Zadělávané kuře s hříbky (273)

Nějak se ta třetí stovka strašně vleče. Už abych se přes ní přehoupla. Projekt Sandtnerová, ale jede stále dál... Můj chlapec se strašně těšil, až se naučí porcovat celé kuře a tak jsme ho museli pořídit. Pěkné žluťoučké kuře jsme naporcovali, uvařili několikero druhů pokrmů z kuřecího, ze zbytku udělali vývar a bylo to super.

Tento recept musím určitě všem doporučit. Jeho příprava byla poměrně snadná a chuť byla vynikající! Ještě jsem do toho přidala trošku žampionů a bylo to eňo ňuňo.

Ze života foodblogera 1; když čtyři hořáky prostě nestačí, aneb "Milý ježíšku č.3":

Ze života foodblogera 2: Nesežer to, ještě to nemám vyfocený!

Zadělávané kuře hříbky (273):

 Ingredience: 1 větší kuře - sůl - 2 dkg másla - celer - mrkev - petržel - 3 dkg cibule - 3 dkg másla - 3 dkg mouky na jíšku - 15 dkg čerstvých hříbků (nebo 1 dkg suchých v mléce uvařených) - 1 dkg másla - malý květák  - zelená petržel- 1 žloutek – 1/8 I smetany.

Čisté, vyprané kuře rozkrájíme a osolíme. Na kastrole v rozpuštěném másle si usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí. Pak přidáme kuře, podlijeme polévkou a dusíme pod poklicí 1/2 hodiny. Mezitím si připravíme z másla a mouky světležlutou jíšku, zředíme ji šťávou z kuřete, povaříme, procedíme na kuře, které jsme vložily do jiné nádoby, přidáme na másle udušené, na lístky nakrájené hříbky, květák zvlášť ve slané vodě uvařený a rozebraný, sekanou zelenou petržel a sladkou smetanu, a vše malou chvil i povaříme. Před podáváním zamícháme do omáčky žloutek. Na míse ozdobíme kuře květákem, houskovými knedlíčky nebo udušenou rýží. Nemocným připravíme kuře bez hříbků.

Moje poznámky:

Květák jsem vynechala. Bijte mě. Bylo to i tak vážně strašně dobré.

Autor: Anna; Grosmanová | pondělí 17.12.2012 13:21 | karma článku: 19,17 | přečteno: 2228x
  • Další články autora

Anna; Grosmanová

„Co mám pořád vařit?“

20.3.2020 v 17:10 | Karma: 17,97

Anna; Grosmanová

Na měsíc Francouzkou II.

14.10.2013 v 14:00 | Karma: 24,53

Anna; Grosmanová

Na měsíc Francouzkou I.

2.10.2013 v 12:20 | Karma: 19,22
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky