Děkujeme za pochopení.
Pulp Fiction II
V neděli
jsem byl na houbách a kotrče kadeřavého jsem našel. Udělali jsme si z něj taky bramboračku a byla to lahoda!!!
ančovička
Re: Ta mouka je,
chachá hladká :) taky jsem nechápala. Ale Sandtnerka pokud chce použít hrubou nebo polohrubou, tak napíše "krpičkovou". Pokud myslí hladkou, píše pouze "mouka".
honda_mrkos_pajdusakova
Na skvostnou houbovou omáčku
si lze také připravit polotovar - houby zavařené/naložené, podobně jako když se nakládají na sladkokyselo. Nakrájí se na menší kousky a v nálevu je jen cca 1/3 octa. Vydrží to krásně celou zimu. Pak už je cibulková jíška, vývar, houby a smetana, buď sladká nebo zakysaná, podle toho, jak kdo rád omáčku kyselou. Vařené hovezí, knedlíček a boule za ušima...
Sandtnerka je moje oblíbená kuchařka a děsně mě těší, když vidím, že stále nezapadla. Držím vam palce.
ančovička
Re: Na skvostnou houbovou omáčku
Ách to vařené hovězí - to mi na té mojí chybělo!
Jinak dík za tipy
dolch
Pěkný
jen by mě zajímalo, kolik těch dekagramů másla je na ten knedlík vlastně potřeba. 2, 6 nebo 8?
D66
Re: Pěkný
Osum, protože 2g jsou na osmažení rohlíku a opatlání utěrky. Si to tak vysvětluji
í-mejlka
Mohu-li
Náš táta byl houbař mezi nebem a podhoubím, a ten nás naučil staré pořekadlo: Modráčky do máčky - hříbky do polívky. Mockrát jsem to už ozkoušela a není lepší houby na omáčku než hřib modrák. Ale dusím ho zvlášť, jenom na kousíčku cibulky a zakápnutý citronem - aby si podržel světlou barvu, a na omáčku dělám úplně světlý bešamel z másla, pak přimíchám podušené houby a pouze dochutím smetanou a případně kapkou citronu. Osolím podle chuti.
A co se týče farmářských trhů - tak tam zásadně chodím s předem stanoveným limitem a příslušnou hotovostí, protože jsem velmi rychle zjistila, že nezáleží na tom, kolik mám u sebe - jsem schopna tam za sýry, máslo, houby, zeleninu, špek, .... utratit všechno! Já zdravím a pozdravuju.
D66
Letos
mám již nasušeno (ze dvou vydatných lovů ), sušení považuji za nejušlechtilejší "konzervaci" hub a sušené hříbky pak používám zejména při přípavě houbového rizota... Na Váš knedlík vařený v páře mám velkou chuť , zřejmě ho spáchám, jen mě ještě napadá "rozveselit" ho zelenou petrželkou
ančovička
Re: Letos
petrželku JO! fandim :) Taky mám ráda když se v knedlíku blejskne zelená
ančovička
Re: paráda!
androidem samsungem..ale pššššt. Aby mě appláci nezmučili
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz