Anna; Grosmanová

grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Anna; Grosmanová

Tak to byl maz(an)ec! (235, 236)

Velikonoce na českých vesnicích. Svátky vajec, kořalky a vrbového proutí. Jak jste je prožili vy? Ochutnávali jste jehněčí a trávili ho pak celý pátek při hlubokém půstu, nebo jste Velikonoce smrskli na pondělní šupaní a popíjení?

12.4.2012 v 14:40 | Karma: 18,72 | Přečteno: 1951x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Mocca dort (234)

Moje vaření začíná se chovati dle grafu odpovídajícímu dodržitelnosti novoročních předsevzetí, což mě značně znepokojuje. Proto odhodlala jsem se tedy a naplánovala si přesný týdenní plán. Ani ho snad nebudu prozrazovat, ale vězte, Projekt Sandtnerová, to byl daleko větší oříšek, než jsem si to malovala ku začátku. Teď kupříkladu mě v noci honí noční můry o shánění husích jater a co nejlevnější formy na paštiku a mletí (Jak? Shánět mlýnek? Ejch?) a vůbec – hrozné sny!

2.4.2012 v 12:30 | Karma: 18,11 | Přečteno: 2444x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Březen, trhanec snězen! (233)

Co Vám mám pořád povídat, už aby tu bylo léto. Z března na mě dýchla jenom oranice, nějaké to kvítí a to je tak asi vše. Nemůžu se dočkat, té zelené revoluce, která bdí kdesi pod zemí. Jojo. Všechna ta zelenina a kytičky. Šup šup sluníčko, čiň se!

19.3.2012 v 11:10 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1824x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Mrkvový nákyp a vepřová pečeně s ledvinkou (231, 232)

Usoudila jsem, že už se dlouho neudála žádná řeznická estráda. A tak jsem se zase jednou vydala za Huderou. Vepřová pečeně s ledvinkou. Ach už ten název mě strašil. A co teprve první řádek: „Vepřovou pečeni s ledvinkou lehce opereme...“. Jak jako s ledvinkou?! Jak jako? Poď sem teta Janků a vysvětli mi, co tím jako myslíš! ÁÁÁch.

5.3.2012 v 13:00 | Karma: 17,83 | Přečteno: 1897x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Projekt Sandtnerová: Resty z mojí vesty (227-230)

Jednou za čas se nahromadí ty recepty, které se mi prostě nechce psát, nebo se jimi jakkoliv zabývat. Jsou to resty z minula, které jsou buď nenafocené, nebo se mi nepodařily, nebo zkrátka nejsou úplně super lákavé.

20.2.2012 v 12:55 | Karma: 18,57 | Přečteno: 2603x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Čokoládové kostky, zázvorky a mysli (na) placky (224 -226)

Za poslední měsíc se událo mnoho (jako už obvykle). Avšak některé momenty vybízejí k zamyšlení, jiné k filozofování a jiné zase třeba k povzdychnutí a postěžování si. A tak taky občas přijde chvíle, kdy vám tohle všechno chci napsat na blog. Zatím ale vždycky, když jsem se o nějaké to filozofování a sepisování mouder (pozor hlubokýýých mouder) pokusila, tak to dopadlo asi nějak takhle:

13.2.2012 v 12:45 | Karma: 17,23 | Přečteno: 2921x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Bábovička jako z písku, sázená vejce a lanýže (222, 223)

Lanýže. Jedlé zlato, podzemní bohatství. Tak jim ledaskdo přezdívá, avšak nedávno se pár těhle drahých houbiček u nás doma vyskytlo... Hm, asi je vyhrabalo z půdy nějaké prasátko, nebo nějaký hledací pejsek... Nevím. Ale řekli jsme si, že je tedy ozkoušíme. Po pročtení Julie Child a francouzské encyklopedie Larousse, jsme usoudili, že na sázená vejce to bude přímo ideální...a tady máte výsledek.

16.1.2012 v 13:37 | Karma: 16,72 | Přečteno: 2488x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Všemožné úpravy telecích jater (219, 221)

Přišel čas rozmrazit telecí játra, která jsem měla v mrazáku schovaná na později. A náhodou mile mě to překvapilo. Ač nejsem velký jaterní fanda, moc jsem si pošmakovala. V poslední době nejsem ze Sandtnerčiných receptů nějak dvakrát nadšená, a tak musím přiznat, jsem se docela bála, jak to dopadne. Možná je moje povánoční anti-Sandtnerovost způsobena přívalem nových zajímavých kuchařek, ale na druhou stranu, i Sandtnerka občas překvapí s něčím naprosto nečekaným. Jako například s telecími játry na cibulce! Ách! :)

9.1.2012 v 12:00 | Karma: 21,81 | Přečteno: 7057x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Perlička na másle

Dneska k ránu se mi zdálo, že mě honí banda zombíků. Chtěli po mě článek na blog a jídlo. Celou dobu snu mě pronásledovalo, že jim musím dát najíst, ale já neměla kde to sehnat! Jídlo nikde nebylo! Krom toho taky nikde nebyly počítače ani elektřina. Prostě mě pronásledovali článkuchtiví a hladoví zombíci a já jenom přibržděně utíkala (takovýto jak utíkáte, ale nemůžete, jako byste běhali ve vodě). Takže jsem se ráno probudila, došla si pro zápočet z němčiny a pak sedla k počítači a naťukala všechny svoje resty z listopadu. Perlička a recepty na Slezské bramborové placky, zelí a fazolky, drazí zombíci, je tady.

2.1.2012 v 12:40 | Karma: 19,18 | Přečteno: 2259x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Vánoční blog: Cukroví aneb Diabetikova smrt, zubařovo potěšení!

Tak jsem se přeci jen nakonec rozhodla nějaké to cukroví upéct. Monopoly na cukroví u nás v rodině vlastní babičky, takže by byla skoro až drzost si dovolit upéct lepší linecké, nebo snad pracny podle jiného receptu. A tak jsem musela zvolit takové cukroví, které žádná z babiček nepeče. Jsou to především recepty z mandlí a čokolády.

19.12.2011 v 16:08 | Karma: 17,41 | Přečteno: 2255x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Perlička na másle s fazolkou a bramborovými plackami (212 - 215)

Projekt Sandtnerová opět na štaci. Další z těch kurióznějších receptů. Pečená perlička. Tentokrát s několika přílohami.

16.11.2011 v 16:15 | Karma: 14,66 | Přečteno: 2665x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Posvícenské koláče a dýňová polévka (211)

Podzimní náladu jsme si tak tento víkend vychutnali plnými doušky. Atmosféra vesnice, červeného listí, medového slunce, zkřehlých prstů, vydlabaných dýní a posvícenských koláčů se postarala o parádní odpočinek a tak i trochu více sil do dalšího týdne. Škoda jen, že trošku dneska odpoledne třeba nepršelo, to by se to pak zalézalo pod peřinu jedna báseň.

7.11.2011 v 13:00 | Karma: 18,34 | Přečteno: 2494x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Oháňková polévka a ovocný chlebíček (209, 210)

Projekt Sandtneroová pokračuje. Tentokrát tu máme oháňkovou hovězí polévku a slaďoučký ovocný chlebíček I.

24.10.2011 v 16:50 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1926x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Nestíhačenko

Do středy to tady bude,.. teď je na pořadu dne dihydrogen jodistantrisodný a králičí kokcidie. Pardon.

17.10.2011 v 23:56 | Karma: 9,11 | Přečteno: 1328x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Proč se nemůžou děcka najíst aspoň tak jako dělňasové z Horoměřic?!

(207,208) Proč nemůžou děti v jídelnách dostat jídlo jako normální lidi? Proč to musí herdek bejt pořád dokola takovej nekonečnej blivajz. Jasně, sem tam se najde nějaká vyjímka jako buchtičky se šodó, nebo kuřecí čína, ale proč prostě musej dvanáctiletý děti jíst kaši z pytlíku kurnikšopa, když poslední míchač betonu dostane čtyřnásobnou porci knedla zela za stejnou cenu?!

12.10.2011 v 13:45 | Karma: 28,42 | Přečteno: 3176x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Aspik z telecí nohy (206)

Jak se dělá aspik? No to ví kde kdo, že z telecí nohy. Ale kde sehnat takovou telecí nohu? No? No? No nikde. Nidke se to nedá sehnat! Proč? Protože telecí nohy se prostě u nás v obyčejných řeznictvích neprodávají. Hotovo šmitec.

7.10.2011 v 14:30 | Karma: 20,77 | Přečteno: 2410x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Zavařené hrušky s citronem a buchtičky s vinnou pěnou (204, 205)

Sezóna hrušek, tak šup s nima do sklenice. Teplo léta zavařit ještě dokud tu nějaké je... A já mám dnes svůj první školní den. Držte mi palce :)

3.10.2011 v 12:45 | Karma: 17,39 | Přečteno: 2068x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Dvě stě, držte mi pěstě! (199, 200)

Pokračování článku o Bretagni a zpufflém sufflé. Stejně tak ale i pokračování projektu "Sandtnerová". Pokud vás alespoň trošku zajímá vaření, nebo třeba jen cestování, čtěte dál a nebojte se navštívit můj blog.

19.9.2011 v 17:50 | Karma: 18,32 | Přečteno: 2275x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Bretagne

Pondělní příspěvek na blog. TO MUSÍ být, když jsem to slíbila! Tentokrát dokonce dvojitý příspěvek! Dvoustý recept (úžasný recept) a ještě k tomu lehká cestopisná reportáž (spíš jídlo-táž) z Francie (blablíBretagne), kraje, kde vznikaly recepty, jako je právě soufflé, můj dvoustý recept. Rozhodla jsem se (krom toho, že budu přidávat pravidelně příspěvky v pondělí ((a v pátek)), že je na čase začít používat skrytá jména pro místa kam jezdím (a píši o nich) a stejně tak tajná jména mých kamarádů (pro které vařím). Za prvé, člověk nikdy neví, za druhé už se začínají rojit neznámí blázni, dychtiví po pokrmech z kynutého těsta, kteří jsou ochotní mě (a moje kamarády) sledovat a za třetí, bude to myslím legrace.

19.9.2011 v 16:10 | Karma: 21,69 | Přečteno: 2717x | Diskuse| Cestování

Anna; Grosmanová

Povalíte se domů na svých vykrmených pupcích! (195-198)

Gastroorgie na chatě pokračovaly párky v bramborovém těstě a buchtami. Pecka mazec a žrádlo jak blázen v jednom. Musíte rozhodopádně zkusit a ještě dneska se tím přejíst. Neříkám, že máte vzít igelitku a vyrazit pro levné kuřecí párky z hypermarketu, ale když stihnete ještě dneska potkat nějakého řezníka a koupíte si vynikající párky, můžete se těšit na neobvyklou večeři. (a pokud máte děti tak se nemusíte bát že udělají - fůůj zeleniná, to nejíím). Není to sice nejzdravější jídlo na světě, ale jednou za čas, proč ne :)

16.9.2011 v 15:15 | Karma: 17,84 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Polévka z čerstvých hříbků (193)

Projekt Sandtnerová. Houbičky houbičky houbaři jedou! Omáčky, řízečky, polévky smaženičky, pojďte k nám!

5.8.2011 v 12:03 | Karma: 23,36 | Přečteno: 2874x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Kmínová polévka s třenými nočky a květákové karbanátky (190 - 192)

Ta hloupá dvoustovka furt né a né se přiblížit. Já si to malovala, že budu mít dvě stě receptů za sebou už tak někdy v květnu no a hle, už je skoro srpen a já furt nic. Ono se to také těžko vaří, když třeba zrovna není pro koho. Sám pro sebe asi člověk těžko bude vařit jelení kýtu nebo pečeného krocana. Občas se tedy musí člověk zvednout z místa a vyrazit hostům naproti. Tak například karbanátky jsme vařili pro nemocnou Ondrovu babičku a kmínová polévka zase putovala do žaludku mé pětileté sestře, která bydlí u Žebráka. Naštěstí o prázdninách je na všechno spoustu času, takže i tomu blogu se teď dá o něco víc věnovat a vaření jde tak nějak snáze.

29.7.2011 v 14:40 | Karma: 19,21 | Přečteno: 2651x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Višňový piškotový koláč a vyprávění (189)

To jsem vám ještě nevyprávěla zážitky z tábora. Letos jsme měli tábor ve stylu středověku, takže bylo potřeba sehnat všemožné rekvizity jako je například brnění, ovčí rouna, svícny, košile, meče, luky, pečetící vosky, pergameny, hliněné ucháče, kovadlinu, dřevěné lžíce, jó a taky slepici. Slepici? Cože? Slepici. No jo, slepici. Zkrátka rozhodli jsme se letos vzít na tábor nějaké zvíře a zapojit ho do programu. Nakonec rozhodnutí padlo na slípku (děti jí pojmenovaly Klotylda), která snášela zlatá vejce.

27.7.2011 v 13:00 | Karma: 22,87 | Přečteno: 2674x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Co se nestihlo před táborem (183-188)

Měsíc v divočině a mně toho po návratu na hrb spadlo zase víc než dost. Recepty, které jsem před táborem uvařila a nestihla dát na blog jsou ukrutně nudné a tak jsem se je rozhodla dát všechny do jednoho příspěvku. Je jich sice víc, ale co, hlavně ať už je to z krku.

25.7.2011 v 13:00 | Karma: 13,47 | Přečteno: 2022x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Sandtnerová: Jahodová zmrzlina a rebarborový koláč (181,182)

Další z receptů projektu Sandtnerová. Zmrzlina nebo rebarborový koláč. Mňam! Předprázdninové recepty, které zvládne každý.

21.6.2011 v 15:15 | Karma: 17,24 | Přečteno: 3218x | Diskuse| Ostatní