Diskuse
České koláče (37-40)
Děkujeme za pochopení.
nádherné!!!
Vypadají užasně! fakt se vám povedly! (vanilková esence je v bio kvaltitě , a docela dobrá v marks&spencer)
(Doporučuji reveňový koláč ) Ale, když teď máte ten morek , tak což takhle morkové řezy? .
nyny.
dávám námět na nádivku
koláče šimlem, to jsou koláče, jejichž nádivka je smíchaný mák s tvarohem, takže kdybyste ty své udělané nádivky smíchala to je šiml a je to moc dobré hihi
Jarcho
Mák a mandle.
Hořké mandle a mák se mají právě proto kombinovat, že si vzájemně neutralizují svá negativa.
ančovička
Re: Mák a mandle.
no jo, zní to logicky že? ale dá se hořká mandle koupit? ne...
Pulchritudinous Wendolene
Vanilka neni pekelne draha a ten extrakt s alkoholem je
dost jiny, takze vysledek je celkove jiny. Da se sehnat vanilkovy cukr ( Dr. Oetker) nebo primo vanilkove lusky a ty pouzit ( vyskrabat obsah) a potom je jeste vyuzit prazdne a udelat si vlastni vanilkovy cukr. To, co pisete o maku, proste neni pravda, samotni Americane maji mak na houskach a da se bezne sehnat. Zadne vezeni se nekona.
ančovička
Re: Vanilka neni pekelne draha a ten extrakt s alkoholem je
extrakt stoji 25 korun. Vanilkovy lusk 56,-
To je docela rozdíl. Ne že bych z používání extraktu byla zase tak nadšená, ale koupit deset lusků, nebo jeden extrakt...hm..
Samotný vanilkový cukr samozřejmě používám, ale občas se do směsi cukr prostě nedává a tak je místo vanilky extrakt taková záchrana.
Killingworth
Ve state Connecticut.....
....bezne kupujeme (nemlety) mak ve Stop & Shop supermarketu, bez formularu a statnich inspekci............
Pulchritudinous Wendolene
Re: Ve state Connecticut.....
Ano, mohu potvrdit, ze mak je bezne k dostani vsude mozne v USA, bezne ho maji ve World Market i jinych obchodech. Je prodavan spolecne s korenim, bez jakychkoliv problemu
Vaříme s krokodýlem
Teda já vám zavidím, i když vařím taky,
vy to umíte dost dobře. moje recepty jsou k vidění tady, jako že se Krokodýl jmenuju http://idek.net/1p2U . Pro neznalé, jedná se o parodii zdejšího blogera a rádobykuchaře
katango
Hořké mandle
můžete zkusit nahradit jádrem z meruňkové pecky,pokud nechcete použít hořkomandlovou příchuť ( tresť ) . Mmch tu Sandtnerku mám taky,např rajská omáčka je skvostná.....
Vedoucí kolotoče je zpátky!
K tomu maku v USA...
...neni pravda, ze by byl uplne ilegalni, je pouze bezne nedostupny. Nesmi se pestovat na uzemi USA, ale smi se zpracovavat (dve ruzne zalezitosti). Nelze jej koupit v maloobchodech, ale skrze obchodnika s exotickymi potravinami, ktery disponuje tzv. FDA licenci. To je licence potravinarske komise pro bezpecnost potravin a leciv v USA. Tento obchodnik vam pote proda naproti ID dokladu (obvykle ridicak) maximalne 10 liber maku. Vas nakup je registrovan v centralni databazi FDA a pri castejsich nakupech muzete ocekavat kontrolu od FDA u sebe doma. Zcela bezne se v USA daji sehnat makovane rohliky (posypane makem). Nedaji se vsak komercne koupit makove buchty, tam uz toho maku na hromadnou vyrobu je tolik, ze by vyrobce potreboval prumyslovou licenci na nakup maku (z 10 liber se moc buchet komercne neda napect, aby to slo hromadne prodavat) a prumyslova licence FDA na mak je beh na hodne dlouhou trat.
Camino
Re: K tomu maku v USA...
V Kanade se bezne sezene vsude a makove rezy a rolady temer v kazdem pekarstvi, mluvim za muj ostrov, ale domnivam se, ze je to tak i ve Vancouveru
politicky nekorektni asocial
Slečno,
tohle mi nedělejte, teď mám poslintanou klávesnici a klepu se jak ratlík Jinak malá poznámka k amygdalinu - lidé ho znají spíše pod názvem vitamin B17.
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz