Anna Grosmanová

Zadělávané kuře s hříbky (273)

17. 12. 2012 13:21:54
Nějak se ta třetí stovka strašně vleče. Už abych se přes ní přehoupla. Projekt Sandtnerová, ale jede stále dál... Můj chlapec se strašně těšil, až se naučí porcovat celé kuře a tak jsme ho museli pořídit. Pěkné žluťoučké kuře jsme naporcovali, uvařili několikero druhů pokrmů z kuřecího, ze zbytku udělali vývar a bylo to super.

Tento recept musím určitě všem doporučit. Jeho příprava byla poměrně snadná a chuť byla vynikající! Ještě jsem do toho přidala trošku žampionů a bylo to eňo ňuňo.

Ze života foodblogera 1; když čtyři hořáky prostě nestačí, aneb "Milý ježíšku č.3":

kdyz_ctyri_horaky_proste_nestaci.jpg

Ze života foodblogera 2: Nesežer to, ještě to nemám vyfocený!

nejist_zitra_foceni.jpg

Zadělávané kuře s hříbky (273):

Ingredience: 1 větší kuře - sůl - 2 dkg másla - celer - mrkev - petržel - 3 dkg cibule - 3 dkg másla - 3 dkg mouky na jíšku - 15 dkg čerstvých hříbků (nebo 1 dkg suchých v mléce uvařených) - 1 dkg másla - malý květák - zelená petržel- 1 žloutek – 1/8 I smetany.

porcing.jpg

Čisté, vyprané kuře rozkrájíme a osolíme. Na kastrole v rozpuštěném másle si usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí. Pak přidáme kuře, podlijeme polévkou a dusíme pod poklicí 1/2 hodiny. Mezitím si připravíme z másla a mouky světležlutou jíšku, zředíme ji šťávou z kuřete, povaříme, procedíme na kuře, které jsme vložily do jiné nádoby, přidáme na másle udušené, na lístky nakrájené hříbky, květák zvlášť ve slané vodě uvařený a rozebraný, sekanou zelenou petržel a sladkou smetanu, a vše malou chvil i povaříme. Před podáváním zamícháme do omáčky žloutek. Na míse ozdobíme kuře květákem, houskovými knedlíčky nebo udušenou rýží. Nemocným připravíme kuře bez hříbků.

kureee.jpg

Moje poznámky:

Květák jsem vynechala. Bijte mě. Bylo to i tak vážně strašně dobré.

Zvyšte článku karmu!
Autor: Anna Grosmanová | | karma: 17.85 | přečteno: 2077 ×
Facebook Twitter Google Plus

Diskuse

Vstoupit

V diskusi je 2 příspěvků.
Poslední z 10. 2. 2013, 6:16

Poslední články autora
PŘEJÍT NA ÚVODNÍ STRÁNKU iDNES.cz