Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

16. 06. 2015 11:30:00
Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294):

Ingredience: 6 dkg slaniny - 45 dkg housek - 12 dkg másla - 2 vejce - 2 žloutky - sůl – 2/3 I mléka - ze 2 bílků sníh - 25 dkg mouky - 2 dkg másla na ubrousek - 2 dkg másla na politi - 2 dkg strouhané housky

Slaninu nakrájíme na kostečky, dáme ji do kastrolu jenom rozehřáti. Pak do ní vložíme na kostečky nakrájené housky, usmažíme je do bledě růžova a dáme vychladnouti. V míse si zatím umícháme do pěny máslo se solí, přidáme celé vejce a žloutky, jeden po druhém, po lžicích mléko, krupičkovou mouku, z bílků tuhý sníh a naposled lehce zamícháme prochladlou housku. Knedlík dáme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme jako obrovský knedlík a také tak jej uvaříme. Vařený knedlík tenkou, režnou niti nakrájíme, pokapeme máslem, posypeme málo strouhanou houskou a podáváme k zajíci.

Moje poznámky: Naprosto v pořádku, vynikající knedlík. Ubrousková technika se osvědčila ovšem potravinářská folie je k nezaplacení. Za prvé tak nějak pořád vidíte co se tam děje a hlavně, není třeba složitě utápět v hrnci velké kusy utěrky.

Pro dnešek stačilo, up-to date věci dávám na svůj blogový FB.

Autor: Anna Grosmanová | úterý 16.6.2015 11:30 | karma článku: 19.59 | přečteno: 2287x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Hobby

Eva Hauserová

Malá zahradní Sahara

Už to vypadá, že každé léto bude naše krajina žíznit. V malém to vidím na své zahrádce a je to drásající.

10.7.2019 v 8:13 | Karma článku: 19.03 | Přečteno: 549 | Diskuse

Jiří Strádal

Groteska se dvěma herci - pán a pes

Dnes to jsou dva měsíce, co odešla do psího nebe naše vlkodavka Bernardeta, což je výzva zavzpomínat. Protože je na co. Jedna naše vycházka se obzvlášť vydařila. Obstojný příběh do němé grotesky.

4.7.2019 v 5:22 | Karma článku: 19.58 | Přečteno: 396 | Diskuse

Tomáš Prachař

Poplatkový lov

Poplatkový lov je ve středoevropském prostoru, kterému vládne lidová myslivost, přijímán nadmíru negativně. Přesto se ve světě jedná o naprosto běžný model lovectví a oproti našemu pojetí je i v lecčems výhodnější.

4.7.2019 v 2:26 | Karma článku: 9.82 | Přečteno: 260 | Diskuse

Tomáš Prachař

Sportovní lov versus myslivost

Je současné pojetí středoevropské tradice myslivosti dost vyspělé na to, aby vedle sebe sneslo alternativní způsoby lovu, nebo jsou sportovní lovci odsouzeni k tomu, jezdit navěky do osvícenějších krajin?

28.6.2019 v 9:37 | Karma článku: 9.12 | Přečteno: 256 | Diskuse

Jaromír Tichý

Rulandské modré - Pinot Noir

Říká se, že u nás neumíme vyrobit dobré červené víno! Je to nesmysl. Před válkou byla většina našich vinic osázena právě odrůdou Pinot Noir a to již od časů samotného císaře a krále Karla IV, který ji dal z Burgund přivézt...

27.6.2019 v 19:46 | Karma článku: 13.46 | Přečteno: 262 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3162
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Najdete na iDNES.cz