Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H97a89n79a 29P65o70k48o33r34n72á 7127899271867

Co by člověk neudělal pro dobrou věc? Vypadá to rozkošně jako vždy, ty placky někdy zkusím. Já osobně koprovou omáčku měla ráda, ani školní jídelna mi nemohla vzít na ni chuť:-)

+2/0
5.11.2012 20:53
Foto

A56n45n84a58; 70G83r48o14s57m95a13n54o54v94á 5457747877352

Přesně tak. Co by člověk neudělal pro dobrou věc . Někdy se i divím, co by člověk neudělal pro špatnou věc :)

+1/0
6.11.2012 14:48

M97a63r38e86k 14B23u72r41z74a 7827451422907

Ja mam znameho, ktery absolutne nesnasi cokoliv s koprem, kdyz to uciti, chce se mu blejt. A me zase treba polivka kulajda pripada uzasna. Speticku kopru davam i do dzadziki.

+2/0
5.11.2012 18:41

R32o35b49e28r61t 33J64. 56H68ř14e92b41í82č26e21k 9259535864

Ono u tý kopračky či koprovky se řeší taky jedno děsivé dilema, které v rámci vášnivých debat rozkmotřuje stolní společnosti a vnáší adrenalin do partnerských soužití - má se jíst s masem a knedlíkem, nebo s bramborama a vajíčkem? Zatímco druhou variantu miluju (zvláště jsou-li brambory na loupačku), tu první bych nepozřel. Ale jsou jiní, kteří by mě za tenhle názor nechali pro výstrahu pověsit. Těžko říct. Nicméně zkuste opačnou variantu, než jakou do vás cpali ve škole, třeba s k téhle klasice potom najdete cestu.

+3/0
5.11.2012 17:18
Foto

Š58á84r76k91a 63M58e68d41k71o85v38á 7194645686250

Já jí miluju s knedlíkem a vajíčkem:-)

+3/0
5.11.2012 20:08

H15a79n28a 15P76o83k51o32r77n38á 7597449551317

U nás jedině s masem a brambory.;-)

+1/0
5.11.2012 20:58

M95a60r25e30k 94B86u56r24z40a 7717901582307

Tak já to měl donedávna s ledvinkama, které mi ve škole asi v dětství znechutili. A ejhle po čtyřiceti letech jsem zjistil, že je to výborné jídlo, akorát se musí vědět, jak na to :-)

+2/0
5.11.2012 15:30

M60a78r27e59k 48B34u25r76z46a 7917201752137

jo a k ty koprovce, kopr až na poslední chvíli, ať to pěkně zavoní...

+1/0
5.11.2012 15:37
Foto

A16n62n97a62; 13G23r23o19s74m34a22n87o68v80á 5687907487562

no tak to mám ještě čas..třeba na mě také jednou dojde

0/0
5.11.2012 16:14

J23a28n63a 89V53é60l78o20v20á 2397536584686

Koprovku jsem nikdy neměla ráda, ale když jsem byla těhotná, totálně se mi změnily chutě a já si začala vařit koprovku, pěkně s bramborem a vejcem na tvrdo jako ze školní jídelny. Už se to zase urovnalo, ale tak jednou do roka na ní dostanu vyloženě chuť.

+1/0
5.11.2012 15:23
Foto

J15i54ř91í 79M93i25t77á67č77e44k 5206858532140

Teda autorko, kdo nejí koprovku je můj "nepřítel";-D Nic ve zlém ale každá ženská mne na ni dostala;-D Zlákala jste mne nadpisem článku, obsahem moc ne ale přesto dávámR^. JiříV

+3/0
5.11.2012 12:37
Foto

A70n78n53a56; 85G97r44o95s57m49a26n18o47v83á 5927137827652

nevadí, tak snad zase příště :)

0/0
5.11.2012 16:15

P25a65v17e43l 76J10a73n75s70a 2885459821534

Víte, oni jsou taky lidi, co kopr bytostně nesnášej, protože třeba pocházej z rodiny, kde byli jeho rodičové na kopr dost ujetý, kopr. omáčku matka dělala á měsíc, dost často byla i koprová verze světlý kulajdy (ona je prý i kulajda houbová, bez kopru, tmavá polívka), takže jsem jako kluk bejval častokrát o hladu, páč jsem to nežral ani po výprasku. Mimochodem táta dodneška zavařuje okurky a do nich cpe snítku kopru (a já si dám radši ty kupovaný bez něj!).

Krom toho mně odpornýho kopru nesnáším i další jemu podobný rostliny/koření, a to fenykl a kmín. Odpor k fenyklu pramení z domácích kompotů červený řepy a odpor ke kmínu zase z častých babiččiných kmínových polívek a hrstí kmínu nasypanýho do hrnce s bramborama k uvaření jak od ní, tak od mámy. A i dneska táta k bramborám sype přehršel kmínu, už ale ne celýho, ale drcenýho. Fuj...! Mně to pak dá dost práce to z mojí porce těch brambor před konzumací propláchnout.

0/−2
5.11.2012 17:52

D14a98n55a 17M41a66r82k67o60v33á 7182957517637

Tak třeba zrovna koprovku nebo luštěniny a taky tekutou a řádně omaštěnou bramkaši jsem ze školní jídelny nesnášela, ale když jsem  si tyto mňamky začala vařit sama a po svém, vzala jsem spoustu neoblíbeného na milost. Rodina mou nechuť nesdílela, a tak mě leccos naučili jíst...;-)

+2/0
5.11.2012 11:45

D84a76n92i74e74l60a 53E69r87n96e36s11t52o81v20á 7371555609748

To mě těší, že nejsem jediná, která má "hříšnou" minulost. Já zas naopak nebyla vybíravá vůbec, a ačkoli moje maminka též výtečně vařila, já ve školní jídelně (bylo to ještě v době, kdy se muselo dojídat) dojížděla jídla svých spolužaček, abychom se dostali domů, a protože mi to chutnalo. Třeba taková UHO :-)

+1/0
5.11.2012 11:28
Foto

L95e21a 18H91e75ř61m45á10n96k64o41v98á 5474353451885

Taky jsem byla žravá, protože jsem hodně sportovala, navíc na naší základce vařily nejlíp ve městě (kuchařky i vedoucí dostávaly ceny, až si vyvařili moderní kuchyň), takže mě chutnalo i tam, i když maminka i babičky a dědové- fakt oba- byly/i a jsou skvělý/í kuchař(i)ky.  

I když taky mě tam znechutily dohlížející učitelky třeba žemlovku, nebo mlíkovou, či drožďovou polívku- ty jsem od té doby vlastně ani neviděla.

Něco do dneška nevařím a nechávám si to vařit třeba od maminky- ode mě mi to prostě tak nechutná. 

Koprovce jsem přišla na chuť až po dvacítce a manžela na ni naučila asi po čtyřech letech soužití, také měl blok ze základky. Dneska je jeho zamilovaná a nemáme ji každý týden jen proto, že bych jen z ochutnávání byla brzo jako koule ;-)

Bamborový placky zkusím R^

+3/0
5.11.2012 12:17
Foto

A97n76n23a70; 31G98r44o21s57m80a39n23o11v57á 5337767567312

ouououou- žemlovka. Stejné dojmy. Ale teď ji mám jednou za čas ráda

+1/0
5.11.2012 16:16

J55o52s75e84f 27D23r38á60s56a14l 2554965881

teda kam ste chodila do školky, nikdy jsem nezažil ani neslyšel, že by se drškovka podávala ve školních stravovacích zařízeních. Jo, hnusy jako drožďová, to ano.

+2/0
5.11.2012 11:05

H75a16n91a 21P60o41k89o52r96n76á 7967439941317

Neslyšel? Nevím, odkud je autorka, ale u nás byla běžně podávána nejen ta drožďová, ale i dršťková. Segedín, kapusta, buchtičky s krémem, UHO....dršťková tam měla svoje pevné místo.

+1/0
5.11.2012 21:02



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.