Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Pulp Fiction II

V neděli

jsem byl na houbách a kotrče kadeřavého jsem našel. Udělali jsme si z něj taky bramboračku a byla to lahoda!!!

0/0
21.9.2012 16:34

ančovička

Re: V neděli

R^

0/0
29.10.2012 18:25

Tramp_007

Ta mouka je,

předpokládám, hrubá.

+1/0
21.9.2012 15:03

ančovička

Re: Ta mouka je,

chachá hladká :) taky jsem nechápala. Ale Sandtnerka pokud chce použít hrubou nebo polohrubou, tak napíše "krpičkovou". Pokud myslí hladkou, píše pouze "mouka".

0/0
21.9.2012 15:10

ančovička

Re: Ta mouka je,

oprava - krupičkovou

0/0
21.9.2012 15:10

Tramp_007

Re: Ta mouka je,

Tak to musím zkusit neb žiji v zemi, kde hrubá mouka k dostání není.

0/0
21.9.2012 21:10

Pulp Fiction II

Aničko,

Vy jste poklad R^

+1/0
21.9.2012 14:49

honda_mrkos_pajdusakova

Na skvostnou houbovou omáčku

si lze také připravit polotovar - houby zavařené/naložené, podobně jako když se nakládají na sladkokyselo. Nakrájí se na menší kousky a v nálevu je jen cca 1/3 octa. Vydrží to krásně celou zimu. Pak už je cibulková jíška, vývar, houby a smetana, buď sladká nebo zakysaná, podle toho, jak kdo rád omáčku kyselou. Vařené hovezí, knedlíček a boule za ušima...

Sandtnerka je moje oblíbená kuchařka a děsně mě těší, když vidím, že stále nezapadla. Držím vam palce.

+1/0
21.9.2012 14:45

ančovička

Re: Na skvostnou houbovou omáčku

Ách to vařené hovězí - to mi na té mojí chybělo!

Jinak dík za tipyR^

0/0
21.9.2012 14:49

dolch

Pěkný

jen by mě zajímalo, kolik těch dekagramů másla je na ten knedlík vlastně potřeba. 2, 6 nebo 8? ;-)

0/0
21.9.2012 14:16

D66

Re: Pěkný

Osum, protože 2g jsou na osmažení rohlíku a opatlání utěrky. Si to tak vysvětluji;-)

0/0
21.9.2012 14:20

dolch

Re: Pěkný

Jo takhle :-)R^

0/0
21.9.2012 14:22

D66

Re: Pěkný

-oprava 2 DKG

0/0
21.9.2012 14:23

dolch

Re: Pěkný

Jasně, 2g tam patří methanolu :-)

0/0
21.9.2012 14:30

D66

Re: Pěkný

jakože když nemáte máslo, tak tam dejte methanol....8-o;-D

0/0
21.9.2012 14:37

ančovička

Re: Pěkný

a když nemáte methanol dejte tam limetku

0/0
21.9.2012 14:52

D66

Re: Pěkný

;-D;-D;-D a jó, vlastně... a cibuli!!!;-D

0/0
21.9.2012 17:28

dolch

Re: Pěkný

Né, já bych to tam dal k tomu navrch - na dochucení :-)

0/0
21.9.2012 14:54

ančovička

Re: Pěkný

Do vnitř 6, na pomazání atp. 2

0/0
21.9.2012 14:30

í-mejlka

Mohu-li

Náš táta byl houbař mezi nebem a podhoubím, a ten nás naučil staré pořekadlo: Modráčky do máčky - hříbky do polívky. Mockrát jsem to už ozkoušela a není lepší houby na omáčku než hřib modrák. Ale dusím ho zvlášť, jenom na kousíčku cibulky a zakápnutý citronem - aby si podržel světlou barvu, a na omáčku dělám úplně světlý bešamel z másla, pak přimíchám podušené houby a pouze dochutím smetanou a případně kapkou citronu. Osolím podle chuti.

A co se týče farmářských trhů - tak tam zásadně chodím s předem stanoveným limitem a příslušnou hotovostí, protože jsem velmi rychle zjistila, že nezáleží na tom, kolik mám u sebe - jsem schopna tam za sýry, máslo, houby, zeleninu, špek, .... utratit všechno! Já zdravím a pozdravuju. :-)

0/0
21.9.2012 14:03

ančovička

Re: Mohu-li

R^

0/0
21.9.2012 14:31

D66

Letos

mám již nasušeno (ze dvou vydatných lovů ;-)), sušení považuji za nejušlechtilejší "konzervaci" hub a sušené hříbky pak používám zejména při přípavě houbového rizota... Na Váš knedlík vařený v páře mám velkou chuť R^, zřejmě ho spáchám, jen mě ještě napadá "rozveselit" ho zelenou petrželkou?!

0/0
21.9.2012 13:54

ančovička

Re: Letos

petrželku JO! fandim :) Taky mám ráda když se v knedlíku blejskne zelená

0/0
21.9.2012 14:31

Libor M

paráda!

není to btw, foceno ajfounem?

0/0
21.9.2012 13:53

ančovička

Re: paráda!

androidem samsungem..ale pššššt. Aby mě appláci nezmučili

0/0
21.9.2012 14:29



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.