Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Taky znám "fígl" se studenou (ledovou) vodou do mletého masa. Podstata je v tom, že se směs pilně míchá (jakože skoro šlehá), a ono se to fakt zázračně spojí a sváže ;-). Moje maminka proto mletým řízkům říkala třené.

2 0
možnosti

aha..mno tak zdá se, že mé rychlé soudy budou muset býti podrobeny hlubšímu bádání a budu to muset takto vyzkoušet.

0 0
možnosti

Jojo, mouka, mouka a zase mouka, taky s tím občas zápasím, když se pouštím do české kuchyně. Někdy to bez ní nejde, ale v polovině případů lze vynechat, vymyslet alternativu (při zahušťování třeba) a nebo aspoň ubrat.

Jinak teď jsem zkoumal další českou kuchařku Romana Vaňka, ten do mletého masa dokonce dává ledovou tříšť. Možná je fígl v tom, nechat to pak nějakou chvílui odležet v chladu. Ale taky jsem ten postup neznal. Domácí hamburgery na grilu děláme a jsou boží, a žádná voda do nich, asi jako vy zůstanem u osvědčených postupů. A za článek díky, je potřeba zmapovat i slepé uličky R^

2 0
možnosti

hmm..tak možná to budu muset ještě nějak přehodnotit. Je fakt, že největší průser na tom celém receptu mi přišlo to podlévání vodou. Tak já jdu ještě studovat "dovodňování mletého" abych nebyla za blbku

1 0
možnosti

To je docela zvláštní, že se Vám to nepovedlo. Do mletého masa na karboše nebo na burgry se trošku studené vody opravdu dává. Mělo by se s vodou velmi dobře promíchat a popřípadě nechat trochu odležet. Maso potom lépe drží pohromadě a je šťavnatější. Ale na pánvi bych to už opravdu nepodlévala, to je trochu škoda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky