Děkujeme za pochopení.
shira313
Kysnutá bábovka
Hneď ma zaujala a v piatok večer, keď som domov priniesla polovicu vajíčok rozbitých, nebolo čo riešiť :o)
Pekáreň vymiesila a rúra upiekla - a na raňajky bola s maslom a figovým džemom vynikajúca!
Vrelo odporúčam každému a ďakujem za inšpiráciu.
Pekný deň :D
Rob J.H.
ještě k těm játrům a perličce
Zdravím Vás! Zase jsem si souborně přečetl pár Vašich posledních blogů a mám tipy ještě na ta telecí játra.
Játra po benátsku - je to jedna z těch národních věcí, kde se dva neshodnou na tom, jak se dělají, já měl tehle postup: Na směsi másla a olivového oleje se nechá aspoň tak čtvrt hodiny či raději víc cibule na jemňounké plátky (tedy spíš proužky, když se rozpadne), dokud nezačíná karamelizovat; pak se dá pryč, na pánev se v případě potřeby přidá další trocha oleje, rozpálí se a po obou stranách se prudce opečou telecí játra, rozkrájená na opravdu tenké plátečky. Přidá se pepř, zacákne se to bílým vínem či vodou nebo vývarem a trochou citronové šťávy, přidá se petrželka (taková ta s plochými listy je tradiční), vrátí se cibule a celé se to podává nejlíp s polentou. Jsou i varianty se šalvějí.
Rob J.H.
Re: ještě k těm játrům a perličce
Perličku jsem zase dělal po anglicku (zhruba) podle Benjamina Kurase: Perlička se přeleje rozpuštěným máslem, opatlá drceným jalovcem a nechá odležet. Druhý den se do perličky vloží snítka tymiánu, pár stroužků česneku a peče se. Když je skoro hotová, z pekáčku se vyjme, na plotně se pořádně rozpálí výpek, přihodí se do něj pokrájené houby, trochu opracují, pak se to podleje červeným vínem pokud možno i s trochou portského a spolu s perličkou ještě chvilku peče. Jinak perličku jsem tuhle sehnal v Tescu zmraženou ve finále asi za sto pade. No a mějte se hezky :)
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz