Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

facebook

11. 6. 2010 23:27
nádherné!!!

Vypadají užasně! fakt se vám povedly! (vanilková esence je v bio kvaltitě , a docela dobrá v marks&spencer)

(Doporučuji reveňový koláč:-) R^ )  Ale, když teď máte ten morek , tak což takhle morkové řezy? :-).

0 0
možnosti

nyny.

11. 6. 2010 15:55
dávám námět na nádivku

koláče šimlem, to jsou koláče, jejichž nádivka je smíchaný mák s tvarohem, takže kdybyste ty své udělané nádivky smíchala to je šiml a je to moc dobré hihi

0 0
možnosti

Jarcho

11. 6. 2010 8:10
Mák a mandle.

Hořké mandle a mák se mají právě proto kombinovat, že si vzájemně neutralizují svá negativa.

0 0
možnosti

ančovička

11. 6. 2010 12:21
Re: Mák a mandle.

no jo, zní to logicky že? ale dá se hořká mandle koupit? ne...:-)

0 0
možnosti

Pulchritudinous Wendolene

11. 6. 2010 3:01
Vanilka neni pekelne draha a ten extrakt s alkoholem je

dost jiny, takze vysledek je celkove jiny. Da se sehnat vanilkovy cukr ( Dr. Oetker) nebo primo vanilkove lusky a ty pouzit ( vyskrabat obsah) a potom je jeste vyuzit prazdne a udelat si vlastni vanilkovy cukr. To, co pisete o maku, proste neni pravda, samotni Americane maji mak na houskach a da se bezne sehnat. Zadne vezeni se nekona.;-)

0 0
možnosti

ančovička

11. 6. 2010 12:16
Re: Vanilka neni pekelne draha a ten extrakt s alkoholem je

extrakt stoji 25 korun. Vanilkovy lusk 56,-

To je docela rozdíl. Ne že bych z používání extraktu byla zase tak nadšená, ale koupit deset lusků, nebo jeden extrakt...hm..

Samotný vanilkový cukr samozřejmě používám, ale občas se do směsi cukr prostě nedává a tak je místo vanilky extrakt taková záchrana.

0 0
možnosti

Killingworth

11. 6. 2010 1:40
Ve state Connecticut.....

....bezne kupujeme (nemlety) mak ve Stop & Shop supermarketu, bez formularu a statnich inspekci............:-P

0 0
možnosti

Pulchritudinous Wendolene

11. 6. 2010 2:58
Re: Ve state Connecticut.....

Ano, mohu potvrdit, ze mak je bezne k dostani vsude mozne v USA, bezne ho maji ve World Market i jinych obchodech. Je prodavan spolecne s korenim, bez jakychkoliv problemu;-):-)

0 0
možnosti

Vaříme s krokodýlem

10. 6. 2010 21:33
Teda já vám zavidím, i když vařím taky,

vy to umíte dost dobře. moje recepty jsou k vidění tady, jako že se Krokodýl jmenuju  http://idek.net/1p2U . Pro neznalé, jedná se o parodii zdejšího blogera a rádobykuchaře;-);-D

0 0
možnosti

katango

10. 6. 2010 20:49
Hořké mandle

můžete zkusit nahradit jádrem z meruňkové pecky,pokud nechcete použít hořkomandlovou příchuť ( tresť ) . Mmch tu Sandtnerku mám taky,např rajská omáčka je skvostná.....

0 0
možnosti

milanalois

10. 6. 2010 19:09
S tím mákem

jste mne teda šokovala.

0 0
možnosti

Vedoucí kolotoče je zpátky!

10. 6. 2010 18:14
K tomu maku v USA...

...neni pravda, ze by byl uplne ilegalni, je pouze bezne nedostupny. Nesmi se pestovat na uzemi USA, ale smi se zpracovavat (dve ruzne zalezitosti). Nelze jej koupit v maloobchodech, ale skrze obchodnika s exotickymi potravinami, ktery disponuje tzv. FDA licenci. To je licence potravinarske komise pro bezpecnost potravin a leciv v USA. Tento obchodnik vam pote proda naproti ID dokladu (obvykle ridicak) maximalne 10 liber maku. Vas nakup je registrovan v centralni databazi FDA a pri castejsich nakupech muzete ocekavat kontrolu od FDA u sebe doma. Zcela bezne se v USA daji sehnat makovane rohliky (posypane makem). Nedaji se vsak komercne koupit makove buchty, tam uz toho maku na hromadnou vyrobu je tolik, ze by vyrobce potreboval prumyslovou licenci na nakup maku (z 10 liber se moc buchet komercne neda napect, aby to slo hromadne prodavat) a prumyslova licence FDA na mak je beh na hodne dlouhou trat.

0 0
možnosti

Camino

10. 6. 2010 18:52
Re: K tomu maku v USA...

V Kanade se bezne sezene vsude a makove rezy a rolady temer v kazdem pekarstvi, mluvim za muj ostrov, ale domnivam se, ze je to tak i ve Vancouveru

0 0
možnosti

politicky nekorektni asocial

10. 6. 2010 17:34
Slečno,

tohle mi nedělejte, teď mám poslintanou klávesnici a klepu se jak ratlík ;-D Jinak malá poznámka k amygdalinu - lidé ho znají spíše pod názvem vitamin B17.

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky