Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H10a64n33a 83P77o14k38o19r15n41á 7597809521447

Co by člověk neudělal pro dobrou věc? Vypadá to rozkošně jako vždy, ty placky někdy zkusím. Já osobně koprovou omáčku měla ráda, ani školní jídelna mi nemohla vzít na ni chuť:-)

+2/0
5.11.2012 20:53
Foto

A82n28n74a59; 64G24r36o13s94m93a91n86o95v32á 5167367627212

Přesně tak. Co by člověk neudělal pro dobrou věc . Někdy se i divím, co by člověk neudělal pro špatnou věc :)

+1/0
6.11.2012 14:48

M41a23r76e16k 38B31u96r29z31a 7517731112667

Ja mam znameho, ktery absolutne nesnasi cokoliv s koprem, kdyz to uciti, chce se mu blejt. A me zase treba polivka kulajda pripada uzasna. Speticku kopru davam i do dzadziki.

+2/0
5.11.2012 18:41

R31o94b98e71r28t 29J37. 31H85ř16e95b69í39č90e90k 9189155124

Ono u tý kopračky či koprovky se řeší taky jedno děsivé dilema, které v rámci vášnivých debat rozkmotřuje stolní společnosti a vnáší adrenalin do partnerských soužití - má se jíst s masem a knedlíkem, nebo s bramborama a vajíčkem? Zatímco druhou variantu miluju (zvláště jsou-li brambory na loupačku), tu první bych nepozřel. Ale jsou jiní, kteří by mě za tenhle názor nechali pro výstrahu pověsit. Těžko říct. Nicméně zkuste opačnou variantu, než jakou do vás cpali ve škole, třeba s k téhle klasice potom najdete cestu.

+3/0
5.11.2012 17:18
Foto

Š78á78r48k49a 39M67e76d89k53o62v44á 7924835396920

Já jí miluju s knedlíkem a vajíčkem:-)

+3/0
5.11.2012 20:08

H37a70n90a 96P60o86k16o34r88n54á 7167809461987

U nás jedině s masem a brambory.;-)

+1/0
5.11.2012 20:58

M40a16r21e26k 48B94u32r27z81a 7647401942377

Tak já to měl donedávna s ledvinkama, které mi ve škole asi v dětství znechutili. A ejhle po čtyřiceti letech jsem zjistil, že je to výborné jídlo, akorát se musí vědět, jak na to :-)

+2/0
5.11.2012 15:30

M75a74r85e92k 31B66u75r12z30a 7987201532257

jo a k ty koprovce, kopr až na poslední chvíli, ať to pěkně zavoní...

+1/0
5.11.2012 15:37
Foto

A71n53n59a93; 32G86r39o90s23m55a33n75o44v43á 5697197877352

no tak to mám ještě čas..třeba na mě také jednou dojde

0/0
5.11.2012 16:14

J65a65n58a 40V59é12l61o83v23á 2697966194166

Koprovku jsem nikdy neměla ráda, ale když jsem byla těhotná, totálně se mi změnily chutě a já si začala vařit koprovku, pěkně s bramborem a vejcem na tvrdo jako ze školní jídelny. Už se to zase urovnalo, ale tak jednou do roka na ní dostanu vyloženě chuť.

+1/0
5.11.2012 15:23
Foto

J10i71ř33í 33M78i67t87á41č53e64k 5466628282620

Teda autorko, kdo nejí koprovku je můj "nepřítel";-D Nic ve zlém ale každá ženská mne na ni dostala;-D Zlákala jste mne nadpisem článku, obsahem moc ne ale přesto dávámR^. JiříV

+3/0
5.11.2012 12:37
Foto

A26n85n32a15; 91G42r72o54s87m65a41n92o56v41á 5487727687932

nevadí, tak snad zase příště :)

0/0
5.11.2012 16:15

P13a49v33e14l 21J20a90n51s98a 2925219101224

Víte, oni jsou taky lidi, co kopr bytostně nesnášej, protože třeba pocházej z rodiny, kde byli jeho rodičové na kopr dost ujetý, kopr. omáčku matka dělala á měsíc, dost často byla i koprová verze světlý kulajdy (ona je prý i kulajda houbová, bez kopru, tmavá polívka), takže jsem jako kluk bejval častokrát o hladu, páč jsem to nežral ani po výprasku. Mimochodem táta dodneška zavařuje okurky a do nich cpe snítku kopru (a já si dám radši ty kupovaný bez něj!).

Krom toho mně odpornýho kopru nesnáším i další jemu podobný rostliny/koření, a to fenykl a kmín. Odpor k fenyklu pramení z domácích kompotů červený řepy a odpor ke kmínu zase z častých babiččiných kmínových polívek a hrstí kmínu nasypanýho do hrnce s bramborama k uvaření jak od ní, tak od mámy. A i dneska táta k bramborám sype přehršel kmínu, už ale ne celýho, ale drcenýho. Fuj...! Mně to pak dá dost práce to z mojí porce těch brambor před konzumací propláchnout.

0/−2
5.11.2012 17:52

D76a41n49a 44M96a90r64k14o76v42á 7542827677907

Tak třeba zrovna koprovku nebo luštěniny a taky tekutou a řádně omaštěnou bramkaši jsem ze školní jídelny nesnášela, ale když jsem  si tyto mňamky začala vařit sama a po svém, vzala jsem spoustu neoblíbeného na milost. Rodina mou nechuť nesdílela, a tak mě leccos naučili jíst...;-)

+2/0
5.11.2012 11:45

D84a20n55i92e80l95a 51E58r77n38e22s74t22o24v50á 7421785429878

To mě těší, že nejsem jediná, která má "hříšnou" minulost. Já zas naopak nebyla vybíravá vůbec, a ačkoli moje maminka též výtečně vařila, já ve školní jídelně (bylo to ještě v době, kdy se muselo dojídat) dojížděla jídla svých spolužaček, abychom se dostali domů, a protože mi to chutnalo. Třeba taková UHO :-)

+1/0
5.11.2012 11:28
Foto

L52e63a 61H17e96ř50m81á14n89k36o16v77á 5304523281165

Taky jsem byla žravá, protože jsem hodně sportovala, navíc na naší základce vařily nejlíp ve městě (kuchařky i vedoucí dostávaly ceny, až si vyvařili moderní kuchyň), takže mě chutnalo i tam, i když maminka i babičky a dědové- fakt oba- byly/i a jsou skvělý/í kuchař(i)ky.  

I když taky mě tam znechutily dohlížející učitelky třeba žemlovku, nebo mlíkovou, či drožďovou polívku- ty jsem od té doby vlastně ani neviděla.

Něco do dneška nevařím a nechávám si to vařit třeba od maminky- ode mě mi to prostě tak nechutná. 

Koprovce jsem přišla na chuť až po dvacítce a manžela na ni naučila asi po čtyřech letech soužití, také měl blok ze základky. Dneska je jeho zamilovaná a nemáme ji každý týden jen proto, že bych jen z ochutnávání byla brzo jako koule ;-)

Bamborový placky zkusím R^

+3/0
5.11.2012 12:17
Foto

A40n53n10a40; 13G70r28o62s20m31a31n77o49v62á 5447627217932

ouououou- žemlovka. Stejné dojmy. Ale teď ji mám jednou za čas ráda

+1/0
5.11.2012 16:16

J25o37s33e12f 58D52r98á91s61a32l 2714595901

teda kam ste chodila do školky, nikdy jsem nezažil ani neslyšel, že by se drškovka podávala ve školních stravovacích zařízeních. Jo, hnusy jako drožďová, to ano.

+2/0
5.11.2012 11:05

H32a92n18a 19P87o78k12o84r81n44á 7977969741287

Neslyšel? Nevím, odkud je autorka, ale u nás byla běžně podávána nejen ta drožďová, ale i dršťková. Segedín, kapusta, buchtičky s krémem, UHO....dršťková tam měla svoje pevné místo.

+1/0
5.11.2012 21:02



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.