Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pulp Fiction II

21. 9. 2012 16:34
V neděli

jsem byl na houbách a kotrče kadeřavého jsem našel. Udělali jsme si z něj taky bramboračku a byla to lahoda!!!

0 0
možnosti

ančovička

29. 10. 2012 18:25
Re: V neděli

R^

0 0
možnosti

Tramp_007

21. 9. 2012 15:03
Ta mouka je,

předpokládám, hrubá.

1 0
možnosti

ančovička

21. 9. 2012 15:10
Re: Ta mouka je,

chachá hladká :) taky jsem nechápala. Ale Sandtnerka pokud chce použít hrubou nebo polohrubou, tak napíše "krpičkovou". Pokud myslí hladkou, píše pouze "mouka".

0 0
možnosti

Pulp Fiction II

21. 9. 2012 14:49
Aničko,

Vy jste poklad R^

1 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

21. 9. 2012 14:45
Na skvostnou houbovou omáčku

si lze také připravit polotovar - houby zavařené/naložené, podobně jako když se nakládají na sladkokyselo. Nakrájí se na menší kousky a v nálevu je jen cca 1/3 octa. Vydrží to krásně celou zimu. Pak už je cibulková jíška, vývar, houby a smetana, buď sladká nebo zakysaná, podle toho, jak kdo rád omáčku kyselou. Vařené hovezí, knedlíček a boule za ušima...

Sandtnerka je moje oblíbená kuchařka a děsně mě těší, když vidím, že stále nezapadla. Držím vam palce.

1 0
možnosti

ančovička

21. 9. 2012 14:49
Re: Na skvostnou houbovou omáčku

Ách to vařené hovězí - to mi na té mojí chybělo!

Jinak dík za tipyR^

0 0
možnosti

dolch

21. 9. 2012 14:16
Pěkný

jen by mě zajímalo, kolik těch dekagramů másla je na ten knedlík vlastně potřeba. 2, 6 nebo 8? ;-)

0 0
možnosti

D66

21. 9. 2012 14:20
Re: Pěkný

Osum, protože 2g jsou na osmažení rohlíku a opatlání utěrky. Si to tak vysvětluji;-)

0 0
možnosti

í-mejlka

21. 9. 2012 14:03
Mohu-li

Náš táta byl houbař mezi nebem a podhoubím, a ten nás naučil staré pořekadlo: Modráčky do máčky - hříbky do polívky. Mockrát jsem to už ozkoušela a není lepší houby na omáčku než hřib modrák. Ale dusím ho zvlášť, jenom na kousíčku cibulky a zakápnutý citronem - aby si podržel světlou barvu, a na omáčku dělám úplně světlý bešamel z másla, pak přimíchám podušené houby a pouze dochutím smetanou a případně kapkou citronu. Osolím podle chuti.

A co se týče farmářských trhů - tak tam zásadně chodím s předem stanoveným limitem a příslušnou hotovostí, protože jsem velmi rychle zjistila, že nezáleží na tom, kolik mám u sebe - jsem schopna tam za sýry, máslo, houby, zeleninu, špek, .... utratit všechno! Já zdravím a pozdravuju. :-)

0 0
možnosti

ančovička

21. 9. 2012 14:31
Re: Mohu-li

R^

0 0
možnosti

D66

21. 9. 2012 13:54
Letos

mám již nasušeno (ze dvou vydatných lovů ;-)), sušení považuji za nejušlechtilejší "konzervaci" hub a sušené hříbky pak používám zejména při přípavě houbového rizota... Na Váš knedlík vařený v páře mám velkou chuť R^, zřejmě ho spáchám, jen mě ještě napadá "rozveselit" ho zelenou petrželkou?!

0 0
možnosti

ančovička

21. 9. 2012 14:31
Re: Letos

petrželku JO! fandim :) Taky mám ráda když se v knedlíku blejskne zelená

0 0
možnosti

21. 9. 2012 13:53
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

ančovička

21. 9. 2012 14:29
Re: paráda!

androidem samsungem..ale pššššt. Aby mě appláci nezmučili

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS