Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D44a68n40a 34M46a34r15k48o32v15á 7972307127727

Taky znám "fígl" se studenou (ledovou) vodou do mletého masa. Podstata je v tom, že se směs pilně míchá (jakože skoro šlehá), a ono se to fakt zázračně spojí a sváže ;-). Moje maminka proto mletým řízkům říkala třené.

+2/0
3.12.2012 22:10
Foto

A38n47n43a53; 17G85r70o56s21m34a83n49o71v94á 5747857437632

aha..mno tak zdá se, že mé rychlé soudy budou muset býti podrobeny hlubšímu bádání a budu to muset takto vyzkoušet.

0/0
4.12.2012 0:18

R92o58b86e66r61t 33J83. 47H10ř22e54b79í64č75e35k 9869515784

Jojo, mouka, mouka a zase mouka, taky s tím občas zápasím, když se pouštím do české kuchyně. Někdy to bez ní nejde, ale v polovině případů lze vynechat, vymyslet alternativu (při zahušťování třeba) a nebo aspoň ubrat.

Jinak teď jsem zkoumal další českou kuchařku Romana Vaňka, ten do mletého masa dokonce dává ledovou tříšť. Možná je fígl v tom, nechat to pak nějakou chvílui odležet v chladu. Ale taky jsem ten postup neznal. Domácí hamburgery na grilu děláme a jsou boží, a žádná voda do nich, asi jako vy zůstanem u osvědčených postupů. A za článek díky, je potřeba zmapovat i slepé uličky R^

+2/0
3.12.2012 18:24
Foto

A52n17n22a30; 93G87r57o15s50m96a61n19o72v45á 5717437367522

hmm..tak možná to budu muset ještě nějak přehodnotit. Je fakt, že největší průser na tom celém receptu mi přišlo to podlévání vodou. Tak já jdu ještě studovat "dovodňování mletého" abych nebyla za blbku

+1/0
3.12.2012 21:44

P84e70t84r20a 69D69o84l58e11j41š69í 5172232848531

To je docela zvláštní, že se Vám to nepovedlo. Do mletého masa na karboše nebo na burgry se trošku studené vody opravdu dává. Mělo by se s vodou velmi dobře promíchat a popřípadě nechat trochu odležet. Maso potom lépe drží pohromadě a je šťavnatější. Ale na pánvi bych to už opravdu nepodlévala, to je trochu škoda.

+1/0
3.12.2012 16:25



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.