Děkujeme za pochopení.
T84e75r30e14z89a 19B88e33l47k14o22v95á
Jéj, aj u nás bol cez víkend pan segedín ;o), ale vo vegetariánskej verzii s karfiolom a hlivou. Knedla bola tiež domáca parená. Dnes som ešte v práci dojedla poslednú porciu
Určite vyskúšam aj tento originál
Pekný deň
T29e67r94e74z21a 22H33a97j47k39o29v28a
ja bych mela otazku. Opravdu musim maso pred opecenim na (sadle, oleji..) osolit? Ja ho nesolim nikdy. Je to spatne?
Kdyz primicham ve finale smetanu (i do jinych receptu) musim jeste povarit, ja mam pocit, ze se prave varit nesmi, jen ohrat. Dekuji.
A70n76n81a31; 44G51r64o83s73m76a15n65o61v48á
Já myslím, že to nevadí. Ale slyšela jsem i opačný nápad, že tu sůl už pak DO masa tak dobře nedostanete, jako když ho osolíte předem. Někdo pak zase tvrdí, že se maso odvodní a je suché. Babo raď. Já ho solím před tím a většinou omáčku pak ještě dosoluji během vaření. Asi tak, co se týče masa. Co se týče smetany, tak jsem slyšela také oba scénáře. Já osobně vařím.
D90a71n71i74e48l94a 27E62r89n30e38s72t92o98v71á
Já mám ráda klasický, totiž bez slaniny. Dochucuji vodou, kterou sliju ze zelí, každé zelí chutná trošku jinak, tož si ji uchovám a na konec podle chuti doleju. Též podle kyselosti volím kysanou či obyčejnou smetanu, nikdy necukruju, hrozně to změní chuť. Ale segedin, toť jedno z nejoblíbenějších jídel naší rodiny (jen se musím přiznat, že kvůli dětem dělám z plecka, protože znáte to: "Jé, tlustý, fůůůůůůj!)"
A60n75n14a64; 83G80r66o85s62m75a84n69o12v62á
Jojó, s dětma je to těžký. Moc těžký.
Cukr taky nedávám - netykáme si spolu při dochucování omáček atp.
Segedín sice není můj nejoblíbenější, ale když to do mně vjede, tak snim tu pixlu se zelím dřív, než tam to zelí přidám. :) Znojemské obzvlášť
O52d62s38t22r71a31n61ě36n71ý 90U33ž10i17v86a60t91e71l
B58e65d21ř23i11c10h 10D76v66o33ř85á19k
Nejlepší segedin je z vepřového kolena. Když se uvaří,tak se rozmixuje vše klepavé včetně kůže a masíčko se zpracuje a ochutí klasicky. Jen to potom zalijeme a naředíme vývarem z kolena a zahustíme tím rozmixovaným masíčkem. Vyzkoušejte - super.
A97n62n34a25; 10G46r66o98s59m31a76n20o33v13á
Díky
A23n40t83o72n79í34n 69R14a35n14g89l
no, jo. Poslední foto. Pívečko, vínečko, klíčky od auta, jo jo
A48n51n61a37; 45G14r97o75s27m72a37n98o83v17á
Přiznávám, auto sem tam musela nechat. Jela jsem ho vyzvednout dneska
A49n93n91a21; 37G87r11o88s96m86a69n91o92v53á
tupé nože jméno mé
O60l48d93ř36i30c35h 60S94l14o71v24á26č78e44k
Nejedná se o nic jiného, než o segedínský guláš speciál. V originále se dělá zásadně z vepřového bůčku, rozsekaného i s kostmi na kousky asi 3,5 x 4 cm. Za pár korun býval v každé restauraci, hospodě, bufetu i jídelně. Já ho tedy dělám na sádle, z plecka a doma vykostěného bůčku 1:1, kosti dusím spolu s masem, chuť dolaďuji solí, kmínem, octem a cukrem. A aby měl říz, pepřem nebo pálivou paprikou. Speciál proto, že je se smetanou. Nic proti gustu, ale já bych ho s bramborou nepozřel. Není nad kynutý houskový knedlík.
Drobná poznámka: kuchař, který si nechá maso na guláš nakrájet od řezníka, je buď líný nebo levý jak šavle Ale udělala jste mi radost tím, že jste segedín připomenula
M39a84r41t10i65n 39K40a76v91k97a25x
Každý ten segedín dělá jinak. Někde tam cpou ještě bobkový list, onde používají sladkou smetanu.
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz