Děkujeme za pochopení.
slida1
svarovani cukru
misto paleni si prstu doporucuju udelat si z dratu male ocko a svareny cukr foukat pres nej jako bublifuk. Pri profouknuti se udela retizek a cim je delsi tim je vyssi teplota. Tak nas to aspon ucili ve skole. Snad jsem to dobre vysvetlila
vilemina
svařování cukru
Jsem starší generace, tak jsem se svařovat cukr naučila ještě od babičky - nedávno jsem o tom psala sem:
http://vilemina.blog.cz/1202/polevy-a-vareni-cukru
A nezapomeňte, před namáčením do cukru se prsty musí olíznout, aby nepálily....
jupp
Ty rohlicky na fotkach vypadaji jako
na loupacku, nebo se mylim ? (Podle mne na loupacku je spravne, ty mlecne bilkoviny k tomu delam jako 'liptauer')
Hoblinkova metoda jde docela snadno. Pokud pouzijete hoblik na parmezan, bytelnejsi model, ne jenom v lisu zmuchlany konzervovy plech. Ve Francii se take prodavaji ruzne rucni strojky na brunoise a julienne, ktere se daji pouzit na hoblovani (pouzitelne obvykle udelaji docela pruvan v kapse). Uplne nejlepsi je hoblik na lanyze, ale stydim se to zminovat, protoze pouzitelne modely jsou drahe.
ančovička
Re: Ty rohlicky na fotkach vypadaji jako
wow, no vida! Tož to jsem se měla poptat dříve na techniky hoblinkování. Ale o tom to je, příště budu chytřejší! Děkuji za tipy!
...
pěkné fotky, moc se vám povedly !! nové brambory v zimě ?
ančovička
Re: ...
:D nadpis mluví za vše ne? Resty z mojí vesty. Víte jak dlouho mi tenhle recept straší? Od podzima...
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz