahy v pozadí, vzácných stromech Jižní zahrady, architektuře a samozřejmě o tom, jak perfektně vyšlo počasí (na to že celý květen prší, dost dobrý :)

Po tom, co jsme shlédli Pohlreichovu cooking show na téma: "vsaďte se, že uvařím do 100 kč pro dva", jsme se vydali do stanu č. 20 pod jménem "Rybí trh". Dali jsme si Tatara z norského lososa s marinovaným fenyklem a bylinkovou bagetou. Lehce kyselý, ale s perfektním fenyklem a rukolou na vrch. K tomu ještě Čokoládový mousse 75% s čerstvými jahodami! Na začátek dobrá volba.

losos222.jpg

Dále jsme ochutnali: Hovězí líčka glazírovaná ve pepřové omáčce s restovanou zeleninou a dušenou rýží
a Králíka v dijonské omáčce s bílým a zeleným chřestem ve stánku č. 16 (Mandarin Oriental, Essensia)

Králík nás nijak nenadchnul, zato hovězí líčka i se zeleninou ano. Na mě teda dost dost slaná, ale mezi všemi námi ochutnavači to bylo vyhlášeno jako č. 2 (číslo jedna se dozvíte dále).

Nesměl chybět Kempinski a jeho Grilovaný Flank steak na pyré ze sladkých Batáty brambor s krémovým bílým chřestem a dýňovým olejem. Ten byl také poměrně slušný, ale byl velmi jemně propečený (rare), čehož nejsme nikdo super fanda. Pyré z Batát bylo mňam mňam a chřest to samé.

Dále jsme měli Tortellini plněné bažantem v šafránovém vývaru s čerstvými bylinkami a parmezánem z restaurace Alchymist, Aquarius, která je jinak na Malé Straně. Zajímavé, ale mně to teda co si budeme povídat nijak neoslovilo. Škoda, že jsme nezkusili mořského vlka :) Podáváno nám to bylo na zajímavých dřevěných talířcích.

bazant.jpg

Další jsme shlédli flambovací show Romana Dolejše z Rikshaw. Ochutnali jsme tak flambované banány, které nám svojí máslovo-rumovou omáčkou absolutně učarovaly. Pan Dolejš zanechal dobrý dojem, zcestovalého profíka. Pak se kolem nás třikrát prohnal uběhaný Polhreich a vypadal, že je rád, že se mohl konečně převléci do svých pohodlných kalhot.

flambing.jpg

Od Rikshaw jsme měli také marakujový sorbet - oujé dobrej

banan.jpg

Nedalo se nic dělat, ale Ambiente nás čekalo na druhé straně areálu. Frontu jsme čekali na padesát dní uleželé hovězí, ale v poslední chvíli jsme dostali chuť na Tatarský biftek na topince. A taky že jsme udělali dobře! Tatarák byl úžasně jemný a chuťově bezkonkurenční. Zvolen jako č. 1 pokrm.

fronta.jpg

tatarak.jpg

Show Riccarda Lucque byla sladká.(La Finestra a Aromi). Nejen, že opravoval komentátora, když ho špatně překládal, ale ještě si z něj utahoval a vůbec, celou dobu se křenil a mluvil suprově srozumitelnou angličtinou. Připravil chobotnici s mozzarelou, lilkovou pastou (lilek se smaží v celku 1h, pak vykuchá...atd) a bylo to ó ó ó neskutečně vynikající. Lilková pasta chutnala jako 2 dny uzená, což bylo samozřejmě žádoucí a chobotnice byla hezky propečená, ale nikoliv tuhá, no prostě eňo ňuňo. Bylo to opravdu něco. (taky že se o to lidi málem poprali)

(btw, pane překladateli, PARSLEY = petržel, nikoliv těstoviny)

Aromi.jpg

lilekachobonice.jpg

K závěru jsme zvolili moře:

Sake Maki ze Sakury a nakonec slávky Nowako, to byla slaná tečka na závěr. Slávky byly žůžózní, pesto navrch a hlavně jsme si je vychutnali při pohledu na celou Prahu. Já ani nevím, jestli jsem je někdy před tím jedla, každopádně mě to moc chutnalo. Když jsme u nich tak stáli, říkali jsme si, že už konečně vyzkoušíme ty proklaté ústřice, ale ZASE jsme na to neměli odvahu...

sushi.jpg

sushi

musle.jpg

mušle/slávky

Koncem festivalu jsme ještě vyzkoušeli nějaká ta pivečka a já jsem pokecala s kuchaři za Lvího dvora o přípravě selátka (Sandtnerová ho také vyžaduje). Takže jsem se zase o něco vzdělala. K tomu jsem ukusovala Vanilkový košíček, z něhož mě trošku bolely zuby (och tolik cukru!), ale jako né že bych si i tak nepošušňala.

sele.jpg

Tak snad příští rok zase!

Jakékoliv Vaše postřehy z festivalu - vítány :)

Autor: Anna; Grosmanová | sobota 29.5.2010 14:30 | karma článku: 15.00 | přečteno: 4290x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.54 | Přečteno: 517 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 176 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3356
grosmanova.blog.idnes.cz
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...