Anna; Grosmanová
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna; Grosmanová
Všemožné úpravy telecích jater (219, 221)
Přišel čas rozmrazit telecí játra, která jsem měla v mrazáku schovaná na později. A náhodou mile mě to překvapilo. Ač nejsem velký jaterní fanda, moc jsem si pošmakovala. V poslední době nejsem ze Sandtnerčiných receptů nějak dvakrát nadšená, a tak musím přiznat, jsem se docela bála, jak to dopadne. Možná je moje povánoční anti-Sandtnerovost způsobena přívalem nových zajímavých kuchařek, ale na druhou stranu, i Sandtnerka občas překvapí s něčím naprosto nečekaným. Jako například s telecími játry na cibulce! Ách! :)
Anna; Grosmanová
Perlička na másle
Dneska k ránu se mi zdálo, že mě honí banda zombíků. Chtěli po mě článek na blog a jídlo. Celou dobu snu mě pronásledovalo, že jim musím dát najíst, ale já neměla kde to sehnat! Jídlo nikde nebylo! Krom toho taky nikde nebyly počítače ani elektřina. Prostě mě pronásledovali článkuchtiví a hladoví zombíci a já jenom přibržděně utíkala (takovýto jak utíkáte, ale nemůžete, jako byste běhali ve vodě). Takže jsem se ráno probudila, došla si pro zápočet z němčiny a pak sedla k počítači a naťukala všechny svoje resty z listopadu. Perlička a recepty na Slezské bramborové placky, zelí a fazolky, drazí zombíci, je tady.
Anna; Grosmanová
VÁNOČNÍ BLOG: Vánočka a podrobný postup jak jí uplést
V tomto článku se můžete naučit jak vánočku uplést buď z fotek, nebo z videa, které by se během dneška mělo objevit na mém facebooku i zde. (grosmanova.blog.idnes.cz).
Anna; Grosmanová
Vánoční blog: Cukroví aneb Diabetikova smrt, zubařovo potěšení!
Tak jsem se přeci jen nakonec rozhodla nějaké to cukroví upéct. Monopoly na cukroví u nás v rodině vlastní babičky, takže by byla skoro až drzost si dovolit upéct lepší linecké, nebo snad pracny podle jiného receptu. A tak jsem musela zvolit takové cukroví, které žádná z babiček nepeče. Jsou to především recepty z mandlí a čokolády.
Anna; Grosmanová
Perlička na másle s fazolkou a bramborovými plackami (212 - 215)
Projekt Sandtnerová opět na štaci. Další z těch kurióznějších receptů. Pečená perlička. Tentokrát s několika přílohami.
Anna; Grosmanová
Posvícenské koláče a dýňová polévka (211)
Podzimní náladu jsme si tak tento víkend vychutnali plnými doušky. Atmosféra vesnice, červeného listí, medového slunce, zkřehlých prstů, vydlabaných dýní a posvícenských koláčů se postarala o parádní odpočinek a tak i trochu více sil do dalšího týdne. Škoda jen, že trošku dneska odpoledne třeba nepršelo, to by se to pak zalézalo pod peřinu jedna báseň.
Anna; Grosmanová
Jak zderivovat kuře
kolik je druhá derivace z kuřete na paprice? Mozek nestíhá vařit a integovat zároveň. PARDON :D
Anna; Grosmanová
Oháňková polévka a ovocný chlebíček (209, 210)
Projekt Sandtneroová pokračuje. Tentokrát tu máme oháňkovou hovězí polévku a slaďoučký ovocný chlebíček I.
Anna; Grosmanová
Je libo Guláš ze šneků, šnečí játra, či kaviár?
Vydala jsem se do Vídně na významné setkání Terra Madre, potažmo Slow foodu. Co je to za spolek se vysvětluje těžko, ale stručně řečeno je to sdružení lidí snažících se zpomalit produkci některých zemědělských produktů, podpořit malé lokální farmáře a také zkvalitnit jejich výrobky. Snahou lidí pracujících pro Slow food není jen zorganizovat trhy na kterých farmáři své produkty prodávají, ale také hledat způsoby jak farmaření podpořit ze shora. Právě jedna taková konference spojená s velkým trhem se konala čtvrtek, pátek a sobotu minulého týdne na Vídeňské radnici.
Anna; Grosmanová
Nestíhačenko
Do středy to tady bude,.. teď je na pořadu dne dihydrogen jodistantrisodný a králičí kokcidie. Pardon.
Anna; Grosmanová
Proč se nemůžou děcka najíst aspoň tak jako dělňasové z Horoměřic?!
(207,208) Proč nemůžou děti v jídelnách dostat jídlo jako normální lidi? Proč to musí herdek bejt pořád dokola takovej nekonečnej blivajz. Jasně, sem tam se najde nějaká vyjímka jako buchtičky se šodó, nebo kuřecí čína, ale proč prostě musej dvanáctiletý děti jíst kaši z pytlíku kurnikšopa, když poslední míchač betonu dostane čtyřnásobnou porci knedla zela za stejnou cenu?!
Anna; Grosmanová
Aspik z telecí nohy (206)
Jak se dělá aspik? No to ví kde kdo, že z telecí nohy. Ale kde sehnat takovou telecí nohu? No? No? No nikde. Nidke se to nedá sehnat! Proč? Protože telecí nohy se prostě u nás v obyčejných řeznictvích neprodávají. Hotovo šmitec.
Anna; Grosmanová
Zavařené hrušky s citronem a buchtičky s vinnou pěnou (204, 205)
Sezóna hrušek, tak šup s nima do sklenice. Teplo léta zavařit ještě dokud tu nějaké je... A já mám dnes svůj první školní den. Držte mi palce :)
Anna; Grosmanová
Zbytky (z) léta (201-203)
A léto jsme profrčeli ani nevím jak. Nejdelší prázdniny mého života jsou za mnou. Škola volá. Prázdniny to byly vskutku nabité, ale já musím říct, že se do té školy letos opravdu těším. Nové prostředí, nové předměty, noví lidé. Kdo by se netěšil. Vzhůru do Suchdola, vstříc novým zážitkům.
Anna; Grosmanová
Dvě stě, držte mi pěstě! (199, 200)
Pokračování článku o Bretagni a zpufflém sufflé. Stejně tak ale i pokračování projektu "Sandtnerová". Pokud vás alespoň trošku zajímá vaření, nebo třeba jen cestování, čtěte dál a nebojte se navštívit můj blog.
Anna; Grosmanová
Bretagne
Pondělní příspěvek na blog. TO MUSÍ být, když jsem to slíbila! Tentokrát dokonce dvojitý příspěvek! Dvoustý recept (úžasný recept) a ještě k tomu lehká cestopisná reportáž (spíš jídlo-táž) z Francie (blablíBretagne), kraje, kde vznikaly recepty, jako je právě soufflé, můj dvoustý recept. Rozhodla jsem se (krom toho, že budu přidávat pravidelně příspěvky v pondělí ((a v pátek)), že je na čase začít používat skrytá jména pro místa kam jezdím (a píši o nich) a stejně tak tajná jména mých kamarádů (pro které vařím). Za prvé, člověk nikdy neví, za druhé už se začínají rojit neznámí blázni, dychtiví po pokrmech z kynutého těsta, kteří jsou ochotní mě (a moje kamarády) sledovat a za třetí, bude to myslím legrace.
Anna; Grosmanová
Povalíte se domů na svých vykrmených pupcích! (195-198)
Gastroorgie na chatě pokračovaly párky v bramborovém těstě a buchtami. Pecka mazec a žrádlo jak blázen v jednom. Musíte rozhodopádně zkusit a ještě dneska se tím přejíst. Neříkám, že máte vzít igelitku a vyrazit pro levné kuřecí párky z hypermarketu, ale když stihnete ještě dneska potkat nějakého řezníka a koupíte si vynikající párky, můžete se těšit na neobvyklou večeři. (a pokud máte děti tak se nemusíte bát že udělají - fůůj zeleniná, to nejíím). Není to sice nejzdravější jídlo na světě, ale jednou za čas, proč ne :)
Anna; Grosmanová
"Přemejšlim, jak ty knedlíky oplodním, aby se rozmnožily." (194)
Pondělí nechť se stane dnem, kdy sem budu pravidelně něco dávat. Doteď vládl na blogu chaos a bezvládí, ale přičtěme to všem seznamovacím kurzům, výletům do Francie, Chorvatska aj. Takže dnešním pondělkem zavádím pravidlo, že nejpozději vždy v pondělí sem něco píchnu (pokud né dříve).
Anna; Grosmanová
Polévka z čerstvých hříbků (193)
Projekt Sandtnerová. Houbičky houbičky houbaři jedou! Omáčky, řízečky, polévky smaženičky, pojďte k nám!
Anna; Grosmanová
Kmínová polévka s třenými nočky a květákové karbanátky (190 - 192)
Ta hloupá dvoustovka furt né a né se přiblížit. Já si to malovala, že budu mít dvě stě receptů za sebou už tak někdy v květnu no a hle, už je skoro srpen a já furt nic. Ono se to také těžko vaří, když třeba zrovna není pro koho. Sám pro sebe asi člověk těžko bude vařit jelení kýtu nebo pečeného krocana. Občas se tedy musí člověk zvednout z místa a vyrazit hostům naproti. Tak například karbanátky jsme vařili pro nemocnou Ondrovu babičku a kmínová polévka zase putovala do žaludku mé pětileté sestře, která bydlí u Žebráka. Naštěstí o prázdninách je na všechno spoustu času, takže i tomu blogu se teď dá o něco víc věnovat a vaření jde tak nějak snáze.
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |