Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D17a77n26a 39M94a35r71k79o31v77á 7562377767117

Taky znám "fígl" se studenou (ledovou) vodou do mletého masa. Podstata je v tom, že se směs pilně míchá (jakože skoro šlehá), a ono se to fakt zázračně spojí a sváže ;-). Moje maminka proto mletým řízkům říkala třené.

+2/0
3.12.2012 22:10
Foto

A97n39n77a10; 89G98r70o62s76m30a18n20o31v15á 5777827937392

aha..mno tak zdá se, že mé rychlé soudy budou muset býti podrobeny hlubšímu bádání a budu to muset takto vyzkoušet.

0/0
4.12.2012 0:18

R30o53b11e81r10t 85J15. 58H78ř45e38b70í64č92e86k 9429235554

Jojo, mouka, mouka a zase mouka, taky s tím občas zápasím, když se pouštím do české kuchyně. Někdy to bez ní nejde, ale v polovině případů lze vynechat, vymyslet alternativu (při zahušťování třeba) a nebo aspoň ubrat.

Jinak teď jsem zkoumal další českou kuchařku Romana Vaňka, ten do mletého masa dokonce dává ledovou tříšť. Možná je fígl v tom, nechat to pak nějakou chvílui odležet v chladu. Ale taky jsem ten postup neznal. Domácí hamburgery na grilu děláme a jsou boží, a žádná voda do nich, asi jako vy zůstanem u osvědčených postupů. A za článek díky, je potřeba zmapovat i slepé uličky R^

+2/0
3.12.2012 18:24
Foto

A35n22n51a55; 63G96r56o21s60m21a40n41o59v76á 5757737377892

hmm..tak možná to budu muset ještě nějak přehodnotit. Je fakt, že největší průser na tom celém receptu mi přišlo to podlévání vodou. Tak já jdu ještě studovat "dovodňování mletého" abych nebyla za blbku

+1/0
3.12.2012 21:44

P95e49t60r42a 71D29o44l76e75j44š17í 5612842198621

To je docela zvláštní, že se Vám to nepovedlo. Do mletého masa na karboše nebo na burgry se trošku studené vody opravdu dává. Mělo by se s vodou velmi dobře promíchat a popřípadě nechat trochu odležet. Maso potom lépe drží pohromadě a je šťavnatější. Ale na pánvi bych to už opravdu nepodlévala, to je trochu škoda.

+1/0
3.12.2012 16:25



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.