Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T67e95r63e29z96a 25B26e36l68k46o31v72á 2125303503406

Jéj, aj u nás bol cez víkend pan segedín ;o), ale vo vegetariánskej verzii s karfiolom a hlivou. Knedla bola tiež domáca parená. Dnes som ešte v práci dojedla poslednú porciu ;-D

Určite vyskúšam aj tento originál :-)

Pekný deň

0/−1
14.11.2012 15:38
Foto

A54n63n48a32; 92G47r49o48s30m49a42n98o97v40á 5807737317502

R^

0/0
14.11.2012 21:58

T32e59r37e27z90a 76H40a37j85k54o42v37a 5467932674130

ja bych  mela otazku. Opravdu musim maso pred opecenim na (sadle, oleji..) osolit? Ja ho nesolim nikdy. Je to spatne? 

Kdyz primicham ve finale smetanu (i do jinych receptu) musim jeste povarit, ja mam pocit, ze se prave varit nesmi, jen ohrat. Dekuji.

0/0
13.11.2012 8:46
Foto

A71n97n44a71; 54G69r65o82s54m75a74n93o75v40á 5287397957702

Já myslím, že to nevadí. Ale slyšela jsem i opačný nápad, že tu sůl už pak DO masa tak dobře nedostanete, jako když ho osolíte předem. Někdo pak zase tvrdí, že se maso odvodní a je suché. Babo raď. Já ho solím před tím a většinou omáčku pak ještě dosoluji během vaření. Asi tak, co se týče masa. Co se týče smetany, tak jsem slyšela také oba scénáře. Já osobně vařím. :-)

0/0
13.11.2012 16:38

D91a64n85i22e36l11a 37E35r43n76e49s85t76o86v39á 7421565359968

Já mám ráda klasický, totiž bez slaniny. Dochucuji vodou, kterou sliju ze zelí, každé zelí chutná trošku jinak, tož si ji uchovám a na konec podle chuti doleju. Též podle kyselosti volím kysanou či obyčejnou smetanu, nikdy necukruju, hrozně to změní chuť. Ale segedin, toť jedno z nejoblíbenějších jídel naší rodiny (jen se musím přiznat, že kvůli dětem dělám z plecka, protože znáte to: "Jé, tlustý, fůůůůůůj!)"

+1/0
12.11.2012 20:27
Foto

A55n56n55a29; 19G87r94o15s48m72a98n42o16v35á 5197687337362

Jojó, s dětma je to těžký. Moc těžký. :-)

Cukr taky nedávám - netykáme si spolu při dochucování omáček atp.

Segedín sice není můj nejoblíbenější, ale když to do mně vjede, tak snim tu pixlu se zelím dřív, než tam to zelí přidám. :) Znojemské obzvlášť R^

+1/0
12.11.2012 21:29

T32e22r66e83z25a 37H18a56j56k29o28v47a 5567312404430

vase deti maji velkou pravdu. Tlusty bych taky nejedla. Neni o co stat. V

0/0
13.11.2012 8:47
Foto

L89i32b29o64r 52M15i10c90h68v12o17c54í37k 1286928713125

hezký

0/0
12.11.2012 19:51

B33e10d77ř77i37c18h 98D96v78o53ř15á81k 2292178556364

Nejlepší segedin je z vepřového kolena. Když se uvaří,tak se rozmixuje vše klepavé včetně kůže a masíčko se zpracuje a ochutí klasicky. Jen to potom zalijeme a naředíme vývarem z kolena a zahustíme tím rozmixovaným masíčkem. Vyzkoušejte - super.

0/0
12.11.2012 19:23
Foto

A16n44n50a66; 25G80r94o92s72m21a22n13o18v77á 5787917197472

Díky R^

0/0
12.11.2012 21:30
Foto

A58n52t85o38n17í13n 21R18a26n98g65l 6508111859369

no, jo. Poslední foto. Pívečko, vínečko, klíčky od auta, jo jo:-)

+1/0
12.11.2012 16:44
Foto

A59n43n55a81; 59G97r25o31s98m84a27n69o50v54á 5917247967782

Přiznávám, auto sem tam musela nechat. Jela jsem ho vyzvednout dneska :-)

0/0
12.11.2012 21:31
Foto

A17n97n39a36; 49G92r48o79s88m31a61n47o90v61á 5237877867782

tupé nože jméno mé

0/0
12.11.2012 13:56

O93l73d49ř96i14c59h 71S40l38o94v22á78č88e58k 5717117318965

Nejedná se o nic jiného, než o segedínský guláš speciál. V originále se dělá zásadně z vepřového bůčku, rozsekaného i s kostmi na kousky asi 3,5 x 4 cm. Za pár korun býval v každé restauraci, hospodě, bufetu i jídelně. Já ho tedy dělám na sádle, z plecka a doma vykostěného bůčku 1:1, kosti dusím spolu s masem, chuť dolaďuji solí, kmínem, octem a cukrem. A aby měl říz, pepřem nebo pálivou paprikou. Speciál proto, že je se smetanou. Nic proti gustu, ale já bych ho s bramborou nepozřel. Není nad kynutý houskový knedlík.

Drobná poznámka: kuchař, který si nechá maso na guláš nakrájet od řezníka, je buď líný nebo levý jak šavle ;-) Ale udělala jste mi radost tím, že jste segedín připomenula R^

+5/0
12.11.2012 12:58

M14a97r94t63i30n 45K20a38v51k14a20x 4774729455932

Každý ten segedín dělá jinak. Někde tam cpou ještě bobkový list, onde používají sladkou smetanu.

+1/−1
12.11.2012 13:38

D30a82n68a 82M94a29r49k76o77v91á 7272827837337

... speciál je o tom, že se použije plec místo bůčku...

+1/0
13.11.2012 9:30

T65e82r70e26z13a 59H44a73j82k95o76v60a 5207392874710

V orginale Szekely gulas se dela z liboveho veproveho.

0/0
13.11.2012 13:50



NOVÝ KODEX BLOGERA

Petice

Jaké jsou novinky kromě Politické arény? Podívat se můžete tady.

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.