Anna; Grosmanová
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna; Grosmanová
Projekt Sandtnerová: Karboše s sebou a hurá na výlet! (240, 241)
Výlety, sluníčko, spaní pod širákem, pečení buřtů a kamínky v botě. To všechno bylo posledních pár dní, slunečného počasí, vedra a svátků. Válení se v pampeliškách, fandění hokejistům a vaření všech možných dobrůtek, to všechno v posledních dvou týdnech!
Anna; Grosmanová
Chřestu a slepičkám třikrát (na)zdar! (238, 239)
Ještě jste letos neměli chřest? Nepořídili si slepičky? Sezóna chřestu je v plném proudu a slepičí trendy volají – no tak vezměte svoje zlaté ručičky, zbouchejte kurníček a šup slípky jsou na zahradě ani nemrknete. A že jste ještě letos neměli chřest? Nevadí. Seženete ho teď skoro všude a navíc uvařit si takovou chřestovou polévku je prostě hračka!
Anna; Grosmanová
Stali jsme se obětí Facebooku a "lajkování".
Malé pozastavení nad facebookem. Jeho vlezlou potřebností a zároveň nesympatickou snadnouživatelností. Nad tím, jak velmi "opěrná a věrohodná" data nám poskytuje a jak moc jsme na něm závislí. Na odlehčení také příspěvek ze světa kulinářského - jak upéci JANOVSKÝ DORT plus fotorománek z oslavy prvních narozenin mojí malé ségry!
Anna; Grosmanová
Tak to byl maz(an)ec! (235, 236)
Velikonoce na českých vesnicích. Svátky vajec, kořalky a vrbového proutí. Jak jste je prožili vy? Ochutnávali jste jehněčí a trávili ho pak celý pátek při hlubokém půstu, nebo jste Velikonoce smrskli na pondělní šupaní a popíjení?
Anna; Grosmanová
Projekt Sandtnerová: Mocca dort (234)
Moje vaření začíná se chovati dle grafu odpovídajícímu dodržitelnosti novoročních předsevzetí, což mě značně znepokojuje. Proto odhodlala jsem se tedy a naplánovala si přesný týdenní plán. Ani ho snad nebudu prozrazovat, ale vězte, Projekt Sandtnerová, to byl daleko větší oříšek, než jsem si to malovala ku začátku. Teď kupříkladu mě v noci honí noční můry o shánění husích jater a co nejlevnější formy na paštiku a mletí (Jak? Shánět mlýnek? Ejch?) a vůbec – hrozné sny!
Anna; Grosmanová
Březen, trhanec snězen! (233)
Co Vám mám pořád povídat, už aby tu bylo léto. Z března na mě dýchla jenom oranice, nějaké to kvítí a to je tak asi vše. Nemůžu se dočkat, té zelené revoluce, která bdí kdesi pod zemí. Jojo. Všechna ta zelenina a kytičky. Šup šup sluníčko, čiň se!
Anna; Grosmanová
Mrkvový nákyp a vepřová pečeně s ledvinkou (231, 232)
Usoudila jsem, že už se dlouho neudála žádná řeznická estráda. A tak jsem se zase jednou vydala za Huderou. Vepřová pečeně s ledvinkou. Ach už ten název mě strašil. A co teprve první řádek: „Vepřovou pečeni s ledvinkou lehce opereme...“. Jak jako s ledvinkou?! Jak jako? Poď sem teta Janků a vysvětli mi, co tím jako myslíš! ÁÁÁch.
Anna; Grosmanová
Projekt Sandtnerová: Resty z mojí vesty (227-230)
Jednou za čas se nahromadí ty recepty, které se mi prostě nechce psát, nebo se jimi jakkoliv zabývat. Jsou to resty z minula, které jsou buď nenafocené, nebo se mi nepodařily, nebo zkrátka nejsou úplně super lákavé.
Anna; Grosmanová
Čokoládové kostky, zázvorky a mysli (na) placky (224 -226)
Za poslední měsíc se událo mnoho (jako už obvykle). Avšak některé momenty vybízejí k zamyšlení, jiné k filozofování a jiné zase třeba k povzdychnutí a postěžování si. A tak taky občas přijde chvíle, kdy vám tohle všechno chci napsat na blog. Zatím ale vždycky, když jsem se o nějaké to filozofování a sepisování mouder (pozor hlubokýýých mouder) pokusila, tak to dopadlo asi nějak takhle:
Anna; Grosmanová
Bábovička jako z písku, sázená vejce a lanýže (222, 223)
Lanýže. Jedlé zlato, podzemní bohatství. Tak jim ledaskdo přezdívá, avšak nedávno se pár těhle drahých houbiček u nás doma vyskytlo... Hm, asi je vyhrabalo z půdy nějaké prasátko, nebo nějaký hledací pejsek... Nevím. Ale řekli jsme si, že je tedy ozkoušíme. Po pročtení Julie Child a francouzské encyklopedie Larousse, jsme usoudili, že na sázená vejce to bude přímo ideální...a tady máte výsledek.
Anna; Grosmanová
Všemožné úpravy telecích jater (219, 221)
Přišel čas rozmrazit telecí játra, která jsem měla v mrazáku schovaná na později. A náhodou mile mě to překvapilo. Ač nejsem velký jaterní fanda, moc jsem si pošmakovala. V poslední době nejsem ze Sandtnerčiných receptů nějak dvakrát nadšená, a tak musím přiznat, jsem se docela bála, jak to dopadne. Možná je moje povánoční anti-Sandtnerovost způsobena přívalem nových zajímavých kuchařek, ale na druhou stranu, i Sandtnerka občas překvapí s něčím naprosto nečekaným. Jako například s telecími játry na cibulce! Ách! :)
Anna; Grosmanová
Perlička na másle
Dneska k ránu se mi zdálo, že mě honí banda zombíků. Chtěli po mě článek na blog a jídlo. Celou dobu snu mě pronásledovalo, že jim musím dát najíst, ale já neměla kde to sehnat! Jídlo nikde nebylo! Krom toho taky nikde nebyly počítače ani elektřina. Prostě mě pronásledovali článkuchtiví a hladoví zombíci a já jenom přibržděně utíkala (takovýto jak utíkáte, ale nemůžete, jako byste běhali ve vodě). Takže jsem se ráno probudila, došla si pro zápočet z němčiny a pak sedla k počítači a naťukala všechny svoje resty z listopadu. Perlička a recepty na Slezské bramborové placky, zelí a fazolky, drazí zombíci, je tady.
Anna; Grosmanová
VÁNOČNÍ BLOG: Vánočka a podrobný postup jak jí uplést
V tomto článku se můžete naučit jak vánočku uplést buď z fotek, nebo z videa, které by se během dneška mělo objevit na mém facebooku i zde. (grosmanova.blog.idnes.cz).
Anna; Grosmanová
Vánoční blog: Cukroví aneb Diabetikova smrt, zubařovo potěšení!
Tak jsem se přeci jen nakonec rozhodla nějaké to cukroví upéct. Monopoly na cukroví u nás v rodině vlastní babičky, takže by byla skoro až drzost si dovolit upéct lepší linecké, nebo snad pracny podle jiného receptu. A tak jsem musela zvolit takové cukroví, které žádná z babiček nepeče. Jsou to především recepty z mandlí a čokolády.
Anna; Grosmanová
Perlička na másle s fazolkou a bramborovými plackami (212 - 215)
Projekt Sandtnerová opět na štaci. Další z těch kurióznějších receptů. Pečená perlička. Tentokrát s několika přílohami.
Anna; Grosmanová
Posvícenské koláče a dýňová polévka (211)
Podzimní náladu jsme si tak tento víkend vychutnali plnými doušky. Atmosféra vesnice, červeného listí, medového slunce, zkřehlých prstů, vydlabaných dýní a posvícenských koláčů se postarala o parádní odpočinek a tak i trochu více sil do dalšího týdne. Škoda jen, že trošku dneska odpoledne třeba nepršelo, to by se to pak zalézalo pod peřinu jedna báseň.
Anna; Grosmanová
Jak zderivovat kuře
kolik je druhá derivace z kuřete na paprice? Mozek nestíhá vařit a integovat zároveň. PARDON :D
Anna; Grosmanová
Oháňková polévka a ovocný chlebíček (209, 210)
Projekt Sandtneroová pokračuje. Tentokrát tu máme oháňkovou hovězí polévku a slaďoučký ovocný chlebíček I.
Anna; Grosmanová
Je libo Guláš ze šneků, šnečí játra, či kaviár?
Vydala jsem se do Vídně na významné setkání Terra Madre, potažmo Slow foodu. Co je to za spolek se vysvětluje těžko, ale stručně řečeno je to sdružení lidí snažících se zpomalit produkci některých zemědělských produktů, podpořit malé lokální farmáře a také zkvalitnit jejich výrobky. Snahou lidí pracujících pro Slow food není jen zorganizovat trhy na kterých farmáři své produkty prodávají, ale také hledat způsoby jak farmaření podpořit ze shora. Právě jedna taková konference spojená s velkým trhem se konala čtvrtek, pátek a sobotu minulého týdne na Vídeňské radnici.
Anna; Grosmanová
Nestíhačenko
Do středy to tady bude,.. teď je na pořadu dne dihydrogen jodistantrisodný a králičí kokcidie. Pardon.
Anna; Grosmanová
Proč se nemůžou děcka najíst aspoň tak jako dělňasové z Horoměřic?!
(207,208) Proč nemůžou děti v jídelnách dostat jídlo jako normální lidi? Proč to musí herdek bejt pořád dokola takovej nekonečnej blivajz. Jasně, sem tam se najde nějaká vyjímka jako buchtičky se šodó, nebo kuřecí čína, ale proč prostě musej dvanáctiletý děti jíst kaši z pytlíku kurnikšopa, když poslední míchač betonu dostane čtyřnásobnou porci knedla zela za stejnou cenu?!
Anna; Grosmanová
Aspik z telecí nohy (206)
Jak se dělá aspik? No to ví kde kdo, že z telecí nohy. Ale kde sehnat takovou telecí nohu? No? No? No nikde. Nidke se to nedá sehnat! Proč? Protože telecí nohy se prostě u nás v obyčejných řeznictvích neprodávají. Hotovo šmitec.
Anna; Grosmanová
Zavařené hrušky s citronem a buchtičky s vinnou pěnou (204, 205)
Sezóna hrušek, tak šup s nima do sklenice. Teplo léta zavařit ještě dokud tu nějaké je... A já mám dnes svůj první školní den. Držte mi palce :)
Anna; Grosmanová
Zbytky (z) léta (201-203)
A léto jsme profrčeli ani nevím jak. Nejdelší prázdniny mého života jsou za mnou. Škola volá. Prázdniny to byly vskutku nabité, ale já musím říct, že se do té školy letos opravdu těším. Nové prostředí, nové předměty, noví lidé. Kdo by se netěšil. Vzhůru do Suchdola, vstříc novým zážitkům.
Anna; Grosmanová
Dvě stě, držte mi pěstě! (199, 200)
Pokračování článku o Bretagni a zpufflém sufflé. Stejně tak ale i pokračování projektu "Sandtnerová". Pokud vás alespoň trošku zajímá vaření, nebo třeba jen cestování, čtěte dál a nebojte se navštívit můj blog.
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |