Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zadělávané kuře s hříbky (273)

17. 12. 2012 13:21:54
Nějak se ta třetí stovka strašně vleče. Už abych se přes ní přehoupla. Projekt Sandtnerová, ale jede stále dál... Můj chlapec se strašně těšil, až se naučí porcovat celé kuře a tak jsme ho museli pořídit. Pěkné žluťoučké kuře jsme naporcovali, uvařili několikero druhů pokrmů z kuřecího, ze zbytku udělali vývar a bylo to super.

Tento recept musím určitě všem doporučit. Jeho příprava byla poměrně snadná a chuť byla vynikající! Ještě jsem do toho přidala trošku žampionů a bylo to eňo ňuňo.

Ze života foodblogera 1; když čtyři hořáky prostě nestačí, aneb "Milý ježíšku č.3":

kdyz_ctyri_horaky_proste_nestaci.jpg

Ze života foodblogera 2: Nesežer to, ještě to nemám vyfocený!

nejist_zitra_foceni.jpg

Zadělávané kuře s hříbky (273):

Ingredience: 1 větší kuře - sůl - 2 dkg másla - celer - mrkev - petržel - 3 dkg cibule - 3 dkg másla - 3 dkg mouky na jíšku - 15 dkg čerstvých hříbků (nebo 1 dkg suchých v mléce uvařených) - 1 dkg másla - malý květák - zelená petržel- 1 žloutek – 1/8 I smetany.

porcing.jpg

Čisté, vyprané kuře rozkrájíme a osolíme. Na kastrole v rozpuštěném másle si usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí. Pak přidáme kuře, podlijeme polévkou a dusíme pod poklicí 1/2 hodiny. Mezitím si připravíme z másla a mouky světležlutou jíšku, zředíme ji šťávou z kuřete, povaříme, procedíme na kuře, které jsme vložily do jiné nádoby, přidáme na másle udušené, na lístky nakrájené hříbky, květák zvlášť ve slané vodě uvařený a rozebraný, sekanou zelenou petržel a sladkou smetanu, a vše malou chvil i povaříme. Před podáváním zamícháme do omáčky žloutek. Na míse ozdobíme kuře květákem, houskovými knedlíčky nebo udušenou rýží. Nemocným připravíme kuře bez hříbků.

kureee.jpg

Moje poznámky:

Květák jsem vynechala. Bijte mě. Bylo to i tak vážně strašně dobré.

Autor: Anna Grosmanová | pondělí 17.12.2012 13:21 | karma článku: 17.85 | přečteno: 2077x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

16.6.2015 v 11:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 1883 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Ivana Lance

Pracovní nabídka

Sestsettrojka zastavila před naším třináctiposchodˇovým věžákem. Dva muži v oblecích, kravatě a naleštěných polobotkách vystoupili z auta na naši pověstnou blátivou vozovku. Vyjeli do sedmého patra a zazvonili na zvonek.

21.11.2017 v 23:51 | Karma článku: 3.47 | Přečteno: 82 | Diskuse

Jitka Štanclová

Hurá na bráchu !

Bráním se dojetí, dneska už potřetí, na školní doby vzpomínám ...tak tuto písničku od Vaška Neckáře si dnes broukám už od rána. A přitom vzpomenu na bráchu.

21.11.2017 v 14:38 | Karma článku: 16.06 | Přečteno: 277 | Diskuse

Radka Svobodová

Být hodný se nevyplácí

Slovo „hodný“ už podle názvu napovídá, že se jedná o hodnotu člověka. Podle našich destruktivních vzorců, je člověk hoden lásky, chvály a uznání, jen za určitých podmínek.

21.11.2017 v 12:15 | Karma článku: 12.59 | Přečteno: 847 | Diskuse

Hanka Lukavská

O pejskovi, pacičce, slaboduchých výmluvách a statečném opraváři praček

Pravdivý příběh o ženě, které se rozbila pračka a o mužích, se kterými to musela řešit. Věnováno všem ženám, které by se v příběhu mohly poznat. A mužům, protože by ty poznané ženy mohli třeba pochopit.

21.11.2017 v 8:06 | Karma článku: 16.91 | Přečteno: 596 | Diskuse

Ivana Lance

Přeměna

Nového manžela Rona si pani Jana přivedla tehdy, když už byla její dcera Katka vdaná za mého nevlastního syna. Ron byl naprostým opakem temperamentního kubánce, který byl Katky táta.

20.11.2017 v 18:18 | Karma článku: 11.30 | Přečteno: 467 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3044
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.