Děkujeme za pochopení.
chudacek.blog.idnes.cz
pěkný článek
Při čtení receptu a pohledu na fotky polívky se mi sbíhaly sliny.
V Nizozemsku je chřestu tradičně dost, na jaře se ve velkém prodává a používá. Běžné holandské recepty jsou však "dietnější". Např. jednoduchý: vařený chřest s vejcem a bramborem. Do chřestových polévek se tu zpravidla maso nedává. Mně však kombinace, kterou jste popsala, připadí velmi přitažlivá.
marek62
ja bysel na to naopak
Uvaril bych si zvlast ty casti chrestu, pak bych si zalozil na jisku, tu bych zalil tim chrestovym vyvarem do pozadovane polivkovy hustoty a vlozil prolisovany tvrdsi uvareny kousky pklus zbytek, jak pisete. Vyhnul bych se tim nebezpeci hrudek zahustovani vyvaru - studeny vyvar do jisky to neudela. Co Vy na to Anicko?
ančovička
Re: ja bysel na to naopak
Zdravim. Ono ve vysledku to v podstate je presne tak. Ze se zahustuje do variciho. Sandtnerka ma ty poatupy casto zbytecne zdlouhave a tuto přelej sem a tuto prelej tam. Nesmi to clovek brat tak doslova. :-)
Kazdopadne dik!
medvěd brtník
Ještě poraďte, jak ten chřest vypěstovat.
Loni jsem namísto sazenic obdržela semena. Tak jsem je vysela a pak vysázela jako sazenice. Letos chřest vyrostl, ale místo tlustých řapíků jsou jen tenké provázky. Vím, že se sklízí až třetím rokem, ale nevím např. kdy nakopčit a pokrýt černým igelitem apod. Jak dosáhnout toho, aby si člověk mohl chřest vypěstovat sám?
ančovička
Re: Ještě poraďte, jak ten chřest vypěstovat.
Ojojoj. No nebudu se tvarit jako zkusenej pestitel chrestu. Jediny co bych pro vas mohla udelat, je to vygooglit a pak to tu prešpačkovat. Kazdopadne jestli chrest vazne pestujete tak smekám. :-)
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz