Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T32e72r16e11z73a 63B81e55l50k28o88v78á 2555803263446

Jéj, aj u nás bol cez víkend pan segedín ;o), ale vo vegetariánskej verzii s karfiolom a hlivou. Knedla bola tiež domáca parená. Dnes som ešte v práci dojedla poslednú porciu ;-D

Určite vyskúšam aj tento originál :-)

Pekný deň

0/−1
14.11.2012 15:38
Foto

A49n68n84a94; 54G44r98o11s21m62a68n65o51v81á 5777947347152

R^

0/0
14.11.2012 21:58

T69e11r76e29z46a 53H13a28j40k17o88v37a 5387622614890

ja bych  mela otazku. Opravdu musim maso pred opecenim na (sadle, oleji..) osolit? Ja ho nesolim nikdy. Je to spatne? 

Kdyz primicham ve finale smetanu (i do jinych receptu) musim jeste povarit, ja mam pocit, ze se prave varit nesmi, jen ohrat. Dekuji.

0/0
13.11.2012 8:46
Foto

A50n52n13a83; 24G62r16o63s28m95a67n56o49v79á 5267227587182

Já myslím, že to nevadí. Ale slyšela jsem i opačný nápad, že tu sůl už pak DO masa tak dobře nedostanete, jako když ho osolíte předem. Někdo pak zase tvrdí, že se maso odvodní a je suché. Babo raď. Já ho solím před tím a většinou omáčku pak ještě dosoluji během vaření. Asi tak, co se týče masa. Co se týče smetany, tak jsem slyšela také oba scénáře. Já osobně vařím. :-)

0/0
13.11.2012 16:38

D37a22n25i19e60l94a 67E25r80n47e21s70t19o64v81á 7371285709408

Já mám ráda klasický, totiž bez slaniny. Dochucuji vodou, kterou sliju ze zelí, každé zelí chutná trošku jinak, tož si ji uchovám a na konec podle chuti doleju. Též podle kyselosti volím kysanou či obyčejnou smetanu, nikdy necukruju, hrozně to změní chuť. Ale segedin, toť jedno z nejoblíbenějších jídel naší rodiny (jen se musím přiznat, že kvůli dětem dělám z plecka, protože znáte to: "Jé, tlustý, fůůůůůůj!)"

+1/0
12.11.2012 20:27
Foto

A15n19n11a53; 36G48r29o41s53m19a13n93o72v28á 5777667937742

Jojó, s dětma je to těžký. Moc těžký. :-)

Cukr taky nedávám - netykáme si spolu při dochucování omáček atp.

Segedín sice není můj nejoblíbenější, ale když to do mně vjede, tak snim tu pixlu se zelím dřív, než tam to zelí přidám. :) Znojemské obzvlášť R^

+1/0
12.11.2012 21:29

T68e15r91e23z14a 97H34a36j10k34o37v51a 5397782714840

vase deti maji velkou pravdu. Tlusty bych taky nejedla. Neni o co stat. V

0/0
13.11.2012 8:47
Foto

L20i88b94o67r 15M15i65c32h49v47o23c53í46k 1116138723675

hezký

0/0
12.11.2012 19:51

B30e45d13ř15i84c73h 12D96v69o57ř55á43k 2302178366664

Nejlepší segedin je z vepřového kolena. Když se uvaří,tak se rozmixuje vše klepavé včetně kůže a masíčko se zpracuje a ochutí klasicky. Jen to potom zalijeme a naředíme vývarem z kolena a zahustíme tím rozmixovaným masíčkem. Vyzkoušejte - super.

0/0
12.11.2012 19:23
Foto

A22n21n44a54; 36G55r61o55s22m10a34n66o14v78á 5877337457542

Díky R^

0/0
12.11.2012 21:30
Foto

A14n68t87o50n40í48n 34R84a97n39g64l 6368351779979

no, jo. Poslední foto. Pívečko, vínečko, klíčky od auta, jo jo:-)

+1/0
12.11.2012 16:44
Foto

A19n54n51a26; 55G31r94o78s98m35a95n50o65v51á 5647877677912

Přiznávám, auto sem tam musela nechat. Jela jsem ho vyzvednout dneska :-)

0/0
12.11.2012 21:31
Foto

A88n67n11a81; 24G80r79o27s11m77a62n46o66v58á 5177207827822

tupé nože jméno mé

0/0
12.11.2012 13:56

O18l34d20ř58i63c13h 46S85l52o80v42á94č39e38k 5817227548965

Nejedná se o nic jiného, než o segedínský guláš speciál. V originále se dělá zásadně z vepřového bůčku, rozsekaného i s kostmi na kousky asi 3,5 x 4 cm. Za pár korun býval v každé restauraci, hospodě, bufetu i jídelně. Já ho tedy dělám na sádle, z plecka a doma vykostěného bůčku 1:1, kosti dusím spolu s masem, chuť dolaďuji solí, kmínem, octem a cukrem. A aby měl říz, pepřem nebo pálivou paprikou. Speciál proto, že je se smetanou. Nic proti gustu, ale já bych ho s bramborou nepozřel. Není nad kynutý houskový knedlík.

Drobná poznámka: kuchař, který si nechá maso na guláš nakrájet od řezníka, je buď líný nebo levý jak šavle ;-) Ale udělala jste mi radost tím, že jste segedín připomenula R^

+5/0
12.11.2012 12:58

M80a18r76t88i79n 88K71a86v68k25a52x 4864259555922

Každý ten segedín dělá jinak. Někde tam cpou ještě bobkový list, onde používají sladkou smetanu.

+1/−1
12.11.2012 13:38

D10a84n31a 15M46a86r67k85o83v52á 7972157557807

... speciál je o tom, že se použije plec místo bůčku...

+1/0
13.11.2012 9:30

T80e38r89e68z36a 31H20a94j49k18o67v70a 5477562534840

V orginale Szekely gulas se dela z liboveho veproveho.

0/0
13.11.2012 13:50



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.