Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

shira313

23. 1. 2012 12:08
Kysnutá bábovka

Hneď ma zaujala a v piatok večer, keď som domov priniesla polovicu vajíčok rozbitých, nebolo čo riešiť :o)

Pekáreň vymiesila a rúra upiekla - a na raňajky bola s maslom a figovým džemom vynikajúca!

Vrelo odporúčam každému a ďakujem za inšpiráciu. R^

Pekný deň :D

0 0
možnosti

Rob J.H.

16. 1. 2012 14:16
ještě k těm játrům a perličce

Zdravím Vás! Zase jsem si souborně přečetl pár Vašich posledních blogů a mám tipy ještě na ta telecí játra.

Játra po benátsku - je to jedna z těch národních věcí, kde se dva neshodnou na tom, jak se dělají, já měl tehle postup: Na směsi másla a olivového oleje se nechá aspoň tak čtvrt hodiny či raději víc cibule na jemňounké plátky (tedy spíš proužky, když se rozpadne), dokud nezačíná karamelizovat; pak se dá pryč, na pánev se v případě potřeby přidá další trocha oleje, rozpálí se a po obou stranách se prudce opečou telecí játra, rozkrájená na opravdu tenké plátečky. Přidá se pepř, zacákne se to bílým vínem či vodou nebo vývarem a trochou citronové šťávy, přidá se petrželka (taková ta s plochými listy je tradiční), vrátí se cibule a celé se to podává nejlíp s polentou. Jsou i varianty se šalvějí.

0 0
možnosti

Rob J.H.

16. 1. 2012 14:16
Re: ještě k těm játrům a perličce

Perličku jsem zase dělal po anglicku (zhruba) podle Benjamina Kurase: Perlička se přeleje rozpuštěným máslem, opatlá drceným jalovcem a nechá odležet. Druhý den se do perličky vloží snítka tymiánu, pár stroužků česneku a peče se. Když je skoro hotová, z pekáčku se vyjme, na plotně se pořádně rozpálí výpek, přihodí se do něj pokrájené houby, trochu opracují, pak se to podleje červeným vínem pokud možno i s trochou portského a spolu s perličkou ještě chvilku peče. Jinak perličku jsem tuhle sehnal v Tescu zmraženou ve finále asi za sto pade. No a mějte se hezky :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky