Děkujeme za pochopení.
Kai-ten
Pokud by řezník nebyl můj osobní přítel...
...asi bych u něj mleté vnitřnosti (=hotovou zavářku) raději nekupoval.
marka40
Re: Pokud by řezník nebyl můj osobní přítel...
ani mleté vnitřnosti, ani mleté maso....
DanielaE
Já si normálně
základy na omáčky dělám z kostí, miluju ty noci, kdy se kuchyní rozlévá vůně pomalu táhnoucího se vývaru. Ale pokud je nouze, vývar z oháňky ten "pravý" základ hravě zastoupí. Navíc, pokud by měl někdo proti této části masa vězte, že budete-li jísti oháňku, výrazně ušetříte za kolagenové tablety. Tam to totiž všechno je, a uděláte-li si polévku z oháňky, všechny ty dobré a potřebné věcičky pro nehty, vlasy a klouby se do tohoto vývaru vyvaří. A pak, že co je zdravé, nemůže být dobré. Polévka z oháňky je nejlepší hovězí polévka a jedna z nejlepších vůbec.
ančovička
Re: Já si normálně
znám. noci plné hovězího odéru. to mě pak mají všichni mí spolubydlící (maminka a její přítel) moc moc rádi
Bota v lejnu, ale noha čistá
Maggi? nikdy!
My vaříme polévku z kostí několik hodin, abychom ji pak sejmuli "pár" kapkama maggi na jídelnovou úroveň?? Dal si někdo někdy maggi do polévky, aniž by původní chuť vývaru nešla do háje?? To bych chtěl vidět....
astrudina
Mňam, už se těším
o víkendu udělám podle vašich receptů sobotní setkání s dobrotami podle paní Sandtnerové - na chatě!
ančovička
Re: Mňam, už se těším
Tak tomu fandim! Kdyby ste potřeboval/a nějakou radu - pište.
A nebojte se - a pošlte foto :)
FB nebo mail :)
D66
Jé,
já se upřímně lekla, že jste opustila Sandtnerku, a pustila se do nějakých jiných "dobrot"... Krabicovy? Ale je to v pořádku a těch "pár kapek" budiž paní Marii odpuštěno (A vývar z oháňky je vážně žůžo)
ančovička
Re: Jé,
"Jé"
Škoda že to člověk může jenom takhle napsat. Upřímně, tohle "Jé" bych chtěla slyšet
jupp
Maggi je sojova omacka trochu jinak
Julius Maggi zemrel prave pred sto lety, 19.10.1912, takze jste se docela strefila s tematem.
Maggi omacka (koreni) ale neni libeckovy apod extrakt, ale jen jinou technologii vyrobene ochucovadlo nejpodobnejsi sojove omacce a jinym podobnym asijskym omackam. Principielne se jedna o rostlinne proteiny, ktere chutove napodobuji chut masa nebo masoveho extraktu. Puvodne se vyrabela ze soji a psenice, nyni pouze z psenice, hydrolyzou v kyseline solne a naslednou neutralizaci sodnym louhem. Dnes se pouziva enzymu. K dochuceni se pouzivaji sul, aroma a koreni, nicmene nikdy libecek.
ančovička
Re: Maggi je sojova omacka trochu jinak
Palce nahoru. To sem presne potrebovala vedet. Diky
milanalois
Magi - to je libečkový extrakt.
Libeček se nedá sušit - žádné aroma v něm nezůstane.
Proto kdo je zvyklý na libeček v polévce nebo bramborách, musí sáhnout po tekukém extraktu, jehož recepturu vyvinul právě pan Maggi.
ančovička
Re: Magi - to je libečkový extrakt.
Mno, libečkový, hovězí, kvasničný a tak dále. Ale jinak samozřejmě místo maggi je myslím libeček uplně pecka.
mountbiker
Naprosto jedinečné
Kdybych bych svobodný, okamžitě se Vám začnu dvořit Takto Vám " pouze " vyseknu poklonu
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz