Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pusinky, hubičky, hubinky a podzim na venkově (267, 268)

30. 11. 2012 13:30:27
Projekt Sandtnerová, tentokrát rozdává pusinky. Co s bílky? No přeci sněhové, slaďoučké hubinky. Vězte, že jsem je již zkoušela několikrát a teď poprvé vyšly. Snad vám tedy moje rady budou alespoň k něčemu dobré. Anebo naopak, vaše rady mně. Na FACEBOOKU se o ně můžete s námi podělit. Jako bonus ještě malé okénko do světa, kam se jezdím vyblbnout se sestrou a bráškama.

sezona_jablek.jpg

flowers.jpg

kuk_anez.jpg

utikej_1.jpg

kvok.jpg

kus_hus_kvok.jpg

jablka_det.jpg

rozsocha.jpg

prazdne.jpg

Sněhové kopečky (267)

Ingredience: 3 bílky - 15 dkg cukru - 5 dkg fíků - 5 dkg datlí - 5 dkg vlašských ořechů - vosk na plech. - místo ovoce můžeme zamíchati do sněhu celkem 15 dkg oříšků.

Do kotlíku na sníh dáme bílky, hned přisypeme cukr, postavíme do kastrolu s vařící vodou a na plotně šleháme, až hmota mírně zhoustne. Poté do ní rychle přisypeme drobně nakrájené ovoce, lehce zamícháme a na povoskovaný plech děláme lžicí malé kopečky. Nejdříve kopečky ve vlažné troubě (150°C) osušíme, načež je dáme do teplejší trouby (asi 175°C) zarůžovět. - Hotové složíme na mísu mezí různé cukrovinky.

Moje poznámky:

Chuťově dobré, doporučuji. Co se „osušíme“ týče, tak na cca 150°C hubinky necháme v troubě po dobu 15 minut. Pak zvýšíme teplotu o dvacet, až třicet stupňů a pečeme ještě asi dalších dvacet minut. Pokud je nedopečete, tak se stane to, co je vidět na obrázku u hubinek kávových. Vevnitř budou nedodělané, tudíž lepkavé a budou ulpívat na papíře.

Kávové hubinky

Ingredience: ze 3 dkg pražené kávy si připravíme 1/8 I odvaru (kávy), kterým polijeme 32 dkg cukru a uvaříme. Sníh ze 3 bílků - na špičku nože vanilky

Kusový neb kostkový cukr polijeme silnou černou kávou a povaříme na silnou nitku. Z bílků si ušleháme hodně tuhý sníh, do kterého zašleháme hodně horký cukr a tlučenou vanilku. Hustým krémem vystříkáme pomocí kornoutu a trubičky hubinky na povoskovaný plech a v mírné troubě je usušíme.

rozvar.jpg

Moje poznámky:

A zase moje oblíbená nitka! Konečně jsem vymyslela způsob, jak odvar vyzkoušet, aniž bych si zmrzačila prstíky. Vezměte dvě vařečky, na jednu z nich kápněte trošku odvaru a druhou to na to přilepte a začněte pomalu táhnout od sebe. Když se utvoří pevná nit – jste tam! Wohoo. Taková věc se velmi těžko fotí, tak snad zase příště ;)

Co se chuti týče, tak super. Jinak opravdu je třeba dodržet ty doby (alespoň 15 minut sušit,pak teprve péct na plno - jinak se nedodělají a pak se stane to, co mně při první várce). Druhá várka už byla naprosto s přehledem. Uvnitř hotová.

hovinka.jpg

Autor: Anna Grosmanová | pátek 30.11.2012 13:30 | karma článku: 19.15 | přečteno: 2048x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1883 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Pokorná Mirka

Zákony profesora Parkinsona platí,

napadá mě často. Naposledy, když jsem slyšela o jednání nově zvolené poslanecké sněmovny. Parkinson bylo skutečné jméno skutečného profesora.

21.11.2017 v 15:19 | Karma článku: 15.32 | Přečteno: 494 |

Milan Šupa

Demaskování pokrytectví charity, přijímání migrantů a ekologie

Žijeme v době maximálního rozkvětu pokrytectví a tento fakt nebude žádnou novinkou pro nikoho, kdo je jenom trochu vnímavý.

21.11.2017 v 15:15 | Karma článku: 27.40 | Přečteno: 1064 | Diskuse

Jana Slaninová

Kruté ženy

Kdo ví, kde to všechno začalo a jak. Jistě vím jen to, že jejich prabába, byla žena od rány a tvrdá jako chlap. Taky paličatá jak stádo beranů.

21.11.2017 v 14:30 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 537 | Diskuse

Josef Komárek

Byli mezi disidenty lidé „s podstatnou poruchou mozku“?

Oni sami mne přesvědčují, že ano. Nicméně bych se nedivil, kdyby ten „zvukař“ (tj. ten moravský kraválista) dostal za tu výtržnost od nějaké té ušlechtilé organisace Havlovu cenu. Ta ostatně k ničemu jinému neslouží.

21.11.2017 v 13:50 | Karma článku: 38.01 | Přečteno: 1729 | Diskuse

Ladislav Jakl

Stará levice umřela. Nová přebírá moc.

Sociální demokraté o víkendu sněmovali v Hradci Králové. Sešel se tam poprvé po prohraných volbách jejich Ústřední výkonný výbor a bylo to jednání neveselé.

21.11.2017 v 13:08 | Karma článku: 33.06 | Přečteno: 1165 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3044
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.