Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)

16. 06. 2015 11:30:00
Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!

Třený knedlík k zajíci na smetaně (294):

Ingredience: 6 dkg slaniny - 45 dkg housek - 12 dkg másla - 2 vejce - 2 žloutky - sůl – 2/3 I mléka - ze 2 bílků sníh - 25 dkg mouky - 2 dkg másla na ubrousek - 2 dkg másla na politi - 2 dkg strouhané housky

Slaninu nakrájíme na kostečky, dáme ji do kastrolu jenom rozehřáti. Pak do ní vložíme na kostečky nakrájené housky, usmažíme je do bledě růžova a dáme vychladnouti. V míse si zatím umícháme do pěny máslo se solí, přidáme celé vejce a žloutky, jeden po druhém, po lžicích mléko, krupičkovou mouku, z bílků tuhý sníh a naposled lehce zamícháme prochladlou housku. Knedlík dáme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme jako obrovský knedlík a také tak jej uvaříme. Vařený knedlík tenkou, režnou niti nakrájíme, pokapeme máslem, posypeme málo strouhanou houskou a podáváme k zajíci.

Moje poznámky: Naprosto v pořádku, vynikající knedlík. Ubrousková technika se osvědčila ovšem potravinářská folie je k nezaplacení. Za prvé tak nějak pořád vidíte co se tam děje a hlavně, není třeba složitě utápět v hrnci velké kusy utěrky.

Pro dnešek stačilo, up-to date věci dávám na svůj blogový FB.

Autor: Anna Grosmanová | úterý 16.6.2015 11:30 | karma článku: 17.57 | přečteno: 1856x

Další články blogera

Anna Grosmanová

Zabijačka a České koláče II. (293)

Je čas zabijaček. Za týden tu je popeleční středa a tak je čas si dopřát ještě trochu ovárku, tlačenky a nebo kulatých makových koláčků. Já jsem podle Sandtnerky tentokrát vyzkoušela České koláče II., které jsem na zabijačku přinesla. Zároveň jsem využila situace a na naší českou zabijačku pozvala kamarády z Holandska a Německa. Všichni koukali jak diví, jak nám tu kořalka teče proudem, ale přesto zvládneme zpracovat jedno a půl prasete, jakoby nic. Sami posuďte dle fotek, jestli se nám jitrnice povedly!

11.2.2015 v 12:00 | Karma článku: 18.45 | Přečteno: 1738 | Diskuse

Další články z rubriky Hobby

Horst Anton Haslbauer

Hyundai, Lamborghini, McLaren a mé dcery

K loňským narozeninám s číslem 77 jsem dostal od dcer Ivy a Petry zvláštní dar. Zaplatily mi možnost, vybrat si svezení v některém supersportovním voze dle vlastního výběru, který nemá problém pokořit třístovku ...

18.10.2017 v 8:00 | Karma článku: 15.30 | Přečteno: 265 | Diskuse

Hana Hořáková

Obal na květináč

Našla jsem doma textilní sáčky, měla jsem je schované několik let dalo-by se říci „k ničemu“ ve skříni. Tak jsem zkusila, obal na květináč.

17.10.2017 v 19:39 | Karma článku: 8.36 | Přečteno: 242 | Diskuse

Hana Hořáková

Mozaiková koule do zahrady

Máte doma zbytky dlaždiček? Nevyhazujte je! Mozaiková výzdoba se nejvíce používá ke zkrášlení podlah. Ale taková mozaiková koule ve vaší zahradě, bude opravdovou perlou.

15.10.2017 v 18:55 | Karma článku: 12.12 | Přečteno: 405 | Diskuse

Hana Hořáková

Papírové brikety sámo dómo

Jak se to stane, že si zkusíte sami vyrobit brikety? Vcelku jednoduše z přebytku zcela nových krabic.

11.10.2017 v 11:00 | Karma článku: 13.81 | Přečteno: 955 | Diskuse

Hana Hořáková

Kaštany v tvoření i v léčitelství

Traduje se o nich, že mají magickou moc. Dodají sílu a energii, ochrání před špatnou náladou i nachlazením.

8.10.2017 v 18:37 | Karma článku: 16.10 | Přečteno: 375 | Diskuse
Počet článků 172 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3037
Ráda vařím, je mi 23 let, cestuji po Čechách i po světě. Mám ráda přírodu, a poctivé lokální potraviny___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.