Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kai-ten

22. 10. 2012 22:04
Pokud by řezník nebyl můj osobní přítel...

...asi bych u něj mleté vnitřnosti (=hotovou zavářku) raději nekupoval.

0 0
možnosti

marka40

23. 10. 2012 8:20
Re: Pokud by řezník nebyl můj osobní přítel...

ani mleté vnitřnosti, ani mleté maso....

1 0
možnosti

DanielaE

22. 10. 2012 21:48
Já si normálně

základy na omáčky dělám z kostí, miluju ty noci, kdy se kuchyní rozlévá vůně pomalu táhnoucího se vývaru. Ale pokud je nouze, vývar z oháňky ten "pravý" základ hravě zastoupí. Navíc, pokud by měl někdo proti této části masa vězte, že budete-li jísti oháňku, výrazně ušetříte za kolagenové tablety. Tam to totiž všechno je, a uděláte-li si polévku z oháňky, všechny ty dobré a potřebné věcičky pro nehty, vlasy a klouby se do tohoto vývaru vyvaří. A pak, že co je zdravé, nemůže být dobré. Polévka z oháňky je nejlepší hovězí polévka a jedna z nejlepších vůbec.

3 0
možnosti

ančovička

22. 10. 2012 22:20
Re: Já si normálně

znám. noci plné hovězího odéru. to mě pak mají všichni mí spolubydlící (maminka a její přítel) moc moc rádi

1 0
možnosti

Bota v lejnu, ale noha čistá

22. 10. 2012 21:09
Maggi? nikdy!

My vaříme polévku z kostí několik hodin, abychom ji pak sejmuli "pár" kapkama maggi na jídelnovou úroveň?? Dal si někdo někdy maggi do polévky, aniž by původní chuť vývaru nešla do háje?? To bych chtěl vidět....;-)

0 0
možnosti

EMS

23. 10. 2012 10:21
Re: Maggi? nikdy!

autorka přece8-o

0 0
možnosti

astrudina

22. 10. 2012 21:05
Mňam, už se těším

o víkendu udělám podle vašich receptů sobotní setkání s dobrotami podle paní Sandtnerové - na chatě!

2 0
možnosti

ančovička

22. 10. 2012 22:16
Re: Mňam, už se těším

Tak tomu fandim! Kdyby ste potřeboval/a nějakou radu - pište.

A nebojte se - a pošlte foto :)

FB nebo mail :) :-)

0 0
možnosti

furtkecal

22. 10. 2012 19:22
je-li to mdlé a bez chuti, vraž tam maggi

:-P

1 0
možnosti

D66

22. 10. 2012 15:40
Jé,

já se upřímně lekla, že jste opustila Sandtnerku,  a pustila se do nějakých jiných "dobrot"...8-o Krabicovy? Ale je to v pořádku a  těch "pár kapek" budiž paní Marii odpuštěno ;-) R^ (A vývar z oháňky je vážně žůžo)

0 0
možnosti

ančovička

22. 10. 2012 16:02
Re: Jé,

"Jé"

Škoda že to člověk může jenom takhle napsat. Upřímně, tohle "Jé" bych chtěla slyšet ;-D

0 0
možnosti

jupp

22. 10. 2012 14:42
Maggi je sojova omacka trochu jinak

Julius Maggi zemrel prave pred sto lety, 19.10.1912, takze jste se docela strefila s tematem. R^

Maggi omacka (koreni) ale neni libeckovy apod extrakt, ale jen jinou technologii vyrobene ochucovadlo nejpodobnejsi sojove omacce a jinym podobnym asijskym omackam. Principielne se jedna o rostlinne proteiny, ktere chutove napodobuji chut masa nebo masoveho extraktu.  Puvodne se vyrabela ze soji a psenice, nyni pouze z psenice, hydrolyzou v kyseline solne a naslednou neutralizaci sodnym louhem. Dnes se pouziva enzymu. K dochuceni se pouzivaji sul, aroma a koreni, nicmene nikdy libecek.

1 0
možnosti

ančovička

22. 10. 2012 14:52
Re: Maggi je sojova omacka trochu jinak

Palce nahoru. To sem presne potrebovala vedet. Diky

0 0
možnosti

milanalois

22. 10. 2012 12:52
Magi - to je libečkový extrakt.

Libeček se nedá sušit - žádné aroma v něm nezůstane.

Proto kdo je zvyklý na libeček v polévce nebo bramborách, musí sáhnout po tekukém extraktu, jehož recepturu vyvinul právě pan Maggi.

0 0
možnosti

ančovička

22. 10. 2012 12:59
Re: Magi - to je libečkový extrakt.

Mno, libečkový, hovězí, kvasničný a tak dále. Ale jinak samozřejmě místo maggi je myslím libeček uplně pecka.

1 0
možnosti

mountbiker

22. 10. 2012 12:45
Naprosto jedinečné

Kdybych bych svobodný, okamžitě se Vám začnu dvořit :-) Takto Vám " pouze " vyseknu poklonu R^

1 0
možnosti

ančovička

22. 10. 2012 22:19
Re: Naprosto jedinečné

;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky