Anna; Grosmanová
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna; Grosmanová
Moje BIObabičky aneb proč vyhrávám soutěže o nejlepší cukroví (271)
Moje bio-babičky jako název tohoto článku může být trošku zavádějící. Nepojednává o babičkách krmených biokukuřicí, zelenou travičkou, s výběhem o výměře alespoň 30m2 a bidýlkem na odpočívání, ale představuje to příběh, o mých biologických, neboli opravdových, ale i neopravdových babičkách.
Anna; Grosmanová
Když blog smrdí dekadencí (269, 270)
Bloguji o jídle, o všem co se kolem něho točí a především, vařím „Sandtnerku“. Jak známo, je to kniha pojednávající o kuchyni tradiční, povětšinou české. Krom toho je to ale také kniha plná překvapení, zvratů a nepříjemných pokynů. Jedním takovým nepříjemným pokynem může být například: „Zahustíme moukou...“ nebo „celé to zalijeme do aspiku“ případně „přidáme studenou vodu a obalíme v mouce“, jako u mého dnešního receptu.
Anna; Grosmanová
Pusinky, hubičky, hubinky a podzim na venkově (267, 268)
Projekt Sandtnerová, tentokrát rozdává pusinky. Co s bílky? No přeci sněhové, slaďoučké hubinky. Vězte, že jsem je již zkoušela několikrát a teď poprvé vyšly. Snad vám tedy moje rady budou alespoň k něčemu dobré. Anebo naopak, vaše rady mně. Na FACEBOOKU se o ně můžete s námi podělit. Jako bonus ještě malé okénko do světa, kam se jezdím vyblbnout se sestrou a bráškama.
Anna; Grosmanová
Opravdu divné polévky: Vinná a pivní (265, 266)
Paní Sandtnerová tomu říká polévky, mně to přijde spíš jako totální úlet. Vinná polévka je něco mezi vinnou pěnou na buchtičky se šodó a polévka pivní, tak to je jedno z nejspornějších jídel, které jsem kdy jedla.
Anna; Grosmanová
Paštika z kachních jater (264)
Projekt Sandtnerová tentokrát Luxury edition. Lanýže, víno, koňak, kachní játra. To všechno v dnešním příspěvku o jídle. Čtěte dál a nechte se inspirovat.
Anna; Grosmanová
Kuře na víně (263)
Projekt Sandtnerová neúnavně pokračuje. Ikdyž čísla jsou proti mně, přináším vám dnes další ozkoušený recept. Tentokrát kuře na víně zaobalené do podzimní nálady a sychravého počasí. Krom toho blog zažívá několik pěkných úspěchů. Jedním z nich budiž spolupráce s univerzitními novinami ČZU a tedy dvoustrana prostoru pro mne a moje kulinářské nápady. Tentokrát recepty pro studenty žijící na koleji.
Anna; Grosmanová
Pět dní v Turíně na největším setkání jídlomilců
Jedna z nejvýznamnějších akcí roku v oblasti dobrého jídla se konala přímo v srdci celkem nedávné olympijské metropole, Turína. Právě díky zimním olympijským hrám z roku 2007 se může Turín pyšnit svojí skvělou a zcela novou infrastrukturou, takže pro něj něco kolem 220 000 návštěvníků letošního kongresu a veletrhu nebyl žádný problém.
Anna; Grosmanová
Seznamte se, toto je PAN Segedín (262)
Tenhle Szegedínský guláš si prostě CHCEŠ dát. Nevím proč, ale byl naprosto geniální. Tak geniální, že jsem ho sotva stihla vyfotit v hrnci. Pak se po něm totiž zaprášilo až příliš rychle (na to, že byl z 1,5 kg masa).
Anna; Grosmanová
Ztracené vejce nalezeno! Aneb - jak na něj. (261)
Sandtnerka věnovala ztracenému vejci ve své knize 3 recepty. S vysvětlováním toho, jak takové vejce uvařit se moc dlouho nezabývala a místo toho ověnčila přípravu už tak poměrně složitého pokrmu dalšími omáčkami, saláty a nakonec ještě obalováním s oplatkou a smažením. Uff. No hlava mi z toho jde kolem a přichází na mě zase taková ta deprese, kdy mám pocit, že tohle nikdy nezvládnu.
Anna; Grosmanová
Koprová omáčka - moje osobní oběť (259, 260)
Pamatuji si, jak jsem ve školce a následně školní jídelně nejedla dvě jídla. Koprovou omáčku a dršťkovou polévku. Tu koprovku se do mě asi snažily chudinky družinářky vecpat opravdu vehementně, protože tu nejím až do dnes. Na dršťky už jsem si zvykla (i když je tedy také zrovna dvakrát nevyhledávám), ale koprovka? To je nepřítel číslo jedna. No a věřte nebo ne, pro blog jsem jí uvařila. Byla to oběť. Představa, že jí ani neochutnám, mi tak nějak neseděla a tak jsem jí uvařila, ochutnala a s radostí předala jiným. Prý byla v pořádku.
Anna; Grosmanová
Pojďme (prosím) přestat nadávat
Umíme se výborně bít za svůj nenázor. Umíme skvěle vysvětlit koho nevolit a kdo by neměl být prezidentem. Nikdo se nebojí říct, kdo je jak pitomý, stupidní, nebo ještě hůře. Hlavně si kopnout. Snadno si zanadáváme na politiky, na Evropskou unii a vůbec na všechny TY HLOUPÉ DEBILY, kteří za nás dělají všechnu tu práci, o které my často nemáme ani páru. Hodujeme nad tlejícími těly, ale jen málokdo je schopen vstát a z tohoto hyeního stáda vystoupit. Když máme vykročit z řady a říci koho jsme volili, nebo kdo si myslíme, že je dobrý člověk, mlčíme.
Anna; Grosmanová
Dej do toho trošku Maggi a máš bezva polévku! (256-258)
O Maggiho koření, o Sandtnerce, dušené oháňce, polévce z kostí a játrových knedlíčkách. To všechno přináší další díl z projektu Sandtnerová. Věřte nebo ne, zakladatelka poctivé české kuchyně se nebála šáhnout po tekutém koření. Ikdyž dnes by se asi jen ztěží vyhla tvrdé kritice, před sto lety to bylo zjevně normální.
Anna; Grosmanová
Mrkvičkový dort (255)
Inspirace pro všechny, co rádi vaří. Anebo pro ty, co se rádi dívají na nacpané tváře a veselé lidi. Protože radost prochází žaludkem. Tenhle recept je jeden z těch, o který se chcete podělit, protože je prostě vynikající. Nemusíte to přehánět s rumovou ani s citronovou polevou (na mně to bylo prostě už zbytečné moc sladké), ale já myslím, že se s tím už nějak poperete.
Anna; Grosmanová
Jak se studuje na zemědělce a jak se peče Apple pie (254)
Školní rok začal teprve před týdnem, ale na demonstračním pozemku na České zemědělské univerzitě v Praze se sklízí už několik týdnů. Roste tam od všeho trochu. Přes kukuřici, brambory, celer a mrkev se můžete dostat i k cibuli, řepě, chmelu nebo JABLKŮM.
Anna; Grosmanová
Piškotový koláč s meruňkami (253)
Projekt Sandtnerová běží dál. Jako o závod. Meruňkám už sice odzvonilo, ale to neznamená, že bychom si nemohli pochutnat na piškotovém koláči s meruňkami kompotovanými. Babička zavařuje každý rok vše co se dá, takže jsem do špajzu sáhla pro kompotované meruňky v celku a bylo.
Anna; Grosmanová
Babí léto a Sacherův dort (252)
O vinobraní v Litoměřicích a návštěvě sestřenky. Studená chalupa - hořící krb - bunda - teplá chalupa –tlachání – burčák – klobásy – sýry - středověk – burčák – víno – burčák - vyhaslý krb - ořechy – česnek - studená duchna - telpoučko pod duchnou – hrušky – cval – koně - les a návrat do Prahy.
Anna; Grosmanová
O guláši a Bavorsku (249 - 251)
Myslím, že na pořádný, poctivý guláš nedá nikdo dopustit. Ani já. Guláš je zaručeně jedno z mých oblíbených jídel. Babička mě jím, když přijedu na návštěvu, snad ještě nikdy neurazila.
Anna; Grosmanová
Houbová omáčka a knedlík vařený v páře (248)
Přiznávám, jsem houbový nadšenec. Houby ráda sbírám, jím i suším. Hledání hub je radost, dobrodružství a občas také dobrý trénink trpělivosti. Jakmile někde začínají růst houby, všechny aktivity jdou stranou a já beru nožík, košík a vyrážím. Možná jsem tuhle houbovou závislost zdědila po tátovi, nevím, ale rozhodně máme vášeň pro houbaření v rodině (počet košíků na naší půdě mluví za vše...).
Anna; Grosmanová
Diagnóza: "langoš" (plus jehněčí - 247)
Letní tábor, to z čehož jsem si léta, jako malá holka vozívala ty nejlepší zážitky, nejlepší kamarády, vzpomínky na strašidelné bojovky a ostružiním ošlehaná lýtka. To, co jsem netrpělivě vyčkávala celý červen, to, kde jsem se poprvé zamilovala, a také to, kde jsem udělala svoje největší průsery. To všechno představuje těch několik dní naplněných táboráky, spaním ve stanu a vařením v ešusu. Věřím, že ti, jež jsou z podobného těsta, a svoje mládí mohou definovati zrovna tak, vědí, o čem je řeč.
Anna; Grosmanová
Žít, abych mohla vyprávět (246)
A ani nevím kde začít. Narozeninová šílenství na začátek, letní tábor s přehršlí zodpovědnosti ale i zábavy hned na to, pak sem tam nějaké ty zkoušky, houbaření v Čechách, potom Bavorsko a cestování po hradech, na to Černá hora a národní parky Chorvatska, no a hle – jsme zde, na konci léta. Tři měsíce v trapu, foťák přetéká fotkami, hlava zážitky a je na čase se na chvíli zastavit, sednout si na zadek a něco málo napsat.
Anna; Grosmanová
Bez práce nejsou buchty! (245)
Každý přeci ví, že bez práce, nejsou koláče. Ale co teprve buchty. Ty už vůbec ne! Tři dny plení záhonů, si vyžádaly svou daň. Docházely síly, mozoly se množily a hladu bylo mnoho. A tak nezbylo, než si na plac přinést trochu buchet.
Anna; Grosmanová
Projekt Sandtnerová: Smetanový dort (244)
Druhý díl vyprávění o jednom smetanovém dortu. Jak se mele mouka, o tom už bylo dosti včera. Pro ty z vás, kteří nezaregistrovali, odkaz ZDE. Dnešní díl je pouze a jedině o pečení!
Anna; Grosmanová
Víte jak se mele mouka?
Aneb jak se "projekt Sandtnerová" tentokrát vydal až za kořeny mletí mouky. Malá exkurze v Bohutínském mlýně a pokus o to pochopit, jak se mouka mele. Toť první část příspěvku o jednom narozeninovém dortu.
Anna; Grosmanová
Projekt Sandtnerová: Paštika z pašíka (243)
Aneb jak jsem poprvé v životě udělala domácí paštiku. Moje játrová premiéra dopadla dobře a mně tak konečně spadl obří kámen ze srdce. Teď se můžu pustit do těch složitějších! Tahle paštika je takový vstupní test do světa výroby domácích paštik. První level - checked.
Anna; Grosmanová
Projekt Sandtnerová: Jak jsem potkala mloky (242)
Neuvěřitelné čtyři desítky mloků skvrnitých v jeden den! O zážitek na celý život se postaraly páteční deště, výprava do podzemních štol a také lehké zabloudění. Bez trošky posilnění na cestu by to ale nešlo. Příprava tataráku pro začátečníky, je tu pro vás spolu s fotkami z dalšího povedeného výletu!
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |