Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T62e78r37e88z32a 81B14e63l10k73o48v78á 2365553103486

Jéj, aj u nás bol cez víkend pan segedín ;o), ale vo vegetariánskej verzii s karfiolom a hlivou. Knedla bola tiež domáca parená. Dnes som ešte v práci dojedla poslednú porciu ;-D

Určite vyskúšam aj tento originál :-)

Pekný deň

0/−1
14.11.2012 15:38
Foto

A74n52n11a92; 29G78r64o54s50m85a97n61o93v73á 5687577457822

R^

0/0
14.11.2012 21:58

T89e92r77e26z63a 87H23a33j45k36o51v41a 5547632514790

ja bych  mela otazku. Opravdu musim maso pred opecenim na (sadle, oleji..) osolit? Ja ho nesolim nikdy. Je to spatne? 

Kdyz primicham ve finale smetanu (i do jinych receptu) musim jeste povarit, ja mam pocit, ze se prave varit nesmi, jen ohrat. Dekuji.

0/0
13.11.2012 8:46
Foto

A53n20n81a85; 17G38r51o90s69m87a39n94o51v37á 5647957457612

Já myslím, že to nevadí. Ale slyšela jsem i opačný nápad, že tu sůl už pak DO masa tak dobře nedostanete, jako když ho osolíte předem. Někdo pak zase tvrdí, že se maso odvodní a je suché. Babo raď. Já ho solím před tím a většinou omáčku pak ještě dosoluji během vaření. Asi tak, co se týče masa. Co se týče smetany, tak jsem slyšela také oba scénáře. Já osobně vařím. :-)

0/0
13.11.2012 16:38

D32a20n64i86e69l83a 52E22r22n94e32s55t81o49v63á 7851705389548

Já mám ráda klasický, totiž bez slaniny. Dochucuji vodou, kterou sliju ze zelí, každé zelí chutná trošku jinak, tož si ji uchovám a na konec podle chuti doleju. Též podle kyselosti volím kysanou či obyčejnou smetanu, nikdy necukruju, hrozně to změní chuť. Ale segedin, toť jedno z nejoblíbenějších jídel naší rodiny (jen se musím přiznat, že kvůli dětem dělám z plecka, protože znáte to: "Jé, tlustý, fůůůůůůj!)"

+1/0
12.11.2012 20:27
Foto

A41n98n33a88; 85G68r45o84s67m48a89n89o19v32á 5527857917832

Jojó, s dětma je to těžký. Moc těžký. :-)

Cukr taky nedávám - netykáme si spolu při dochucování omáček atp.

Segedín sice není můj nejoblíbenější, ale když to do mně vjede, tak snim tu pixlu se zelím dřív, než tam to zelí přidám. :) Znojemské obzvlášť R^

+1/0
12.11.2012 21:29

T39e73r93e43z28a 44H87a47j75k18o79v98a 5207642464380

vase deti maji velkou pravdu. Tlusty bych taky nejedla. Neni o co stat. V

0/0
13.11.2012 8:47
Foto

L42i46b51o28r 11M11i45c61h32v13o72c78í69k 1886658383565

hezký

0/0
12.11.2012 19:51

B96e43d20ř22i63c44h 51D20v60o64ř85á57k 2832538606764

Nejlepší segedin je z vepřového kolena. Když se uvaří,tak se rozmixuje vše klepavé včetně kůže a masíčko se zpracuje a ochutí klasicky. Jen to potom zalijeme a naředíme vývarem z kolena a zahustíme tím rozmixovaným masíčkem. Vyzkoušejte - super.

0/0
12.11.2012 19:23
Foto

A84n11n66a89; 82G89r76o50s90m70a49n74o97v81á 5477617827652

Díky R^

0/0
12.11.2012 21:30
Foto

A98n52t81o92n90í36n 90R62a25n52g61l 6188711359869

no, jo. Poslední foto. Pívečko, vínečko, klíčky od auta, jo jo:-)

+1/0
12.11.2012 16:44
Foto

A76n12n98a81; 47G78r56o51s49m71a88n45o68v72á 5987817297582

Přiznávám, auto sem tam musela nechat. Jela jsem ho vyzvednout dneska :-)

0/0
12.11.2012 21:31
Foto

A40n70n66a85; 58G20r13o73s39m38a68n78o65v82á 5717717987982

tupé nože jméno mé

0/0
12.11.2012 13:56

O98l81d36ř23i58c79h 91S56l31o63v91á80č94e93k 5307477148495

Nejedná se o nic jiného, než o segedínský guláš speciál. V originále se dělá zásadně z vepřového bůčku, rozsekaného i s kostmi na kousky asi 3,5 x 4 cm. Za pár korun býval v každé restauraci, hospodě, bufetu i jídelně. Já ho tedy dělám na sádle, z plecka a doma vykostěného bůčku 1:1, kosti dusím spolu s masem, chuť dolaďuji solí, kmínem, octem a cukrem. A aby měl říz, pepřem nebo pálivou paprikou. Speciál proto, že je se smetanou. Nic proti gustu, ale já bych ho s bramborou nepozřel. Není nad kynutý houskový knedlík.

Drobná poznámka: kuchař, který si nechá maso na guláš nakrájet od řezníka, je buď líný nebo levý jak šavle ;-) Ale udělala jste mi radost tím, že jste segedín připomenula R^

+5/0
12.11.2012 12:58

M38a66r98t34i52n 19K20a76v85k66a98x 4274469695722

Každý ten segedín dělá jinak. Někde tam cpou ještě bobkový list, onde používají sladkou smetanu.

+1/−1
12.11.2012 13:38

D26a55n16a 98M59a77r20k64o94v28á 7322787457187

... speciál je o tom, že se použije plec místo bůčku...

+1/0
13.11.2012 9:30

T30e74r26e54z15a 72H73a56j89k71o58v37a 5917802744200

V orginale Szekely gulas se dela z liboveho veproveho.

0/0
13.11.2012 13:50



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.